Boris Johnson: Eigenlijk lijkt de EU verdomd veel op Hitler

Geen categoriemei 15 2016, 21:00
Dat vinden ze niet leuk in Brussel.
Boris Johnson, de prominente Britse politicus die zich tegen de EU heeft gekeerd, heeft hard uitgehaald naar Brussel. Verschillende media berichten namelijk dat hij de Unie vergelijkt met de Derde Rijk van Adolf Hitler. Oeps.

Johnson zegt dat zowel Hitler als Napoleon hebben gefaald in hun poging tot eenwording van Europa en dat de methodes van de Europese Unie en Hitler slechts verschillend zijn, schrijven verschillende media zondag.

Het is toch wel enigszins van belang om duidelijk te maken dat de methodes inderdaad verschillend zijn, ja. Hitler veroverde hele landen met zijn leger, hij onderdrukte hen met zijn Gestapo, en pleegde verschillende genocides. De Unie doet geen van die dingen. Ja, natuurlijk is de Unie bezig om Europa te verenigen ook als dat tegen de wil ingaat van de volkeren van de lidstaten, maar dat betekent niet dat Brussel en Hitler net zo slecht zijn.
Natuurlijk weet Johnson dat ook, en hij maakt dat dan ook duidelijk. Het gaat erom dat de EU haar wil aan ons opdringt. Europa wordt verenigd, of we dat nou willen of niet.
Daar komt bij dat de woedende reacties van eurofielen nogal triest te noemen zijn. Zie hier de woorden van Yvette Cooper, Brits parlementslid:

"Hij moet geen politieke spelletjes spelen met de zwartste bladzijde uit de Europese geschiedenis. De EU heeft juist een grote rol gespeeld bij het behouden van de vrede."

Let wel, zij doe die uitspraak kort nadat premier David Cameron zei dat voorstanders van een Brexit een derde wereldoorlog zouden veroorzaken.
Wat een hypocrisie. Als Cameron dat soort uitspraken kan doen geldt hetzelfde voor Johnson. Sterker nog, anders dan Cameron heeft Johnson nog een punt ook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten