Brussel geeft Spanje uitstel, Dijsselbloem huilt voor de bühne dat het zo allemaal niet kan

Geen categoriemei 26 2016, 18:00
Bespaar me de tranen, Jeroen, we weten allemaal dat jij het er achter gesloten deuren gewoon mee eens bent.
Oh, oh, oh, wat is 'ie boos, onze minister van Financiën! Ja, hij is echt woe-dend dat de Europese Commissie Spanje uitstel heeft gegeven om het begrotingstekort te reduceren:

De EU-ministers van Financiën zijn het er echter niet mee eens. Voorzitter van de Raad Economische en Financiële Zaken Jeroen Dijsselbloem laat juridisch advies inwinnen. De meningen zijn verdeeld over de vraag of deze beslissing van de Commissie in strijd is met het Stabiliteits- en Groeipact.

Laat hij juridisch advies inwinnen? Zo, dat is nog eens wat zeg! Daar zijn ze in Brussel en Madrid vast van onder de indruk. We weten immers allemaal dat systematische wanbetalers als de Zuid-Europese landen een broertje dood hebben aan dat soort papierwerk.
Oh, en voor je denkt dat het alleen betrekking heeft op Spanje, Italië en Portugal profiteren er ook van. Feitelijk zijn er dus drie Zuid-Europese landen die toestemming hebben gekregen om een puinhoop te blijven maken van hun financiën. Zo rolt de EU nu eenmaal: onverantwoordelijke landen wordt de hand boven het hoofd gehouden terwijl serieuze landen zich kapot moeten werken om de hele EU overeind te houden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten