'Caitlyn Jenner wil toch weer man worden'

Geen categoriemei 12 2016, 11:08
Drama voor Caitlyn Jenner: de voormalige atleet en realityster is tóch niet gelukkig als vrouw.
Dat schrijft Ian Halperin, die een biografie schreef over Jenner. Tijdens het onderzoek voor zijn boek kreeg de auteur van meerdere bronnen te horen dat Caitlyn Jenner spijt zou hebben van haar keuze om als vrouw door het leven te gaan:

"Een bron bevestigde me dat Caitlyn het heeft gehad over spijt over haar geslachtsverandering, en suggereerde dat ze weer Bruce Jenner wil zijn"

De voormalige Olympische atleet zou zwaar depressief zijn en zou in de "komende paar jaar" alweer willen "terugveranderen" naar een mannelijk lichaam. Halperin vertelt:

"Ze is dolblij dat ze bewustwording heeft gecreëerd over de discriminatie van transgenders, maar ik denk dat er een kans is dat ze zal terugveranderen in de komende paar jaar. Ik denk niet dat het iemand in haar vriendenkring zou verbazen. Het is een stuk lastiger geweest dan ze had verwacht."

Ai... Dat klinkt niet goed. Caitlyn zit er dus aan te denken om toch weer Bruce te worden. Één van de redenen dat de geslachtsverandering haar lastig afgaat, is overigens dat Caitlyn nog wel gewoon op vrouwen valt. De geslachtsverandering maakt het natuurlijk extra lastig om een geschikte levenspartner te vinden om lief en leed mee te delen.
Het zou echter behoorlijk pijnlijk zijn als Caitlyn nu opeens weer teruggaat naar Bruce. Er was een hoop bombarie rond de geslachtsverandering, en Jenner werd naar voren geschoven als hét gezicht van transgenders in Amerika. Dat beeld van een strijder voor transgenderrechten valt natuurlijk in duigen als Jenner weer een man wordt. Het boek van Halperin is al de zoveelste indicatie dat de geslachtsverandering niet helemaal het gewenste resultaat heeft opgeleverd. Een halfjaar geleden kwamen er ook al berichten naar buiten over de twijfels die Jenner zou voelen bij haar verandering.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten