Chelsea zegt op fantastische wijze 'vaarwel' tegen Guus Hiddink

Geen categoriemei 14 2016, 17:00
Het moment dat Guus Hiddink definitief met pensioen gaat zal niet ver weg zijn. Daarom is het zo schitterend dat zijn huidige club Chelsea op fantastische wijze afscheid van hem heeft genomen.
Toen Hiddink aangesteld werd als coach van Chelsea ging het ongelooflijk slecht. De miljoenenclub uit Londen stond namelijk in de gevarenzone in de Premier League. Als het niet snel beter werd kon de club degraderen; iets dat zo'n club natuurlijk nooit mag overkomen.
Hoewel Hiddink het team nooit in een topper kon veranderen zette hij de zeilen wel degelijk bij, waardoor de club uiteindelijk op een veilige plek in de middenmoot belande. En dat was zijn opdracht geweest: Chelsea in de Premier League houden en een absolute afgang voorkomen.
Nu het seizoen erop zit is het einde oefening voor Hiddink, iets waar hij zelf ongetwijfeld ook blij mee is. Hij is tegenwoordig meer een crisismanager dan een trainer die jarenlang bij één club blijft, dat kan ook niet meer op zijn leeftijd en daar heeft hij natuurlijk ook helemaal geen zin in. Zijn opvolger staat al klaar, de Italiaan Antonio Conti die Chelsea de top 4 moet binnen loodsen, wat de club natuurlijk ook aan zijn eer verplicht is.
Gisteravond name Chelsea dan ook afscheid van Hiddink, en dat deden de Londenaren op grootse wijze. Hij werd ongelooflijk vriendelijk behandeld, kreeg een Chelsea-scooter en, oh ja, ook nog eens speciale, unieke golfclubs als afscheidscadeau. Hiddink kennende gaat hij daar de komende jaren ontzettend veel plezier aan beleven.
Het is echt geweldig dat Chelsea dit heeft gedaan voor 'onze' Guus. Wat een ontzettend mooi gebaar, en wat fantastisch voor Hiddink dat hij Engeland op deze manier verlaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten