Dit weekend gingen de korte broek en de slippers weer aan. Is de zomer dan eindelijk begonnen?

Geen categoriemei 09 2016, 9:51
Wat een heerlijk zonnig weekend was het, maar blijft dat wel zo?
Het duurde veel te lang, maar dit weekend was het eindelijk zo ver: de jas, lange broek en dichte schoenen konden in de kast! Bij mij tenminste wel – met zulk zonnig weer loop ik liever in een shirt en korte broek. Heerlijk over het strand flaneren, en op de fiets genieten van de zon op je vrije dag – is er iets beter dan dat?
Maar het allerfijnst van dit weer vind ik persoonlijk dat ik eindelijk weer lekker slippers kan dragen. Niet alleen zitten die veel lekkerder dan dichte schoenen, het is ook een stuk praktischer. Op het strand zit je dan niet continu met zand in je schoenen dat er maar niet uit gaat – je klopt gewoon je slipper even uit, en klaar. En ik vind slippers onder een korte broek veel beter staan dan dichte schoenen. Voor mij was dit dus echt een topweekend!
Maar ja, we leven natuurlijk nog steeds in Nederland, met Nederlands weer. En helaas, als we naar het weerbericht kijken zien we dat dit lekkere weer geen eeuwig leven beschoren is. Komend weekend wordt het 10 tot 15 graden volgens het weerbericht – belachelijk koud voor die tijd van het jaar, en dat in het Pinksterweekend! Lekker dan, een lang weekend als het buiten ijskoud is... In mijn garderobe ben ik daar dan ook op voorbereid: dan maar weer dichte schoenen aan. En mijn moeder en zus hebben tot ver in het voorjaar nog hun warme boots klaarstaan voor als het écht te gek wordt.
Want hoe fijn het weer ook is: Nederland blijft Nederland. We zitten hier nu eenmaal niet aan de kust van de Middellandse Zee, het is en blijft een "koud kikkerlandje." En daar moet je rekening mee houden. Ik ben liever op alles voorbereid dan dat ik straks met koude voeten zit!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten