Doorbraak: VVD wil asielstop

Geen categoriemei 21 2016, 15:00
Het is ongelooflijk, maar het heeft er zowaar alle schijn van dat de VVD genoeg heeft van de massa-immigratie naar Nederland. Of is dit gewoon weer een stunt bedoeld om de volgende verkiezingen te winnen?
Als de VVD dit voor elkaar krijgt zal zelfs ik die club publiekelijk prijzen:

Het moet onmogelijk worden voor vluchtelingen van buiten Europa om hier asiel aan te vragen. Alleen bij hele grote humanitaire crises neemt Nederland nog niet-Europese vluchtelingen op - gecontroleerd en op uitnodiging. Daaraan zit een maximum van 15.000 vluchtelingen per jaar.

Dat stelt VVD-fractieleider Halbe Zijlstra voor in een interview met De Telegraaf.

In Zijlstra's eigen woorden:

"Voor mensen van buiten Europa moet hier geen recht meer op asiel zijn. Als ze toch komen, dan moeten ze per kerende post terug."

Daarbij vindt hij het ook belangrijk dat er een relatief laag maximum ingesteld wordt van 15.000 vluchtelingen per jaar. Als er meer tegelijk naar Nederland komen blijven ze namelijk "bij elkaar klitten, met hun eigen leefwijze en normen- en waardenpatroon. Die integreren niet, die segregeren."
Dat klopt natuurlijk allemaal. Helaas zijn er wel twee problemen:
1. Om dit goed te regelen moeten internationale verdragen aangepast worden, aldus Zijlstra. We weten allemaal dat dit van zijn lang zal die leven niet gebeurt, in ieder geval niet als alleen Nederland dat wil.
2. Ik geloof er helemaal niets van dat de VVD dit echt wil. Het zal Zijlstra zijn ontgaan, maar ik ben me er maar al te zeer van bewust dat de VVD al sinds 2010 aan het regeren is. Als de VVD dit echt wilde regelen had de partij dat al lang gedaan.
Kortom, het is een prima plan maar ik geloof er geen bal van dat Zijlstra daadwerkelijk van plan is om het in de praktijk te brengen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten