Een autoverzekering afsluiten, makkelijker dan je denkt

Geen categoriemei 02 2016, 19:30
Wat iedere autobezitter weet, is dat het afsluiten van een autoverzekering verplicht is als je de weg op wil gaan. Het is goed dat deze verzekeringen bestaan. Het betalen van de maandelijkse premie blijft helaas een noodzakelijk kwaad. Dit bedrag komt bovenop de andere kosten zoals de aanschafkosten, bpm, wegenbelasting en niet te vergeten: de brandstof. Het is daarom goed om op een aantal zaken te letten bij het afsluiten van een autoverzekering. Als autobezitter heb je namelijk zelf invloed op de dekking en de premie van je verzekering. Hoe hoog de maandelijkse premie is, hangt met name af van de keuze van de verzekering. Want kies je voor een lage premie met een lage dekking, of ga je voor een hogere premie met meer zekerheid? Als je dit weet, is het afsluiten van een autoverzekering snel en eenvoudig geregeld.
Het onderscheid in dekkingen
Wie een autoverzekering af wil sluiten, heeft de keuze uit drie verschillende dekkingen. Allereerst bestaat de WA-dekking, oftewel de dekking van de wettelijke aansprakelijkheid. Op deze manier ben je verzekerd tegen de eventuele schade die bij andere auto's worden aangebracht. De schade die je eigen auto oploopt valt buiten het bereik van de dekking van de verzekering. Een beperkte casco dekking kent een iets ruimere dekking: ook enkele soorten schade aan de eigen auto vallen dan binnen de verzekering. Tot slot kent de volledige cascoverzekering de meest omvattende dekking. Hierbij worden de meeste schades aan de eigen auto vergoed.
De aanvullende verzekering
Wie voor extra zekerheid wil gaan, kan kiezen voor het afsluiten van een aanvullende verzekering. Zo is het een mogelijkheid om je te verzekeren tegen de letselschade die inzittenden helaas kunnen oplopen bij een auto-ongeluk. Met name wanneer er sprake is van arbeidsongeschiktheid als gevolg van een ongeluk, kan dit grote financiële gevolgen hebben. Een ander voorbeeld van een aanvullende dekking is de rechtsbijstandsverzekering.
Laat je informeren, vergelijk de verzekering.
Als je eenmaal weet welke dekking je wil hebben, loont het zeer om de verschillende verzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Deze kleine moeite kan voordelig zijn voor de portemonnee. Met de service van autoverzekeringafsluiten24.nl zie je in één handig overzicht duidelijk wat de verschillen in verzekeringen zijn qua dekking én premie. Zo weet je zeker dat je voordelig uit bent én met een veilig gevoel de weg op kunt!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten