Eindelijk! Irak wil ISIS uit Fallujah jagen

Geen categoriemei 23 2016, 8:00
Het is eindelijk zo ver: de Iraakse premier Haider al-Abadi heeft laten weten dat het Iraakse leger bezig is om Fallujah terug te veroveren op ISIS.
Fallujah is historisch een stad waar er nogal wat moslimfundies rondlopen. Toen de Amerikanen nog in Irak waren vochten ze een enorme strijd uit om de stad te veroveren op dat soort types. Na bijzonder veel zweet, bloed en tranen wonnen ze die strijd toen uiteindelijk... waarna de stad enkele jaren later toch weer verloren ging omdat het leger van Irak te zwak was om het in bezit te houden.
De Telegraaf legt uit dat het Haidar en co. echt menens is:

Volgens Al-Jazeera komen meldingen binnen van zware artilleriebeschietingen op de stad, die in 2014 in handen viel van IS. Het leger zou inwoners zondag hebben gewaarschuwd het gebied te verlaten. Gezinnen die niet konden vertrekken, kregen het advies witte vlaggen op te hangen.

Dat laatste is een serieus probleem. ISIS laat namelijk niemand gaan. Volgens de Iraakse overheid zelf zijn er minstens nog 75.000 burgers in Fallujah. Deze mensen kunnen nergens naartoe en kunnen dus alleen maar bidden en hopen dat zij deze veldslag zullen overleven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten