Foto van agent die lieve peuter geruststelt en knuffelt gaat viraal

Geen categoriemei 19 2016, 17:00
Een foto van agent James Hurst is onlangs viraal gegaan. De reden? Op de foto zie je hem een klein kind geruststellend knuffelen.
Het jongetje werd onlangs helemaal alleen en verlaten gevonden. Daarom werd hij meegenomen naar een lokaal ziekenhuis, waar men controleerde dat alles wel goed met hem ging, fysiek in ieder geval. Daar aangekomen begon het jongetje in paniek te raken, zeker toen ze allerlei medische tests wilden uitvoeren.
Daarom deed agent James er alles aan om hem gerust te stellen, hoewel dat toch niet bij zijn "taakomschrijving" hoort als politieagent:

"Ik wist gewoon dat het kind iemand nodig had; iemand die er voor hem was."

En als hij die persoon dan moest zijn, het zij zo.
Het jongetje van slechts 16 maanden oud liep in zijn eentje door een buurt toen buurtgenoten hem zagen. De politie werd ingeschakeld. Agent James van als één van de eersten ter plaatse. Hij nam het jongetje mee naar het ziekenhuis.
Eenmaal daar zag de agent dat het jongetje begon te huilen. Als vader van twee kinderen wist hij wat hem te doen stond: het jongetje overladen met liefde. En dus deed hij dat.

"Ik vroeg de medewerkers van het ziekenhuis of ik hem vast mocht houden en knuffelen zodat hij wat zou kalmeren, waarna ze verder konden gaan met hun onderzoek. Zij gaven toestemming."

En zo kwam deze schitterende foto tot stand:
Screen Shot 2016-05-19 at 13.33.50
Enkele minuten nadat agent James het jongetje begon te knuffelen viel hij in slaap. Desalniettemin bleef James maar liefst twee uur lang in het ziekenhuis om de peuter fysiek en mentaal te steunen.
James legt uit:

"Deze baan behelst veel meer dan alleen het arresteren van criminelen. We doen wat we moeten doen voor burgers. Alle andere agenten waar ik mee werk zouden precies hetzelfde hebben gedaan."

Wat het kind betreft: die is in goede gezondheid. Hij is doorgegeven aan de autoriteiten zodat er vanaf nu goed voor hem gezorgd zal worden. Over zijn ouders is vooralsnog, voor zover wij weten, niets bekend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten