Ga niet mee in de frauduleuze slachtofferrol van Sylvana

Links Nederland heeft er een nieuwe held bij, en die zullen ze met hand en tand verdedigen. Eén van de wapens: stukjes schrijven over hoe racistisch Nederland wel niet zou zijn.

Het internet ontplofte toen enkele dagen geleden bekend werd dat voormalig TMF VJ en professioneel zeurkous Sylvana Simons de politiek inging, en wel voor de nieuwe partij DENK van Nederturken Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk. In een uitzending van De wereld draait door mocht Sylvana haar stap toelichten, en heel Nederland viel over haar heen. Heel Nederland? Nee, één marginaal omroepblogje hield stand: de VARA. Op hun website Joop.nl hebben ze kennelijk besloten mee te gaan huilen met de wolven in het bos, en dus koppen ze vandaag: ‘Haatcampagne tegen Sylvana Simons neemt groteske vormen aan‘. Ze schrijven:

“Racistisch Nederland laat zich weer eens kennen op Facebook. Een facebookevent genaamd ‘DE Sylvana Simons Uitzwaaidag’ gedateerd op 6 december en met als locatie een Zak van Sinterklaas in Veenendaal, heeft op het moment van schrijven bijna 8000 deelnemers en 11.000 geïnteresseerden. Op de facebookpagina laten talloze mensen hun onderbuik leeglopen en worden de meest vreselijke teksten, schaamteloos onder eigen naam, aan Simons gericht.”

Tja. Het is niet dat ik racistische bejegeningen van Sylvana niet zou afkeuren (want dat doe ik wel), als wel de zeer selectieve wijze waarop Joop.nl zogeheten ‘slachtoffers’ uitkiest. Alhoewel Sylvana inderdaad door racisten onheus wordt bejegend, gebiedt de werkelijkheid mij te zeggen dat ze daar namelijk helemaal niet alleen in is. Het maakt tegenwoordig echt niet meer uit of je Sylvana Simons, Geert Wilders, Mark Rutte, Lodewijk Asscher of Alexander Pechtold bent.. iedere politicus krijgt tegenwoordig te maken met onfrisse tegenacties, stalkerige racisten en ongemanierde horken die er geen bezwaar in zien je naam, je familie en zelfs je afkomst door het slijk te halen. Veelal op tokkiepagina’s op Facebook, inderdaad.

Uiteraard zou ik ook willen dat alle bovengenoemden die trieste praktijken helemaal niet hoefden mee te maken, maar dit soort bagger is helaas een feit. Als politicus anno 2016 moet je daar tegen kunnen. Als dat niet lukt, moet je gewoon een ander beroep zoeken.

En als je iets wil doen aan de bedreigingsregen die dagelijks neerdaalt in de social media-accounts en mailboxen van Nederlandse politici, wees dan wel zo eerlijk om te stellen dat tegenwoordig iederéén daar last van heeft. En dus niet alleen het zelfbenoemde slachtoffer Sylvana Simons.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. zomaar

  de volgende held is in aantocht .

  Peter R de Vries , staat ook op het verlanglijstje van denk .

  en zo ik de Vries inschat , niet vies van aandacht (ook al is deze negatief) gaat hij hierin mee .

  1. Ali Yas

   Peter is heel goed in de omgang met gestoorden en criminelen.

 2. Wim

  Wat een drukte over dit aandacht vragende vrouwtje die zwart geboren is en daardoor met een enorm minderwaardigheid complex zit. Want als geen witte mensen waren geweest had ze dit niet gehad en dat zijn dus de boze mensen die haar ongelukkig hebben gemaakt.

 3. Mar

  Ja, wen er maar aan.

  1. zomaar

   @mar waarom moeten wij hieraan wennen ? , zou het niet beter zijn om dit soort van partijen te weren , en alle moslims de keus te geven je islamitische roods volgen , of je nieuwe (door hen verkozen) samenleving omarmen , en te respecteren .

   bij het laatste denk ik , dat er geen spraken meer zijn zal van discriminatie , of de vreemde en kleurling dat wil is een tweede , zonder het de door hun te voorschijn gehaalde discriminatie factor , blijft de geld kraan richting hen dicht .

   en zouden zij in de door hen verkozen samenleving vuilen handen krijgen , door hun eigen brood te verdienen .

   LAAT HEN DAAR MAAR AAN WENNEN

   1. Mar

    @zomaar

    Wen maar aan bedreigingen, gedaan door jan en alleman. Het is gewoon geworden in Nederland.

    1. Anna

     Mar. Aan de ontevredenheid van die mensen is niet op te boksen. Toen ze alles werd toebedeeld hoorden we ze nooit. Nu is de PvdA de klos.

    2. Anna

     Simons gooit een hoop bagger over de witte Nederlander. Nu heeft ze links niet meer nodig. Wat een hypocriet.

     1. van Urk

      Beste Anna, Ze lokt het in principe wel uit ja om daarna belaagd te worden met dreigingen en scheldpartijen in een internettijdperk van Facebook en mailboxen. Vroeger kon je zulke berichten alleen maar lezen in de krant of op tv en je ongenoegen betuigen door alleen maar je hoofd van links naar rechts te schudden.

 4. ko vadis

  Meegaan in de veronderstelde slachtofferrol, is geen optie, bedreigen ook zeker niet, maar ik vraag mij af of de ramen van de etalage, van waaruit deze windowdresser opereert, niet even vlug ingegooid kunnen worden?

 5. Wachteres

  Ach, het is Joop maar …..

 6. monach

  Als moslim mag je niet assimileren of integreren, maar infiltreren des te meer. Zeker op plekken waar het de islam bevorderd. Joop.nl is duidelijk een blogje dat geïnfiltreerd is islamitische landverraders.

 7. ceteris paribus

  Wat die ‘frauduleuze slachtofferrol’ behelst blijft in het artikel enigszins onduidelijk.

 8. toetssteen

  Ach, ze moet wat in de maanden dat de volgende zwarte pieten rel niet aan zal slaan. Het wachten is op Gario, want die lijdt ook zwaar onder het ontbreken van aandacht.

  Wat mij trouwens op de pages van Joop opvalt is dat de AFA groupies zo helemaal in Denk lijken te zijn. Plus wat rare vrouwen op leeftijd die stammen uit het hippie tijdperk. Nou ja en wat verdwaalde Turken, maar dat was te verwachten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.