Geert Wilders is woest: 'Het kabinet maakt gehakt van Nederland'

Geen categoriemei 18 2016, 10:00
Het is Verantwoordingsdag in Den Haag en je weet wat dat betekent: gehaktdag! En ja, Wilders maakt gehakt van het kabinet.
Hoewel het kabinet vandaag natuurlijk net doet alsof alles op zich prima gaat weten wij Nederlanders maar al te goed dat dit onzin is. De immigratiecrisis levert steeds méér problemen op (en dat wil wat zeggen), Marokkanen en Nederturken gedragen zich als onderdanen van de Marokkaanse koning en/of de Turkse sultan niet als Nederlandse burgers, de werkloosheid is torenhoog, de economie kwakkelt maar door, en -- oh ja -- Brussel eist steeds meer macht voor zichzelf.
Korter gezegd: het is een bende.
Sterker nog, het is zo erg gesteld dat zelfs minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem vandaag moest toegeven dat het allemaal inderdaad wel wat beter kan:

Het gaat goed met het huishoudboekje van de overheid, maar het duurt nog wel even voordat de overheidsfinanciën in dezelfde topcondititie als die van wereldkampioene sprint Dafne Schippers zijn.

Dat is een understatement van epische proporties:

De Algemene Rekenkamer, die het kabinetsbeleid beoordeelt, geeft nog wel dikke onvoldoendes aan de Belastingdienst en de ministeries van Defensie en Justitie. Daar is sprake van hardnekkige, ernstige problemen. Volgens de Rekenkamer kan Defensie zelfs niet voldoen aan haar belangrijkste taak: het verdedigen van Nederland.

Deze drie kregen al eerder een veeg uit de pan van de Rekenkamer, maar het kabinet deed daar niets mee. En dat zal ongetwijfeld nu ook weer zo zijn. Zo rollen we namelijk in Nederland.
Geert Wilders is dan ook terecht woedend. In een email aan DDS laat hij weten:

"Rutte 2 heeft gehakt gemaakt van Nederland, miljarden besteed aan het buitenland in plaats van aan de Nederlanders. Gelukkig komen er verkiezingen aan. Dan kan Nederland afrekenen met dat wanbeleid."

Rutte II kan en mag dan pretenderen dat het tegenwoordig veel beter gaat dan enkele jaren geleden, maar wij weten allemaal dat dit de grootst mogelijke onzin is. Dankzij VVD en PvdA gaat het ronduit slecht met ons land en verzaakt de staat in zijn belangrijkste primaire verantwoordelijkheid: de verdediging van het land en diens belangen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten