Heldhaftige Duitse herder redt heel bataljon soldaten van een ISIS-aanval

Geen categoriemei 11 2016, 17:00
Als dit ene nobele dier er niet geweest was, had een hele patrouille soldaten wel eens gruwelijk ten dood gebracht kunnen zijn door terreurorganisatie ISIS.
In onze menselijke arrogantie willen we nog wel eens denken dat alleen wij, homo sapiens, in staat zijn tot daden van grote moed en zelfopoffering. Maar dan heb je dit ongelofelijke verhaal over een legerhond in Irak nog niet gelezen.
Het dier was mee op een Britse patrouille van vier voertuigen, die terugkeerden naar een basis van de Peshmerga in Noord-Irak. Op de route naar huis bleken ze ineens in een hinderlaag van ISIS gelokt te zijn. Eén wagen werd compleet verwoest door een bom, en 50 ISIS-strijders (!) begonnen de Britse soldaten aan te vallen.
Eén meegereisde Amerikaanse soldaat was echter zo slim om de lijn van de meegebrachte Duitse herder - een intensief getrainde legerhond - los te laten. Het dier aarzelde geen moment en dook meteen op de eerste de beste ISIS-strijder af die het zag. Na enkele beten in diens arm en gezicht, was de terrorist uitgeschakeld. Maar de hond was nog niet klaar. Hij dook meteen op een tweede af, die met ernstige verwondingen aan armen en benen ook niet meer kon vechten.
https://twitter.com/CodeAud/status/729335329698807808
Dankzij alle ophef, konden het hele Britse team én de Amerikaanse hondensoldaat ontkomen. Levend en wel! De Daily Star omschrijft het incident als volgt:

"Toen de hond werd losgelaten ging het direct achter de grootste bedreiging aan, zonder op diens eigen veiligheid te letten – hier zijn ze voor getraind.

Een grommende Duitse herder die achter je aanrent is erg angstaanjagend en waarschijnlijk niet iets wat de jihadi's eerder hadden meegemaakt. De hond deed z'n werk, en keerder toen al kwispelend terug terug naar z'n baasje."

Nog nooit kwam het voor dat een getrainde legerhond het leven van soldaten redde in Irak. Dit dier is dus echt met recht een gigantische held te noemen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten