Internationale pers is dol op Max Verstappen: opvolger van Johan Cruyff als Nederlandse sportlegende

Geen categoriemei 19 2016, 9:06
Niemand minder dan CNN vergelijkt de Nederlandse coureur met voetballegende Cruyff.
Dat Max Verstappen nu al, op achttienjarige leeftijd, een weergaloze sportheld is, wordt door niemand meer betwijfeld. Eerst vroegen sommigen zich misschien af of de Nederlandse snelheidsduivel het wel écht waar kon maken. Had hij niet te vroeg gepiekt? Zou dat vroege succes hem niet naar het hoofd stijgen? Kon hij tegen de druk?
Met zijn eerste plek in de Spaanse Grand Prix, snoerde Max Verstappen al die kritische geluiden in één klap de mond. Hij is niet zomaar een goede coureur, hij voldoet niet zomaar aan de verwachtingen... Hij is een topcoureur die alle verwachtingen overstijgt met zijn geweldige prestaties! En dat wordt heus niet alleen in Nederland zo gezien... Ook de internationale pers is helemaal gek van onze racende landgenoot. BBC, CNN, Al Jazeera... Overal hoor je de naam van Max Verstappen.
CNN is zelfs zó onder de indruk, dat het de vergelijking trekt met die andere Nederlandse sportgrootheid: Johan Cruyff. Cruyff zette met zijn 'totaalvoetbal' een revolutie in gang in de balsport. Max Verstappens succes verandert het gezicht van de Formule 1, zo schrijft de Amerikaanse zender. En terwijl het Nederlands Elftal zich niet eens wist te kwalificeren voor het EK Voetbal, redt Max Verstappen de nationale eer. Net zoals Cruyff in de jaren '70 overal ter wereld harten veroverde met zijn weergaloze spel op het veld.
Maar dat is niet de enige connectie tussen de op 24 maart overleden voetbalheld en de jonge coureur: 20 dagen voor de dood van Cruyff ontmoetten de twee elkaar in Barcelona, waar Max Verstappen op dat moment was voor een training. Jordi Cruyff, die in Israël werkt als trainer van Maccabi Tel Aviv zette twee bijzondere foto's van die ontmoeting op Twitter – met de boodschap dat zijn vader ontzettend trots zou zijn geweest op Max Verstappen.
https://twitter.com/JordiCruyff/status/731887111599734784
De Formule 1 is natuurlijk een heel andere sport dan voetbal, maar qua mentaliteit, bekendheid en charisma is Max Verstappen een waardige opvolger van Johan Cruyff. Laten we hopen dat Cruyff hem blijft inspireren met zijn winnaarsmentaliteit – dan wordt Max Verstappen zéker wereldkampioen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten