Maffe Volkskrant: “Nederland is niet af voordat Sylvana Simons minister-president is!”

De ‘Goed Volk’-bode heeft een nieuwe verordening: Sylvana zál en móét premier van Nederland worden. Pas dan kunnen we kennelijk op onze lauweren rusten!

Nadat in de voorbij weken ex-TMF-vj Sylvana Simons werd ontmaskerd als een failliete (link) genocide-ontkenner (link) die denkt dat de planeet Mercurius haar laptop heeft gesloopt (link) en kan kletsen met overleden familieleden (link), moet het voor alle verstandige Nederlanders wel duidelijk zijn: Sylvana Simons is gewogen, en te licht bevonden voor het ambt van politicus. Ik kan er eerlijk gezegd niet zo goed bij waarom mensen nog stééds achter haar aanlopen, ondanks dat deze zweverige dame – die denkt dat het bestrijden van Zwarte Piet de topprioriteit nummer 1 is van ons land – zich niet eens, niet tweemaal, maar inmiddels een ontelbaar aantal keren heeft getoond als hysterica zonder politiek gevoel.

En toch blijven mensen klappen. Zoals bijvoorbeeld De Volkskrant, dat nu zweert niet te zullen rusten voordat Sylvana Simons vanuit het Torentje haar kosmische wijsheden kan delen met gans het land. De krant van het ‘Goede Volk’ kondigt met veel trompetgeschal aan:

“De cultureel antropoloog Sinan Çankaya stelde afgelopen woensdag 25 mei in de Volkskrant dat links Nederland de partij Denk over zich heeft afgeroepen. Daar heeft hij volstrekt gelijk in.

[… Het is positief dat] dat mede door Denk antiracisme langzaamaan weer op de politieke agenda belandt. Nederland is namelijk niet af voordat Sylvana Simons of een andere niet-witte politica ooit minister-president is geworden.”

Misschien zeg ik nu iets controversieels, maar ik acht Nederland behoorlijk als ‘af.’ Het leven is hier goed tot uitstekend, er zijn geen oorlogen en we kunnen ons gigantisch druk maken om zaken als het Koningslied, Sabia Engizek en het feit dat Max Verstappen gisteren in de vangrail reed. We ontberen echte problemen om ons over te ontfermen, dus komen we met wissewasjes om ons gigantisch druk over te maken.

Het verschil tussen mij en Sylvana? Ik geef toe dat ik me drukmaak om dingen die – vanuit helikopter-view bekeken – geen donder voorstellen, terwijl Sylvana doet alsof ze een Olympiaanse grootheid is die een goddelijke gerechtigheid probeert te bewerkstelligen. Maar ieder die er ook maar een seconde over andenkt, ziet het voor wat het daadwerkelijk is: grootheidswaanzin van een paranormale hoaxtante.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. zomaar

  ach waarom ook niet , 8 jaar geleden vond de media in Amerika dat een zwarte president wel leuk zou zijn .

  en tja hier vindt de media nu , dat zwart en vrouw nog leuker overkomt , dus zal volgend jaar of met de daarop volgende verkiezingen de media hun zin wel krijgen .

 2. Svetlana

  Ik kan mezelf in Sylvana Simons in vrijwel alle opzichten. Het is een vrouw met absolute inzicht over de wereld en alle ontwikkelingen. Mijn stem krijgt ze absoluut en ik gun het haar van harte dat Sylvana Simons minister president van Nederland gaat worden

  1. Peter Selie

   Wahahahahahahaha Je bent echt van de realiteit los gezongen hé Sletlana een islamofascistisch partijtje met hoogstens 2 zetels die zou dan de minister president leveren, het feministische oestrogeen draait voor je ogen…

  2. LantR.fant

   Ach, het gekkenhuis moet ook gevuld worden. We hebben er al 2

 3. Bromsnor

  Zolang je een “kleurtje” hebt kom je weg met dingen waar je als “blanke” niet weg mee zou komen.

  Zelfs openlijk discrimineren is kennelijk niet erg als je een kleurtje hebt. (zie onderstaande video)

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/05/waar_mag_jouw_dochter_niet_mee.html

  1. ceteris paribus

   Het is wel een komisch geval van omkering: de blanken worden vreselijk gediscrimineerd!

   1. van Urk

    Niks geen omkering. Iedereen,blank of zwart, kan of wordt weleens gediscrimineerd. Dat eenrichtingsverkeer van links moet een keer afgelopen zijn dat alleen maar de gekleurde mensen het slachtoffer van discriminatie zijn.

    1. Ni28

     helemaal mee eens

  2. Beukman

   Leuk filmpje. Lijkt erg op de eerste twee pagina’s van Vuijsjes “Alleen maar nette mensen”. Wat opvalt, is dat helemaal niemand zegt dat zijn of haar dochter niet mag thuiskomen met een kaaskop.
   Waarmee mag jouw dochter niet thuiskomen, Brom?

   “De mensen die ze allochtonen noemen, denken de hele dag na over wat het betekent om te horen bij de mensen die ze allochtonen noemen. Bij iedere sociale interactie worden ze eraan herinnerd dat dit niet hun land is.
   Hollanders denken nooit na over wat het betekent om te horen bij de mensen die ze allochtonen noemen.
   De mensen die ze allochtonen noemen willen precies weten wat je bent.
   Voor Hollanders maakt het niet uit bij welke groep iemand hoort. Het zijn allemaal allochtonen.
   Hollanders zien geen verschil tussen een Antilliaan en een Surinamer. Ook niet tussen een Turk en een Marokkaan.
   Turken zijn boos op Marokkanen omdat die hun een slechte naam geven.
   Om dezelfde reden zijn Surinaamse negers boos op Antillianen. Ook dragen Antillianen te veel goud, spreken ze geen Nederlands en zijn ze dom. Alle lelijke slaven werden op Curaçao uit de boot gezet. De mooie slaven mochten doorvaren naar Suriname.
   Volgens Antillianen denken Surinamers altijd dat ze elite zijn.”
   [etcetera]

   1. zomaar

    beuk het gaat niet alleen over dit leuk filmpje , ik heb vroeger veel contact gehad met mensen uit N-Indië, met mensen uit de Molukken , en met mensen uit Suriname.

    alle hadden een hekel , (zeker hun broers) , dat hun dochter met een witte man verkering had .

    en zo beste beuk gaat dit nu nog met de moslims binnen onze samenleving , voor vele moslims (jong en oud) geld nog steeds is het geen moslim en geen familie, dan is het taboe om met zo laag volk , (effe bij de tijd blijven LAAG VOLK , waarvan alleen de centen (nu euro’s) goed zijn verkering te hebben of hiermee te huwen .

    minst moet je als westerse jongeling je laten bekeren tot de gilde der kontenruikers !, islam .

    en weer schrijf ik speciaal voor jou en @CP , en die Russische trol , zij zijn het niet allemaal , toch 90% van hen zeker die een afkeer hebben van blank (wit ), behalve van de centen van de blanken .

    grote getalen sprinkhanen komen hier de velden (staatskas) leeg vreten .

    en zie hoe links dit oplost !, http://www.telegraaf.nl/binnenland/25886858/__Vierkant_achter_hoge_vergoeding__.html

    1. Beukman

     Dat is dan winst met vroeger, @zomaar. Geen van de mensen in dit filmpje zegt dat haar of zijn dochter niet mag thuiskomen met een blanke.
     Met wie mag jouw dochter eigenlijk niet thuiskomen?

   2. van Urk

    Met andere woorden beste Beukman discrimineert iedereen dus . Ook “allochtonen” onder elkaar ! En denkt correct Nederland het op te lossen door zwarte Piet maar af te gaan schaffen of een Zwarte vrouw tot minister president te gaan bombarderen? Nee, absoluut niet ! Het probleem blijft als je iets afpakt van een ander die daar verdrietig om wordt om hiermee een ander gelukkig te gaan maken. Racisme kan je alleen maar aanpakken door het te begrijpen.

 4. Beukman

  Tim timt:
  “Het leven is hier goed tot uitstekend,”

  Dat zullen de meeste van jouw lezertjes niet met je eens zijn. Het is immers 5 voor 12, binnenkort zullen we onderdeel zijn van Eurabië, Rusland gaat ons nuken in een meningsverschil met de VS, De Hond produceert neppeilingen, buitenlanders proberen Zwarte Piet van ons af te pakken, en oja: de onderzoeken die Nederlanders steevast in de top 10 van de gelukkigste mensen op aarde laten eindigen zijn doorgestoken kaart, betaald door de EU.

 5. Mar

  Nederland heeft zelfs nog nooit! een vrouw als minister-president gehad.
  En maar twee vrouwelijke vicepremiers, Annemarie Jorritsma en Els Borst, van 1998 tot 2002.

  Bij een aantal zaken loopt Nederland toch wel weer achter.

  1. zomaar

   @mar ben geduldig , de media stoomt de massa klaar , gelijk als de media in Amerika de massa klaar stoomde en kneden

  2. cmsuijkerbuijk

   @Mar Helemaal fout. Wij hebben drie vrouwen na elkaar als staatshoofd gehad (Eigenlijk vier):
   Koningin Emma als voogdes van Wilhelmina; Wilhelmina; Juliana en Beatrix. Dat hebben de meeste landen in de wereld nog niet voor elkaar gekregen!
   Dus helemaal niks achter lopen!
   En is het bovendien niet belangrijker, dat de competentste persoon de premier wordt, ongeacht het geslacht? Volgens mij heeft ons land dat nu meer dan ooit, harder nodig dan een excuustruus, om voor de buitenwereld toch maar zo progressief mogelijk te lijken en “onszelf” (Lees “links”) zo gewéldig te vinden! Juist dán loop je achter, want dan heb je het landsbelang niet meer voorop staan!

   1. Mar

    @cmsuijkerbuijk

    O, een staatshoofd en een minister-president in Nederland zijn hetzelfde.

    Geniaal gevonden, dat moet ik toegeven.

  3. van Urk

   Elk land heeft wel iets waarop het achterloopt. Geen reden om te gaan huilen beste Mar.

   1. Mar

    Weet ik, van Urk. Kijk maar eens naar Amerika.

 6. sarko

  Ja hoor DDS heeft het voor elkaar gekregen
  -Sylvana Simons- gebrand in mijn scherm…

  1. Wim

   Sarko maar waar is Geert dan gebleven?

 7. J.C.

  Sylvana Simons is ongeschikt om minister-president van Nederland te worden. Niet omdat zij niet intelligent genoeg zou zijn, niet omdat zij vrouw is, niet omdat zij gekleurd is, niet omdat zij een zeurPiet is, maar omdat zij er niet voor alle Nederlanders zal zijn en dat moet een minister-president wel zijn.

  Dat is ook waarom Mark Rutte een kleinmatige mp is, hij is er vooral voor de policor rijken, voor de policor EU, en voor policor USA.

  1. Mar

   @J.C.

   Volkskrant schrijft: Nederland is namelijk niet af voordat Sylvana Simons

   of een andere niet-witte politica ooit minister-president is geworden.

   Waarschijnlijk is de complete quote te lang voor een kop boven een artikel of de lading is compleet toch net even anders.

 8. Ni28

  Nederland glijdt door politieke correctheid af naar de afgrond. De massa is meestal niet de verstandigste deel van een natie. Als het niveau zo blijft zakken is het niet uitgesloten dat wij ooit zo minister president krijgen die afhankelijk is van de sterren. Je zou kunnen denken dat alles beter is dan wat wij nu hebben maar helaas het kan nog erger. Zeker als wij alle verstand opzij doen voor hopelijk tijdelijke impulsen zoals Denk is. Wat vast staat is dat men overal om een verandering vraagt en het maakt kennelijk niet uit welke het zal zijn. Terwijl de meesten nog in diepe slaap zijn roert zich de Vijfde colonne in haar ontwaking. Voordat wij wakker worden vragen wij nog om een behoorlijke nachtmerrie. De botsing komt steeds dichterbij zeker als de EU zich afhankelijk maakt van de criminele Turkse bende.

 9. Ni28

  Discriminatie is nooit komisch, laten wij daar van uitgaan. Omgekeerde discriminatie is dus ook niet komisch. Komisch is het pas als je jezelf gaat discrimineren door politieke correctheid. “Komisch” kunt je vervangen door “dom”.

  1. van Urk

   “Ik weiger aan te nemen dat de mensheid zo tragisch gebonden is aan de sterrenloze middernacht van racisme en oorlog dat het stralende ochtendgloren van vrede en broederschap nooit een realiteit kan worden”. Martin Luther King 1929-1968

 10. Peter Selie

  Definitie van krankzinnigheid: Op dezelfde partijen stemmen in de hoop op betere resultaten…

 11. Floris

  “De cultureel antropoloog Sinan Çankaya stelde afgelopen woensdag 25 mei in de Volkskrant dat links Nederland de partij Denk over zich heeft afgeroepen. Daar heeft hij volstrekt gelijk in.
  [… Het is positief dat] dat mede door Denk antiracisme langzaamaan weer op de politieke agenda belandt.”
  ————————————————————————————-
  Het antiracisme is nooit weggeweest. Al was het alleen maar vanwege de met hun vingertje zwaaiende zelfbenoemde racistenjagers van het type Paardenpis en Bukman. Wee hen die grapjes maken over zwarte dozen! Wee hen die PVV stemmen!

  Deze ‘cultureel antropoloog’ ziet ze vliegen, hij is een duidelijk voorbeeld van een verpolitiekte wetenschapper met een allochtone bril op.

  DENK zet het antiracisme helemaal niet op de agenda, het zijn immers zelf racisten. Het enige dat ze op de agenda hebben staan is haat tegen het westen en islamisme. Hun troefkaart daarbij is de Calimero uithangen.

 12. Antonie Casper

  Voor de heren van DENK ligt er bij een volgend bezoek aan Turkije een oorkonde van verdienste klaar voor verrichtingen voor de Turkse staat. Nu Sylvana Simons zich zo nadrukkelijk tot een minderheid rekent is het nog maar de vraag hoe zij in Turkije ontvangen zal worden, gezien de wijze waarop het minderheden in Turkije vergaat. Sylvana heeft zich voor het gedateerde nationalisme van Erdogan en zijn vrienden laten strikken zonder het zelf te beseffen. Jammer van zo’n leuke meid.

 13. Wachteres

  Nog even en de Volkskrant roept op om Turkije bij de EU te halen en Erdogan president te maken.

  Van politiek correct kunnen we alles verwachten, maar niet veel goeds.

 14. Bes Tolen

  Lees over slavernij in het Ottomaanse rijk. Bijvoorbeeld onder Wikipedia. Welaan, als een land als Nederland zo gehandeld had dan had geen slaaf nakomelingschap gehad. In Nederland was slavernij niet toegestaan. De status van gebieden waar Nederlandse compagnieën zeggenschap hadden, ver van Europa dus, was een andere. In wat West-Indië werd genoemd, was sprake van slavernij. Daar had waarschijnlijk het grootste deel van de Nederlandse bevolking van vroeger geen weet van. Pas in de negentiende eeuw was echt sprake van Nederlandse kolonies. [De betekenis van dit woord ”kolonie” is vanouds beperkter dan in het latere spraakgebruik.]. Veruit het meeste gebied was toen nog niet verkend. Suriname en de eilanden waarvan Curaçao de grootste was, speelden geen enkele rol van betekenis voor de Nederlandse bevolking. Er werd pas enige notitie van genomen toen Oost-Indië onafhankelijk was geworden. De achting voor Indiëgangers was heel gering.
  Op Curaçao waren joden de eerste vaste bewoners. Aanvankelijk als landbouwers maar later als slavenhandelaren. Er is bijvoorbeeld ook wel eens een dominee slavenhandelaar geweest.
  Zeelieden, matrozen op schepen die naar West- of Oost-indië voeren, waren in de zeventiende en achttiende eeuw stumpers, die gemiddeld niet ouder werden dan 27 jaar. Slaven hadden nog beduidend meer overlevingskans.
  Overigens was de behandeling van slaven in de Ver. Staten meestal helemaal niet zo slecht. Tegen 1800 aan werden ze gemiddeld 60 jaar oud en hun bazen 62. [De status verschilde uiteraard enorm.]. Heel wat beter dan in die tijd arbeiders in grote delen in Europa. In de Ver. Staten waren er ook heel veel slaven, die uit Europa kwamen. Dus blanke slaven wat ten onrechte wel vergeten wordt. Voor 1700 waren er meer Ierse slaven dan zwarte. Er waren ook Engelse en Schotse slaven. De slaven uit Europa afkomstig (tot 1838!) werden aanvankelijk slechter behandeld dan de uit Afrika afkomstige. Wat later veranderde.

  1. toetssteen

   @Bes Tolen
   Het is correct, hoe vreemd het velen ook in de oren mag klinken. Nog maller is dat er een stel Ghanezen zijn die boehoeh roepen! Dat waren nota bene de grootste slavenhalers!

   Inzake de gemiddelde leeftijd in Nederland voor Arbeider/ mijnwerker/ peelsteker enzovoort, was zwaar beroerd. TBC, stoflongen en totale uitputting, welke baas maalde erom? Volgende! Ze vertegenwoordigden geen geld immers.

   Maar ja, de nazaten van hen die nauwelijks ouder werden dan 40m(gemiddeld) moet nu zich schamen voor waar zijn voorouders part nog deel aan hadden. Ik noem zulks: schaamteloos!

 15. Nog1

  Ik ben niet tegen een niet-blanke of vrouwelijke premer. Maar ik vind Sylvana daar niet de diepgang voor hebben.

  Overigens…dat geldt voor de andere politici ook. Leuk babbeltje is tegenwoordig het enige criterium, want men heeft de Nederlander wijs kunnen maken dat het gaat om wat een politicus zegt en vindt.

  Ipv wat hij/zij doet als wetgever of uitvoerende.

 16. josef kuijpers

  Ik denk dat het salaris van MP fors omlaag kan richting 1,5 modaal of zo, want als het klopt wat de Volkskrant suggereert dat die Sylvana zelfs voldoende bagage heeft om de functie van Minister President uit te oefenen, welke brekebeen dan in godsnaam niet?

  1. Mar

   “want als het klopt wat de Volkskrant suggereert”

   De Volkskrant suggereert niets. De krant heeft een gastcolumn geplaatst, geschreven door Stephan Huijboom filosoof.

   Wilders heeft ook weleens een gastcolumn (of meer) geschreven voor de Volkskrant.

 17. H.Vaes

  Een achterlijk volk verdient inderdaad een achterlijke minister president.

 18. Paco

  Wij Nederlanders schamen ons voor ons verleden als slavenhandelaars. Wij schamen ons echter ook voor het gedrag van Sylvana, want zij neemt het ons het verleden nog steeds kwalijk. Vergelijk het met een huidige Duitser aanspreken op zijn/haar Nazi-verleden: de huidige Duitser heeft er part noch deel aan en schaamt zich er ook voor, dus het aanspreken erop is volstrekt onzinnig.

  In het dagelijks TV-programma “De Wereld Draait Door” is zij sidekick. Ze maakt de titel van het programma concreet door elk woord op een weegschaal te leggen. Valt het woord ‘zwart’, dan zit ze op haar praatstoel. Hoe moeten we het dan noemen? Het woord ‘neger’ mag al lang niet meer en ‘gekleurde medemens’ is zo zweverig en algemeen. Intussen weten wij niet meer hoe we iemand met een donkere huidskleur dan wèl moeten noemen.

  En zo is ze dus ook een fel tegenstander van Zwarte Piet, van het Sinterklaasfeest. Ik weet niet of u dat in België ook kent. In dit kinderfeest lopen Zwarte Pieten vrolijk rond en doen acrobatische kunstjes. Ze doen lekker dom, leuk voor de kinderen. Dat hoort bij de traditie. Sylvana echter koppelt deze zwart en bruin geschminkte types aan de slavernij. Ze ziet echter niet in dat Zwarte Piet een Moors pak draagt. De Moren zijn een volk dat ruim 1000 jaar geleden Spanje overheerste, met als overlevering: het Alhambra. Dit heeft niets met het Nederlands slavernijverleden te maken.

  Bovendien… Zwarte Pieten zijn de knechten van Sint Nicolaas. Knechten zijn betaalde hulpkrachten, en dus geen slaven. Sylvana begrijpt er dus helemaal niets van, en kan zich beter eerst verdiepen in de geschiedenis voordat ze dingen roept.

  Wij Nederlanders nemen Sylvana Simons dan ook niet serieus meer en scharen haar in het rijtje van Emile Ratelband en Johan Vlemmix. (Niet dat we onze minister-president serieus nemen.)

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.