Max Verstappen grote hit in het buitenland: 'De wereldkampioen van morgen!'

Geen categoriemei 16 2016, 8:00
Buitenlandse media zijn behoorlijk onder de indruk van de prestaties van Max Verstappen.
Max won gisteren zijn eerste Formule 1 race, de grand prix van Barcelona. Hij deed dat door Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel van Ferrari achter zich te houden. Dat was een ongekende prestatie -- hij is niet alleen de eerste Nederlandse GP winnaar, maar ook de jongste winnaar ooit-- welke hem terecht veel aandacht opleverde in de Nederlandse pers.
https://twitter.com/F1/status/731852002452492289
Maar niet alleen de Nederlandse pers was onder de indruk van Max, datzelfde gold voor hun buitenlandse collega's. Zo kopt het Duitse Bild: "Max is de wereldkampioen van morgen!" Het Amerikaanse ABC News voegt daar aan toe: "Max Verstappen wint sensationele eerste race nadat Mercedessen elkaar rammen." Bleacher Report: "Max Verstappen bevestigt vergelijkingen met Ayron Senna." Dat laatste is natuurlijk bedoeld als compliment -- Senna was een geweldige coureur -- maar zet ook te denken. Hij overleed namelijk op veel te jonge leeftijd door een crash in zijn bolide. Laten we hopen dat Red Bull er altijd voor zorgt dat Max veilig zit.
Het Britse The Telegraph voegt daar aan toe: "Max Verstappen verscheurt de recordboeken en bewijst Red Bull's gelijk." Dat is natuurlijk een bijzonder goed punt. Er was internationaal namelijk wel degelijk wat kritiek op de overgang van Verstappen naar Red Bull. Veel mensen vonden dat Kvyat het niet verdiende om terug te worden gezet. En, zeiden ze, die jonge Nederlander? Tsja, je kunt toch niet van hem verwachten dat hij kan omgaan met de druk. Nou, blijkbaar wel. Daarmee bewijst Max het gelijk van zijn teambazen.
De BBC gaat zelfs zover om te concluderen dat de eis van een minimumleeftijd blijkbaar onnodig was, "in ieder geval wat Max betreft." En dan:

Het is duidelijk dat Verstappen een ongekend talent is, die inspirerende inhaalacties kan uitvoeren, die bijzonder volwassen is voor zijn leeftijd en die de wereld aan zijn voeten heeft liggen. Is hij beter dan Ricciardo? Dat zullen we moeten zien. Is hij een mogelijke toekomstige wereldkampioen? Zonder twijfel.

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten