Wereldkampioen in de dop Max Verstappen op persconferentie: stress, welke stress?

Geen categoriemei 12 2016, 17:30
Een normaal mens voelt druk als hij in een nieuwe positie wordt gebracht waarin er meer van hem geëist wordt. Gelukkig voor Nederlandse Formule 1 fans is Max Verstappen alles behalve normaal.
En dat bedoel ik op de best mogelijke manier.
Tijdens de persconferentie van vandaag liet Max Verstappen namelijk voor de zoveelste keer blijken dat hij nu al, op slechts achttien jarige leeftijd, een gelauwerde prof is. De aanwezige autosportjournalisten hoopten hem te verleiden tot een uitspraak over hoe nerveus hij is voor de race van dit weekend in Barcelona. En natuurlijk voor zijn carriere in het algemeen. De hele wereld kijkt nu immers toe, en hij moet presteren. Bij Toro Rosso was elke top 10 klassering een prima resultaat, een bonus bijna. Bij Red Bull verwachten ze meer. Veel meer zelfs.
Ongelooflijk genoeg blijft Max er rustig onder. Sterker nog, ik krijg de indruk dat hij rustiger is en meer ontspannen dan ooit:

"Om eerlijk te zijn ben ik erg blij met de kans die Red Bull mij gegeven heeft. Racen voor een topteam was altijd het plan en wat ik wilde. Ik denk dat mijn debuut in de Formule 1 vorig jaar een groter risico was en dat heb ik ook prima doorstaan."

Met andere woorden, Max heeft zoveel vertrouwen in eigen kunnen dat hij ervan uitgaat dat hij met een snellere, betere bolide (en een beter team) fantastisch zal presenteren. Geen haar op zijn hoofd die eraan twijfelt dat hij wel even zal laten zien wie de baas is.

"Vanaf nu is het een kwestie van wennen aan de nieuwe auto, wat niet makkelijk is gedurende het seizoen. Maar de voorbereidingen in de Red Bull Racing-fabriek hebben me veel vertrouwen gegeven. Natuurlijk moet ik nog veel procedures leren, maar dat komt race voor race. Ik ga er zeker van genieten."

Later bevestigt hij nog maar een keer dat het voor hem eerst en vooral genieten is, niet een woord dat de meeste mensen zouden gebruiken in deze situatie (met alle druk), maar wel het woord dat echte kampioen te binnen zou schieten. Die gedijen juist immers in dit soort omstandigheden.

"Eerlijk gezegd heeft Red Bull me erg goed begeleid en ik voel me erg comfortabel. Een tevreden mens dat goed in z’n vel zit, presteert altijd beter. Zo voel ik me nu en ik hoop dat zo te houden. Al met al komt het niet alleen op pure snelheid aan, maar ook op ervaring. Die doe ik stap voor stap elke Grand Prix meer op. Ik ga genieten van dit seizoen en we zullen zien wat de toekomst brengt."

Hoe meer Max zegt, hoe duidelijker het wordt dat hij niet alleen het racetalent heeft van een toekomstige wereldkampioen, maar ook de mindset. Wat een ontzettend mazzel dat hij Nederlander is en we hem dus massaal kunnen steunen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten