Max Verstappen over Red Bull Racing: gewoon "een goede match"

Geen categoriemei 06 2016, 19:00
Max Verstappen heeft eigenlijk nooit anders gewild dan voor Red Bull Racing te racen.
De Nederlandse topcoureur mag zich na zijn overstap nu écht rekenen tot de grootste racers ter wereld. Toen dinsdagochtend bekend werd dat hij Toro Rosso verliet om plaats te nemen in de wagen van Red Bull, kwam dat absoluut niet als een verrassing voor de kenners. De snelheidsfanaat was altijd al een maatje te groot voor het B-team, en de overstap naar een écht topteam moest dan ook ooit komen.
Toch had Verstappen ook best voor een ander geweldig team, zoals Ferrari of Mclaren, kunnen kiezen. Ongetwijfeld lagen er meerdere aanboden van deze teams, maar nu blijkt dat hij die nooit overwogen zou hebben. Volgens de coureur zelf zijn hij en Red Bull Racing gewoon "een goede match", en kon de overstap van Toro Rosso alleen naar dit team zijn geweest. Toch had hij niet verwacht dat het er al zo snel van zou komen. Een onderschatting van zijn eigen talent, misschien?
Rouwig is hij in ieder geval niet, en terecht. Hij kijkt er naar uit om in de krachtigere wagens van Red Bull te mogen rijden, en naar het samenwerken met zijn nieuwe teamgenoot Daniel Ricchiardo. Deze kent hij al aardig, omdat ze toevallig in hetzelfde gebouw in Monaco wonen. Toe maar, Max! Bang zijn dat hij dat huis niet meer kan betalen hoeft ook niet: zijn salaris gaat er, lichtjes uitgedrukt, niet op achteruit.
Verstappen en zijn nieuwe team lijken dan ook een 'match made in heaven' te zijn. De Limburger heeft daar ook wel een verklaring voor:

Ik weet natuurlijk veel van wat ze in het verleden hebben gepresteerd. Dit is een erg competitief team en ik ben een competitief persoon, dus hopelijk wordt het een goede match.

Ik help het hem hopen, maar twijfels heb ik eigenlijk niet. Succes Max, en maak ons trots!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten