Oh nee: Donald Trump steunt Vote Leave in Groot-Brittannië

Geen categoriemei 15 2016, 19:00
Dit kon weleens de doodsteek betekenen voor voorstanders van de VoteLeave campagne.
Slecht nieuws: de Republikeinse presidentskandidaat (en vulgaire, liegende, discriminerende miljardair) Donald Trump laat Britten weten dat hij ze steunt als ze voor een Brexit stemmen. Nou ja, hij zegt dat niet met zoveel woorden, maar daar komen zijn uitspraken wel op neer:

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft beklemtoond dat de Britten onder zijn presidentschap niet achteraan in de rij komen te staan voor nieuwe handelsakkoorden met de VS. Trump zei dit in een vraaggesprek met de Britse zender ITV die het interview zondag uitzendt.

Aan de ene kant is het natuurlijk geweldig dat de mogelijke toekomstige Amerikaanse president zich distantieert van de uitspraken van Barack Obama, die Britten juist met angst en beven in de Europese Unie wil houden, maar helaas is niet een perfecte woordvoerder. In Amerika zelfs is hij bijvoorbeeld de meest impopulaire presidentskandidaat ooit. En dat wil wat zeggen. De tegenstander van Ronald Reagan in de jaren 80 verloor namelijk alle staten behalve één. Die was dus ook niet al te populair. Hoewel Trump waarschijnlijk wel enkele staten zal winnen is de kans klein dat hij uiteindelijk de winnaar wordt; hij wordt gewoon te zeer gehaat.
Daar komt bij dat Trump totaal geen verstand van politieke vraagstukken heeft. Boris Johnson, de oud-burgemeester van Londen en EU-scepticus, heeft dat wél. Datzelfde geldt voor UKIP-baas Nigel Farage. Daarom zijn deze twee heren fantastische woordvoerders voor Vote Leave; de campagne die een Brexit wil. Trump is, daarentegen, de slechtst mogelijke woordvoerder voor deze beweging.
Laten we hopen dat hij ons allemaal een plezier doet en zich vanaf nu buiten het debat houdt. Niemand die op zijn mening zit te wachten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten