Over en voorbij: Max Verstappen crasht keihard in GP Monaco

Geen categoriemei 29 2016, 15:12
Een einde van een droom.
Toen we aan het weekend begonnen dachten we allemaal dat Max Verstappen weleens een bijzonder goed resultaat kon afleveren. Hij had de meest recente GP immers gewonnen. Misschien dat hij nu weer mee kon doen voor het podium. Dat zou in ieder geval mooi zijn.
Nou, het ging even anders. Tijdens de kwalificatie crashte de 18-jarige Nederlander namelijk. Het gevolg: hij moest in de pitstop beginnen. Dus: helemaal achteraan.
Tijdens de race vandaag deed Max het gelukkig weer geweldig. Hij reed iedereen voorbij. Op het hoogtepunt van de race reed hij op de negende plaats met uitzicht op een beter resultaat.
En toen ging het weer mis. Net zoals tijdens de derde training en de kwalificatie reed Verstappen in de muur. Einde oefening, afgelopen.
Zo heeft Verstappen Red Bull Racing dit weekend behoorlijk wat geld gekost. Dat is niet prettig voor zijn team, maar het is natuurlijk nog vervelender voor Verstappen zelf. De druk stond deze week op hem, en hij heeft gewoon gefaald, hoe hard het ook is om dat te moeten zeggen.
Vorig jaar crashte Verstappen ook al in Monaco. Het wordt dus razendsnel een nachtmerrie-circuit voor hem.
Nu is het zaak voor Verstappen om te kalmeren en de boel te analyseren. Dan kan hij zich hopelijk revancheren bij de GP van Canada, waar hij dan meteen dezelfde motor heeft als zijn teamgenoot Daniel Ricciardo, die op dit moment om de eerste plaats strijdt met Lews Hamilton van Mercedes.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten