Parasieten: 7300 remigranten kostten Nederland vorig jaar meer dan 30 miljoen aan uitkeringen

Geen categoriemei 07 2016, 16:00
Ze wonen in het land van afkomst, maar genieten met volle teugen van de Nederlandse verzorgingsstaat. En het kabinet staat erbij, en kijkt ernaar.
Mogen we deze mensen parasieten noemen of is dat niet politiek correct genoeg voor onze vrienden in de Haagse kaasstolp:

Ruim 7300 mensen hebben vorig jaar een uitkering in het buitenland ontvangen, nadat ze waren teruggekeerd naar hun land van herkomst. Deze remigranten hebben in totaal 33,9 miljoen euro aan uitkeringen ontvangen. Dat bedrag was in 2010 nog 22,2 miljoen euro, blijkt uit cijfers die NU.nl bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB) heeft opgevraagd.

Wat dit allemaal nog aparter maakt is dat deze uitkering alleen wordt overgemaakt als de persoon in kwestie onder het lokale minimum dreigt te vallen. Blijkbaar zijn er dus meer dan 7.000 remigranten voor wie dat geldt.
En dat brengt me tot de volgende conclusie: deze mensen kunnen of willen blijkbaar niet voor zichzelf zorgen, in ieder geval niet in het buitenland. Waarom wonen ze daar dan toch? En waarom zou Nederland hen moeten onderhouden? Kom maar terug naar ons land en verdien je eigen geld, zonder dat je afhankelijk bent van mensen die zowaar belasting betalen.
Maar ja, dat zullen ze niet willen. De kans is groot dat deze mensen het prima vinden om rond te komen van een minimum inkomen in het land van herkomst. Dat een ander daarvoor moet kromliggen omdat te betalen zal ze geen barst interesseren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten