Peilingen: Nederland wil dat PVV de grootste wordt, maar Wilders moet géén premier worden

geertwildersscreenshot
Foto: Screenshot YouTube / PVV

Het Nederlandse electoraat bevindt zich in een vreemde spagaat: als er nu verkiezingen zouden zijn, werd de PVV afgetekend de grootste. Maar Nederlanders zijn óók helder in een andere wens: Geert Wilders moet onder geen beding minister-president van dit land gaan worden.

Een ogenschijnlijk dubbelzinnige uitslag in de peilingen van Maurice de Hond vandaag. Allereerst: evenals de afgelopen maanden gaat de PVV aan de leiding; 37 zetels voor de mannen en vrouwen van Wilders. De VVD blijft op de nummer twee met 23 zetels en het CDA tekent met 18 zetels voor het brons:

peilingen15-5

Het verschil tussen de PVV en de rest van het politieke veld is aanzienlijk te noemen: de andere partijen gaan er nog een hele kluif aan hebben om de PVV bij te benen in de verkiezingscampagne die ongetwijfeld zal losbarsten na de Kerst. Maar paradoxaal genoeg vinden Nederlanders dan weer niet dat Geert Wilders de opvolger van Mark Rutte moet worden als minister-president van Nederland. Een meerderheid van 53% keert zich tegen dit idee:

wilderspremierecht

Alleen PVV-kiezers lopen dus warm voor premier Wilders; de rest moet er niets van hebben om deze blonde Limburger de sleutels van het Torentje te overhandigen. Wel vindt Nederland – alhoewel niet met enorme cijfers – dat de PVV een plek in de regering moet worden gegund indien ze de grootste worden bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017:

wilderspremierPVV’ers zijn unaniem in hun steun (100%), maar ook door de weifelende VVD’ers (51%) en de aanzienlijke minderheid bij de SP (47%) lijkt de PVV op dit punt nog het voordeel van de twijfel te krijgen van de Nederlandse kiezer.

Al met al lijkt het een loodzware formatie te gaan worden als dit daadwerkelijk de uitslag is van de Kamerverkiezingen van maart. Een kabinet met minstens vier partijen lijkt te moeten worden geformeerd. En misschien wel vijf als – zoals bijna 40% wil – de PVV buiten de deur wordt gehouden. Spannende tijden, indeed!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

72 reacties

 1.   

  Tussen het ja en nee zit maar 15% verschil. Dat is niet veel, denk dat je dat verschil bij iedere voorstel voor een ander terug vindt.

 2.   

  En dat ondanks de doorlopende demonisering en het belachelijk maken van Geert Wilders en sinds kort het inkaderen van PVV-stemmers als Trump aanhangers.

  Met dit aantal virtuele zetels en hoogstwaarschijnlijk meer gezien de te verwachten instroom van nog meer overwegend moslim asieleisers met daarna de familieherenigingen plus nog meer PVV-zetels verhogende ontwikkelingen zal het heel moeilijk worden om tijdens een kabinetformatie de PVV uit te sluiten.

  Of het wordt een heel langdurige formatie met een kabinet bestaande uit meer dan vijf splinterpartijen met vaak tegengestelde belangen. Dat kabinet zal dan niet lang volhouden en wie profiteert daar dan van ? Juist, de PVV.

  Kom op @CP, wanneer begin je met je Pavlov anti-Wilders reacties.

  1.   

   “Kom op @CP, wanneer begin je met je Pavlov anti-Wilders reacties.”

   Lol, Poldi en Pavlov gedrag.

  2.   

   PVV als grootste partij zal na de verkiezing mogen beginnen met formeren.
   Wilders doet geen concessies op EU en Islam, formatie mislukt, Geert kan met opgeheven hoofd zijn opdracht teruggeven en het ligt weer eens de ander :)

   1.   

    Dat ligt het dan toch ook? Waarom zou Wilders wél concessies moeten doen op zijn hoofdpunten en een ander niet?

    1.   

     Wat zeg je — en een ander niet ?

     Alle punten moeten in wezen onderhandelbaar zijn- jij een beetje van dit en ik ….
     Geert was duidelijk in het interview met de NPO, op islam en EU doe ik geen concessies.
     Geert weet dat er dan geen coalitie mogelijk is met andere partijen.

     Kan met opgeheven hoofd het strijdtoneel verlaten…..

     1.   

      Het is net de SP toch?

 3.   

  Ondanks verschillende gebeurtenissen in de afgelopen weken, verandert er geen spat in de peilingen bij De Hond.

  Naast dat De Hond de peilingen natuurlijk altijd manipuleert, wat zou daarvoor een verklaring kunnen zijn?

  1.   

   Heel simpet @Mar, als onze Manipulator De Hond het juiste aantal gepeilde PVV zetels zou weergeven (ik vermoed zo’n 45), dan is de paniek in zijn linkse achterban nog groter.

  2.   

   @Mar

   Ik had eerlijk gezegd, ook verwacht dat de PVV virtueel nog groter geworden zou zijn geworden “Ondanks verschillende gebeurtenissen in de afgelopen weken”, waarbij alleen al gedacht kan worden aan de schandalige wijze waarop Rutte II met de uitslag en de wetsregels van het raadgevende referendum (Wel of niet politiek getint verdrag met Oekraïne) is omgegaan, waarbij gedacht kan worden aan de Edese CDA burgemeester het Nederlandse gezag te kakken zet, waarbij gedacht kan worden aan een D66 burgemeester in Limburg die z’n discretionaire bevoegdheid oneigenlijk gebruikt, en ga zo maar door.

   Je hebt gelijk: er verandert weinig, maar de PVV blijft steeds de grootste in alle peilingen. Hoe zou dat toch komen?

 4.   

  De meerderheid van de nederlandse kiezers vertrouwt Wilders als persoon niet en snapt dat een premierschap van deze clown chaos en wanbestuur zal veroorzaken.

  Om die reden is de kans groot dat de volgende verkiezingen zijn vijfde verkiezingsnederlaag op rij zal betekenen. Een geruststellende gedachte.

  1.   

   Was De Hond niet die heimelijke staatspeiler, die ons met gemanipuleerde cijfers zand in de ogen strooit?

   1.   

    @Beukman

    Het zal je, als selectieve lezer, ongetwijfeld ontgaan zijn maar de PVV is virtueel in alle peilingen de grootste. Hoe zou dat toch komen?

    1.   

     Dat komt omdat de PVV de meeste virtuele kiezers heeft, @JC.
     Ik lees hier echter regelmatig dat De Hond een linkse manipulator is die vervalste cijfers uir zijn hoge hoed tovert. Hoe is dat hier te rijmen?

    2.   

     @Beukman

     De PVV is virtueel in alle peilingen de grootste, “omdat de PVV de meeste virtuele kiezers heeft”.

     Je hoeft geen enkel verstand van statistiek te hebben of van politiek, want met een klein beetje nadenken begrijp je vanzelf dat jouw bovenstaande conclusie vanuit iedere hoek belicht zo apert fout is, dat ik er om moet lachen. Grapjas.

     1.   

      Ik ben nu en dan best in voor een geintje, @J.C. Deze keer ben ik echter bloedserieus. Peilingen zijn geen verkiezingen, hoe graag jij dit ook zou willen.

     2.   

      Er lijkt een flinke kloof te bestaan tussen hetgeen mensen in peilingen (op het internet) als partijkeuze aangeven en wat ze daadwerkelijk in het stemhokje doen. Het internet (waar De Hond zijn peilingen vandaan haalt) is veeleer een thermometer van volks(on)genoegen. Dat verklaart ook waarom de peilingen gevoelig reageren op allerlei toevallige gebeurtenissen.
      verkiezingen hebben een andere dynamiek: wekenlange campagnes waarin de kiezer geleidelijk tot een weloverwogen oordeel komt. In die campagnes, waar inhoud en niet onderbuik centraal staat, blijkt Geert lastig overeind te kunnen blijven en daarom verliest hij in verkiezingen vaker dan hij won.

     3.   

      “Dat verklaart ook waarom de peilingen gevoelig reageren op allerlei toevallige gebeurtenissen.”
      Het resultaat van de groteske manier waarop de regering het Referendum én de wet naast zich hebben neergelegd is in die peilingen alvast niet te zien. Het lijkt er eerder op dat de peilingen totaal *on*gevoelig zijn voor gebeurtenissen die ertoe doen. Ik krijg steeds meer zin in de verkiezingen van 2017.

     4.   

      @Beukman

      O, maar ik zie de betrekkelijkheid van de peilingen wel terdege in. Dat de PVV in alle peilingen op dit moment de grootste zie ik dan ook als slechts een indicatie. Met ceteris paribus realiseer ik mij dat bij de laatste verkiezingen ook steeds een goede uitslag voor de PVV werd gepeild en de werkelijke uitslag daar van af week.

      Nu echter zie ik dat veel Nederlandse autochtonen direct of indirect geraakt worden door het beleid van Rutte II en de 138, en ook dat de huidige “machthebbers” fout op fout stapelen (bijvoorbeeld: onmacht bij rellen, het omgaan met de uitslag van het raadgevend referendum, het oneigenlijk gebruik van discretionaire bevoegdheid, de ondemocratie bij toewijzen azc’s, de wijze waarop uitvoering wordt gegeven aan WMO, de inmiddels onbetaalbare zorg, de leugens over het geleende geld aan Griekenland, het niet meer in de hand hebben van de Turkse eisen, en noem maar op). Veel Nederlandse autochtonen en inmiddels ook andere Nederlanders (met allochtone achtergrond) hebben daarom hun hoop op de PVV gevestigd en dat blijkt op dit moment virtueel. De verkiezingscampagnes verlopen vaak volgens bepaalde belangen (neem de kwalijke acties van de zittende macht bij het raadgevend referendum over Oekraïne, die hen tot mijn vreugde overigens niet hebben geholpen) en de bedenkelijke rol ten gunste van de gevestigde orde van de MSM daarin en je weet dat het voor de PVV extra moeilijk wordt gemaakt. Maar zoals gezegd, ik hoop en verwacht dat het in 2017 of eerder anders zal zijn en denk dat de PVV de grootste zal worden om de hiervoor aangegeven reden.

      Ik blijf in ieder geval PVV stemmen, ik wil namelijk positieve verandering voor onze kinderen en kleinkinderen. En de EU gaat die positieve verandering niet tot stand brengen, integendeel……

     5.   

      Nee, want als de verkiezingen eraan komen zet de staatsTV de turbo erop en tot op heden heeft die propagandamachine steeds voor elkaar gekregen dat met name de PvdA (veel) meer stemmen kreeg dan met het oog op de peilingen viel te verwachten.

      Hopelijk zijn veel kiezers wijzer geworden en trappen ze niet meer in die smerige propagandapraatjes van met name de VARA en de NOS.

     6.   

      Ach, Floris meent de de PvdA steeds aan de macht blijft omdat de staatsmedia de verkiezingen oneerlijk doen verlopen.

      Het voordeel van deze complottheorie is natuurlijk dat het verklaart waarom zijn politieke held maar geen politieke teen aan de grond krijg.

     7.   

      @ceteris paribus

      De invloed van de staatsomroep zal de gevestigde orde niet meer in dezelfde mate kunnen helpen als voorheen. Veel autochtone Nederlanders en andere Nederlanders (met allochtone achtergrond) hebben hun vertrouwen nu, geraakt door het beleid van Rutte II en de 138, op de PVV gevestigd.

     8.   

      Het is geen complottheorie, Paardenpis. Het is schaamteloze propaganda op kosten van de belastingbetaler. De prawda is er niets bij.

     9.   

      Ik begrijp dat je zo voelt, Floris.

      Volgens mij slaat het nergens op maar tegen mensen die menen dat de samenleving van complotten aan elkaar hangt is het lastig argumenteren.

     10.   

      Ik heb het niet over complotten, eikel. Kennelijk zie jij niet dat nagenoeg de complete PO op de hand van links is. Met name op die van de PvdA. Bij de vorige verkiezingen lieten ze het masker wel heel hard vallen: Samsom werd schaamteloos omhoog gepraat.

      Met mensen die dat soort dingen niet zien is het inderdaad lastig argumenteren. Ziende blind en horende doof, dat ben je.

     11.   

      Ik meen te zien dat de PvdA bij de publieke omroep het hardst wordt aangepakt. Ook die media hebben maar één principe, dat zijn de kijkcijfers. Dat was goed zichtbaar in de tijd van Fortuyn; die was bij de publieke omroep niet van de buis weg te slaan.
      Geert is op dat punt te angstig: als hij het lef zou hebben op de talloze uitnodigingen in zou gaan zou hij permanent Bij Pauw en DWDD kunnen zitten.

     12.   

      Ik schreef het elders al: Floris heeft zich onlangs bekeerd tot de PVV, en zoals we weten zijn fanatici niet zelden twijfelaars die een keus hebben gemaakt.

      Wat mij de laatste tijd juist opvalt op de Staatsbuis, is hoe politici met extreemrechtse opvattingen geen strobreed in de weg wordt gelegd. Toen onlangs de heer Wilders zich eindelijk verwaardigde om het volk op de buis toe te spreken, vond hij een hakkelende leerlingjournalist tegenover zich, die niet verder kwam dan een bewonderend gehakkel.

     13.   

      Zou het te maken kunnen hebben Bukman dat extreem-rechtse politici op die lul van Anton Kusters na niet bestaan? En die stemt nog SP ook……

      Alles wat jullie linkse warhoofden niet kunnen duiden als zijnde links wordt maar weggezet als extreem-rechts.

      Sporen jullie eigenlijk wel?

     14.   

      Wie is Anton Kusters?

     15.   

      Dat is de pseudoniem van Constant Kusters, lul. Zijn je ingekerfde dochters ook zo dom?

     16.   

      Constant Custers is me wel bekend, Vigo. Die is toch extreem-rechts?

      Wat zijn eigenlijk ingekerfde dochters?

     17.   

      @CP
      Paardevijg fantaseert graag over vrouwen die er met potscherven van langs krijgen. Tien tegen 1 dat de grapjas daar op doelt met zijn ingekerfde dochters.

     18.   

      De vrouwenhaat van Vigo is bekend. Vrouwenbesnijdenis is een gruwelijke misdaad tegen vrouwen.
      Helder.

     19.   

      Vertel dat het moslimongedierte in je vriendenkring eens paardepis!

     20.   

      De man heet Constant Kusters en stemt SP. Nou dat is me toch rechts!

     21.   

      Steeds meer politici ventileren meningen die vroeger doorgingen voor extreem-rechts, @paardevijg. De boel is aan het verschuiven in jouw voordeel. Heb je het nou nog niet door?

      Maar eh, wat vind je daar nou van, dat meer Nederlanders Abou Laadklep als premier zien zitten dan Geurt Geitenneuker?

     22.   

      Dat laatste moet nog maar blijken Bukman, de cijfers van die rooie rat de Hond zijn discutabel, en misschien zijn het wel percentages van paspoort Nederlanders, je weet wel dat vullis dat bij jou in je buurtje woont en waarvan jij zo gecharmeerd bent.

     23.   

      Daar heb je een punt @paardevijg. Naarmate ik langer op DDS vertoef, gaan moslims me beter bevallen.

     24.   

      Als de PVV-tokkies op DDS exemplarisch zijn voor de staat van onze beschaving denk ik dat we inderdaad moslims nodig hebben om het verloederingsproces te remmen.

     25.   

      @CP
      Eén ding is zeker. De moslims waar ik mee samenwerk en waartussen ik woon, lopen nooit zo over hun godsdienst te drammen en te zeiken als de Geurtgelovers op DDS dat doen.

     26.   

      Dat is mijn ervaring ook. De moslims die ik spreek en ken spreken eenvoudig nooit over hun geloof, en als je er naar vraagt benadrukken ze altijd dat het een zeer persoonlijke zaak is en dat God zich in veel gedaanten toont.

     27.   

      Dat is niet zo gek ook, de griebusbuurt waar je zelfverklaard zegt te wonen in ogenschouw genomen.

     28.   

      Er is niks mis met de buurt waar ik woon, beste Vigo, er wonen ook moslims die qua beschaving bepaald niet uit de toon vallen.

     29.   

      Ceteris weet het misschien niet (maar waarschijnlijk wel): in een uitgebreid onderzoek dat liep tot 2012 is aangetoond dat op de vaderlandse talkshows PvdA’ers disproportioneel vaak aan het woord komen. Ook is bekend (en opnieuw: misschien niet bij Ceteris) dat onbekend onbemind maakt en omgekeerd ook. Niet voor niets worden de media wel de Vierde Macht genoemd (Ceteris niet, die noemt zoiets “complottheorie”).

     30.   

      Agut, het gejank houdt niet op. Als die Grote Geert van jullie ballen zou tonen dan zou hij de komende weken zoniet maanden dagelijks op tv en/of radio, zowel op de publieke al commerciële zenders menig half uurtje kunnen vullen. Hij is de meest gevraagde politicus voor welke talkshow of welk debat op uitnodiging van maatschappelijke instanties die er bestaat. Waarom? Alleen al omdat het kijkcijfers (= heel veel reclamegeld) oplevert. Maar die grote held is bang. Bang dat hij oneerlijke vragen voorgeschoteld krijgt (een beetje vent, zeker deze zo ongeveer langst zittende plucheplakker weet een journalist op zijn of haar nummer te zetten, toch?) of de regie niet mag voeren want onwelgevalligge vragen, een vorm van vrije meningsuiting, ziet meneer met angstbeven tegemoet.

      Dus … wat ik al jaren roep; het was niks, het is niks en het wordt niks met die PVV. Het blijft een eeuwig twitterkoninkje. Best leuk, maar in feite heb je er geen ene moer aan.

      Ik zeg; houden zo.

  2.   

   Ja, ja, Rutte II en de 138 (150 – 12) Tweede Kamerleden hebben het goed gedaan in de afgelopen jaren, nou goed? Dan liever een clown, die Nederland weer leefbaar maakt voor de Nederlandse autochtonen.

   Ik blijf PVV stemmen.

 5.   

  Een mooi resultaat gezien de (dagelijkse en jarenlange) demonisering van Geert Wilders en de PVV door de media en de politieke elite.

  1.   

   Als Wilders en Trump straks hun verkiezingen verliezen weet de heer Bromsnor precies hoe dat komt: ze werden akelig gedemoniseerd door hun politieke tegenstanders.

   1.   

    De PVV zal het zeker goed doen bij de volgende verkiezingen. Daar twijfel ik niet aan ondanks de demonisering door de media.

    Wie de Amerikaanse verkiezingen zal winnen weet ik niet maar het zal een spannende strijd worden tussen Trump en Hillary.

    Je ziet dat steeds meer Democraten naar Trump gaan.

    Blue-collar Democrats flocking to Trump
    http://edition.cnn.com/videos/politics/2016/03/14/democrats-supporting-donald-trump-ohio-voters-dnt-savidge-erin.cnn

   2.   

    @ceteris paribus

    De PVV wint straks in maart 2017 of bij voorkeur eerder aanzienlijk, ondanks de aanhoudende demoniseringen en dan staat ceteris paribus weer met een mondje vol tanden.

    1.   

     Dat ‘weer’ kan in elk geval niet kloppen; Wilders verloor al vier verkiezingen op rij.

     1.   

      @ceteris paribus

      Dat “weer” heeft een andere betekenis (maar dat had je wel begrepen. Dat weer geeft aan dat ik regelmatig een vraag stel aan ceteris paribus, maar dat hij dan weer, en ik mag wel zeggen voor de zoveelste keer, geen antwoord geeft, ofwel weer met een mond vol tanden staat.

 6.   

  Het Nederlandse parlement kent straks zoals het er nu naar uitziet drie politieke partijen, die onder leiding staan van een Nederlandse allochtoon. En nog een aantal partijen, die schijnheilig sympathiseren met “de zogenaamde vluchtelingen”, onder het mom van humaan zijn (ga eens naar de werkdruk in een verpleeg- en of verzorgingshuis kijken inhumane “onwetenden” en wat dat voor gevolgen heeft voor de autochtonen, die Nederland opgebouwd hebben in hun goede jaren). De enige partij, die de autochtoon niet uit wil persen ten behoeve van allerlei on-Nederlandse belangen, is de PVV.

  Ik ben blij, dat de Nederlandse kiezer eindelijk wakker begint te worden (ondanks de misleidende positieve boodschappen van overheidsinstanties) en nu ook z’n ouders en z’n kinderen gaat beschermen door op de PVV te stemmen. Virtueel al 37 zetels.

  Ik blijf PVV stemmen.

 7.   

  Plagiaat
  ———
  Een reactie uit het uiterst linkse forum van NU.NL.

  De loftuitingen over de PvdA en over de Regering nemen op dit forum soms absurde vormen aan. Hoe kan je nu ooit zeggen dat dit kabinet het goed gedaan heeft als de Staatsschuld geëxplodeerd is, werkzoekenden van 45+ nergens meer aan de bak komen, uit de zorg alleen maar horrorverhalen ontsnappen, het besteedbaar inkomen voor de meesten niet is toegenomen door de enorme belastingdruk, NL overspoeld wordt met asielzoekers, de straatterreur heerst, geen politiekantoor op het platteland na 5 uur open is, het ene na het andere drama ( Fyra, HSL, JSF) zich heeft aangediend, Griekenland nog steeds net zo failliet is als 3 jaar terug, ondanks de miljarden die er telkens opnieuw ingepompt worden, voor de gewone Nederlandders geldt dat er nergens geld voor is, behalve voor asielzoekers, want dan gaan de sluizen open, het leger en politie totaal, maar dan ook totaal uitgekleed zijn en op hun tenen lopen, openbare orde en veiligheid achteruit hollen, het kabinet met liegen en bedriegen ( TEEVEN affaire o.a) is blijven zitten, we massaal afgeluisterd worden door ome Roon Plasterk, dat er zonder morren en zonder dralen en in een vloek en een zucht 642 euro naheffing wordt betaald aan Brussel en dat daarover door Dijsselbloem glashard wordt gelogen, afijn, woorden schieten te kort om de totale afgang van dit kabinet te beschrijven, in geestelijk, moreel en financieel opzicht. En dan toch zeggen dat het kabinet het niet slecht gedaan heeft?? Ik hang de vlag uit als dit kabinet vandaag nog implodeert.

 8.   

  Nu wordt er natuurlijk GEEN rekening gehouden met de grote minderheid……in alle andere gevallen wel. Kijk naar het laatst gehouden referendum.
  Niet de Nee stem telde…..maar da ja stem van een grote minderheid.
  Men wil Wilders ook niet het voordeel van de twijfel geven…omdat men er zeker van is dat hij als premier zal slagen en dat gunnen ze hem niet.

 9.   

  Is er al een percentage bekend van mensen die die vieze moslimrat Aboutaleb graag zien als MP?

  1.   

   @paardevijg
   “Die vieze moslimrat Aboutaleb”, die ken ik niet. Ik ken wél de heer A. Aboutaleb, de huidige burgemeester van Rotterdam. Hij wordt als de beste lokale bestuurder van het moment beschouwd. Maar liefst 52 prcent van de Nederlanders ziet hem wel zitten als premier.

   http://www.dichtbij.nl/rotterdam-centrum-noord/regionaal-nieuws/artikel/3887929/kleine-meerderheid-wil-aboutaleb-als-premier.aspx

   1.   

    “Wat burgemeester Ahmed Aboutaleb betreft mogen radicalen ‘oprotten’. Een uitspraak waarmee de Rotterdamse burgervader zich bij velen in één klap flink populair maakte. ”

    Toen Geert Wilders hetzelfde zei een paar weken daarvoor werd hij afgebrand door de media en de politieke elite.

    Zo gaat dat in de media. Wilders zegt iets en hij word afgebrand in de media. Aboutaleb zegt een weken daarna ongeveer hetzelfde en hij krijgt lovende woorden van de media.

    De twee gezichten van Ahmed Aboutaleb
    http://www.npo.nl/de-twee-gezichten-van-ahmed-aboutaleb/30-12-2015/KN_1674707

    1.   

     De verklaring is simpel, Bromsnor, de insteek van Wilders is racistisch en dat kan die van Aboutaleb niet zijn.

     1.   

      Want, die besneden woestijn nazi kan niet racistisch zijn?

     2.   

      Leg dat eens uit Ceteris. Met zoveel onzinnige lulkoek weet ik geen weg. Beweer jij dat Aboetje geen racistische uitspraken kan doen omdat hij Berber is? Dat is toch wel een ontzettende achterlijke gotspe, jij extreemlinks nazibrein.

      Je takelt af.

     3.   

      Nee, beste Houtlijm, ik doel op het feit dat racisme zich in de regel richt op de andere bevolkingsgroep dan degene die zich er aan schuldig maakt.

     4.   

      Het is me bekend dat mensen die besneden zijn bij je intense haatgevoelens oproepen, beste Vigo. Ik Raad je aan die emotie te beteugelen; je wordt er ongelukkig van en je veroorzaakt er ook verdriet mee.

     5.   

      “Het is me bekend dat mensen die besneden zijn bij je intense haatgevoelens oproepen, beste Vigo. Ik Raad je aan die emotie te beteugelen; je wordt er ongelukkig van en je veroorzaakt er ook verdriet mee.”

      Haatgevoelens voor besneden mensen paardepis, hoe kom je erbij, ik heb niets tegen joden of christelijke Amerikanen, alleen moslims kunnen wat mij betreft massaal afsterven, en of ik daar verdriet mee veroorzaak bij jou of je moslim gabbers zal me jeuken.

     6.   

      Ja, ik begrijp donders goed wat je beweert, ceteris. Maar je idiote conclusie is dat iemand tegen zijn eigen bevolkingsgroep geen racistische opmerkingen kan maken. Dus als ik zeg ‘Alle Nederlanders zijn bevooroordeelde racisten en haatdragende xenofoben die eigenlijk uitgeroeid moeten worden – minder, minder Nederlanders’ dan is dat geen racisme omdat ik zelf Nederlander ben?

      Zo debiel heb ik het nog niet van je gehoord.

     7.   

      Je benoemt een mogelijkheid die we inderdaad logisch niet kunnen uitsluiten, beste Houtlijm. Ik zou in dat geval liever spreken over cultuurhaat danwel nestbevuiling maar ie hebt gelijk, het komt voor.

     8.   

      Daaruit kan ik niet anders concluderen dat racisme dus een hol en loos begrip is. Als ik tot de etnische groep behoor kan ik haat spuien en roepen wat ik wil en is het slechts ‘cultuurhaat of nestbevuiling’ en behoor ik niet tot de etnische groep en zeg ik hetzelfde dan ben ik een vuile racist en krijg ik een proces vanwege 5000 gemanipuleerde aangiftes.

      Zie je zelf ook hoe flinterdun de extreemlinkse scheidslijn is? Waarschijnlijk niet als NSB’ende bijklusser die je nu eenmaal bent

     9.   

      Even hol, loos en stompzinnig is het woord ‘islamofobie’. Als ik om gegronde reden en op basis van feiten zeg dat die afschuwelijke haatboeken de Koran, Haddith en Zira -die nooit compatibel zullen zijn met onze westerse cultuur, normen en waarden- verboden moeten worden, ben ik een islamofoob. Als ik hetzelfde zeg als uitgetreden moslim ben ik een held en krijg ik begrip.

      Links denken is een hersenziekte die blind en doof maakt.

     10.   

      Houtlijm, racisme, het generaliserend discrimineren, stigmatiseren, diskwalificeren dan wel vervolgen van een bevolkingsgroep komt helaas veel voor.
      Jouw voorstellen om moslims die werkloos zijn of niet goed geïntegreerd zijn in kampen op te sluiten en vervolgens te deporteren is daarvan een pijnlijk voorbeeld.

     11.   

      Ceteris, je gaat niet in op mijn voorbeelden en de bijbehorende argumentatie. Mijn conclusie is dat je dus met je mond vol tanden staat en me in deze gelijk moet geven. Wil je dus nooit meer de onzinnige en onterechte woorden racisme en islamofobie gebruiken? Waarvoor dank.

 10.   

  Virtueel stemt 25% van Nederland voor de PVV en 38% zou Geert Wilders zeker wel als minister-president willen zien (9% twijfelt nog). Dat is een prachtig resultaat. Het zou interessant zijn dit te vergelijken met andere kandidaten.

 11.   

  Wat wordt ons nest weer bevuild door de ras trollen w.o. Julius, cp en buk. Het zit hen wel erg hoog dat de mogelijkheid bestaat dat er in dit land een andere wind gaat waaien. Wat wil je, links tuig!!!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!