Politie en justitie hebben rechters opzettelijk misleid over vuurwerkramp

Geen categoriemei 14 2016, 21:00
Hier moeten hoofden door rollen.
De rechterlijke macht is in verschillende strafrechtelijke onderzoeken bewust misleid door politie en justitie. Dat bericht RTV Oost:

Zo is er geknoeid met het belangrijkste bewijsmateriaal: de rode sportbroek vol rampsporen, van de vermeende en vrijgesproken brandstichter Andre de Vries. Dat concludeert de expertgroep Klokkenluiders in een onderzoeksrapport waaraan al twee jaar wordt gewerkt door voormalig Europarlementariër Paul van Buitenen. Hij bracht als klokkenluider van misstanden de Europese commissie ten val.

Wat er precies is misgegaan is een lang verhaal, maar het komt erop neer dat men in diverse onderzoeken bewust te weinig heeft gedaan om de waarheid boven tafel te krijgen, en toen die waarheid wel duidelijk werd hebben ze het zo snel mogelijk onder het tapijt geveegd. Dat gebeurde toentertijd onder meer op voorspraak van minister Donner.
De vraag is nu: wie gaan hiervoor boeten? De huidige minister van Justitie zal verantwoordelijk worden gehouden voor het falen van zijn voorgangers, maar feitelijk kun je het hem persoonlijk natuurlijk niet kwalijk nemen (hoewel hij inderdaad wel het boetekleed zal moeten aantrekken).
In plaats van alleen maar de huidige bewindspersoon aan te pakken moeten we oude bewindspersonen die zich duidelijk schuldig hebben gemaakt aan misdrijven maar eens vervolgen. Als Donner het onder het tapijt heeft geveegd moet hij daar juridisch voor aansprakelijk worden gesteld. En dat geldt ook voor alle andere betrokkenen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten