Schandalig: Vandalen vernielen kapel en brengen hakenkruizen aan rond Dodenherdenking

Geen categoriemei 06 2016, 20:00
Vandalen hebben woensdagavond vernielingen aangebracht in de Theresiakapel in Tegelen.
Waar zat jij tijdens de Dodenherdenking deze woensdag? Thuis bij de tv, of misschien wel bij één van de herdenkingen zelf? In ieder geval niet bij de Theresiakapel in Tegelen, neem ik aan. Die was namelijk leeg, terwijl de inwoners van het Limburgse dorp bij het lokale herdenkingsmonument twee minuten stilte in acht namen.
Nou ja, leeg? Het is waarschijnlijker dat rond die tijd een stel respectloze vandalen alles behalve stil was, en een slachtveld aanrichtte in de kleine kapel. Ergens op woensdagavond moet het in ieder geval gebeurd zijn. Het gaat om dit mooie, kleine kapelletje:
[caption id="attachment_137409" align="aligncenter" width="484"]Theresia_2 Foto: Laurens Eggen[/caption]
De daders hadden hun daden in ieder geval goed voorbereid. Rondom de kapel staat een hek, wat ze hebben doorgeknipt om bij het gebouw te kunnen komen. Vervolgens hebben zij ingebroken, en zijn de leuzen aangebracht op banken en in het intentieboek van de kapel. In één boek hebben ze, nog verkeerd gespeld ook, "e whalla" (w-allah, "bij God") geschreven.
[caption id="attachment_137410" align="aligncenter" width="670"]Foto: Laurens Eggen Foto: Laurens Eggen[/caption]
En, omdat er natuurlijk niets cooler is dan hakenkruizen tekenen met Dodenherdenking, hebben ze dat ook maar meteen gedaan.
[caption id="attachment_137411" align="aligncenter" width="670"]Foto: Laurens Eggen Foto: Laurens Eggen[/caption]
Tot daar was de schade nog beperkt, maar helaas namen individuen in kwestie hier nog geen genoegen mee. Ze besloten de ruiten in te gooien, en het altaar te ontheiligen door ook dat zoveel mogelijk te slopen. En zo wordt duidelijk dat ook deze Dodenherdenking niet meer zonder incidenten heeft weten passeren. We raken er zo langzamerhand wel aan gewend, lijkt het zo. En het ergste is: de meeste Nederlanders kan het bar weinig meer schelen, helaas.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten