Smakeloos: Moslims bouwen Islammuseum pal naast Ground Zero

Geen categoriemei 21 2016, 13:00
Na alle drama rondom een moskee bij Ground Zero, proberen ze het nog een keer: "We willen een islamitisch museum!"
Je zou denken dat het nu wel duidelijk is. Enkele jaren nadat terroristen in de naam van Allah zichzelf en honderden onschuldigen in de Twin Towers boorden, kwam een lokale imam op het geweldige idee om een moskee pal naast Ground Zero te zetten. Oké: ik kan me ergens, héél ver nog voorstellen dat er mensen bestaan die zó wereldvreemd zijn, dat ze niet snappen dat dit een zeer ongevoelig voorstel was. Uit alle hoeken van Amerika kwam er protest tegen de geplande 'Ground Zero Mosque'. Waarom, dat snapt de imam in kwestie, Abdul Rauf, nog steeds niet. "Het bevordert toch juist de interreligieuze dialoog?" moet hij gedacht hebben. Maar zelfs een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen.
Dit is dan ook geen ontweten, maar keihard machtsvertoon en provocatie. De moskee is er uiteindelijk niet gekomen, maar de lokale haatbaarden hebben het nog lang niet opgegeven: ze zullen niet rusten voordat er naast de plek van hun grootste overwinning een permanent monument voor de islamitische verovering van het Westen staat. Daarom is hun nieuwste project: een islamitisch museum bij Ground Zero, geheel gefinancierd volgens de regels van de Shariah.
"Wat maakt het nou uit dat er toevallig daar een islamitisch museum komt, dat is toch hartstikke leuk?" hoor ik cultuurrelativistisch Nederland al zeggen. Aan die mensen heb ik deze vraag: hoewel islammusea kennen jullie in het Westen, of zelfs op de hele wereld? Precies. Toeval is dit dus allerminst te noemen: dit is het gebruik van onze tolerante gemeenschap tegen ons, ter behoeve van een symbool van onze eigen ondergang.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten