Sylvana Simons is de schaamte voorbij: Zwarte Piet is misdadig, maar Armeense genocide boeit niet

Schermafbeelding-2016-05-18-om-12.06.23-1038x576
Foto: © DENK

“Niet alle landen zijn het erover eens,” aldus de totaal ontspoorde Sylvana.

Sylvana Simons blijft zichzelf maar belachelijk maken. Bij RTL Late Night weigerde de presentatrice en anti-Zwarte Piet activiste een standpunt in te nemen over de Armeense genocide. “Niet alle landen zijn het erover eens,” beweert Sylvana, en “Denk pleit voor consensus”. Wat voor consensus?

In 1915 roeide de Ottomaans-Turkse regering anderhalf miljoen Armeense mannen, vrouwen en kinderen op systematische wijze uit. Zelfs vandaag de dag, meer dan honderd jaar later, weigert de Turkse regering om de Armeense genocide te erkennen – net als de Nederturken van Denk, Sylvana’s nieuwe partij. Maar volgens Sylvana “streeft Denk naar consensus” over de Armeense genocide. Consensus met wie? Met de Turken, die deze massamoord nog steeds ontkennen? De “consensus” waar Denk naar zegt te streven, bestaat allang. Iedere serieuze wetenschapper erkent de feiten van de Armeense genocide, alleen de Turkse regering trekt de massamoord in twijfel.

Sylvana Simons negeert de feiten: ze loopt al helemaal in de pas met haar Turkse partijbazen Kuzu en Öztürk, en volgt de lijn van de regering in Ankara. En daarom trekt de presentatrice de onbetwistbare feiten in twijfel, met wat vaag gebrabbel over “consensus”. Niet alleen zijn haar opmerkingen oliedom, ze zijn ook zeer kwetsend voor de nabestaanden van de vermoorde Armenen. Meer dan honderd jaar na de vreselijke genocide waagt Sylvana Simons het om de nagedachtenis aan de anderhalf miljoen slachtoffers te besmeuren, voor het politieke gewin van Denk.

Het moge duidelijk zijn: Sylvana Simons is compleet de weg kwijt. Zwarte Piet is voor haar een misdrijf, maar over de Armeense genocide haalt ze haar schouders op. Sylvana Simons is tegen racisme, behalve als het om Turks racisme tegen Armenen gaat. Waar is toch die “gelijkheid” en dat “respect” waar Sylvana het steeds over heeft?

Humberto Tan had deze kersverse Denk-politica in zijn talkshow best wat meer aan de tand mogen voelen over haar bizarre standpunt inzake de Armeense genocide.

“Niet alle landen zijn het erover eens. Denk pleit over consensus over de Armeense genocide”

Aldus Sylvana Simons. Zou ze dat ook zeggen tegen de nabestaanden van deze Armeense meisjes?

 

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

14 reacties

 1.   

  Waar eet die juffrouw nu eigenlijk van.

  1.   

   Wat dacht je van een bord …..

   1.   

    Zo Sarko jij had vlug je tomatensapje op ,je bent zo helder.

   2.   

    Dan is het van af.

   3.   

    Touche. Hoewel ik daarbij Sylvana niet 100% zeker van ben.

 2.   

  Zo het heeft ff geduurd maar eindelijk weer een topic over Sylvana Simons.

  1.   

   @sarko
   Niemand dwingt jou, om dit stuk te lezen hoor!

   1.   

    Mooi dan sla ik deze over, wacht op die van 11 uur ….

 3.   

  Geven wij niet teveel aandacht aan deze anders zijnde werkeloze mevrouw die voor geld haar huid en ziel verkoopt aan haar nieuwe Turkse bazen die alle racisme willen bestrijden behalve de Turkse?

 4.   

  Ik kijk niet naar de Tan show net als de VARA shows maar ik kan mij goed voorstellen dat hij haar in zijn interview heef gespaard.

 5.   

  Natuurlijk gaat Tan niet dieper in op de kwestie Simons. Tan, het schoolvoorbeeld van de geslaagde allochtoon, reageert alleen op al dan niet ingebeeld racisme, als hij die op zichzelf kan toepassen. Verder is het slechts hard lachen (o, wat zijn wij toch leuk en grappig) en politiek zeer correcte figuren (het liefst BN’ers) waarmee hij dan op amicale voet kan babbelen.

 6.   

  He allemaal van dds, ik vind dat men moet ophouden dit soort vragen te stellen aan Sylvana, de Nederlanders en Sylvana zijn geen belanghebbende in deze kwestie. Dit is tussen de Turken en de Armenen. Nederland heeft zijn eigen kwestie op te lossen, namelijk de afwikkeling van de geschiedenis van de slavernij! Maar daar wil niemand toch over praten?? Dus laat deze vrouw haar ding doen!

  1.   

   Ik ben afstammeling van een lijfeigen (lees blanke slaaf). Ik vind dat de Oranjes en andere adel hun excuses moeten aanbieden.
   Net als de Amsterdamse Joden en de zwarte slaven eisen de afstammelingen van de lijfeigene ook genoegdoening.

 7.   

  Dat wijf van Simons is gestoord, alles wat ze doet mislukt presentatrice van het Nos Journaal voor 3 keer. Ook heeft ze 2 andere programma’s gepresenteerd wegens groot succes voortijdig beëindigd. Ze is gewoon een loser van het eerste soort nu gaat ze de politiek in ze weet niet eens wie de minister van buitenlandse zaken is. Als dat mijn dochter zou zijn schoppen die meid. Ondanks dat ik vvd stem vind ik het droevig dat onze minister president voor haar in de bres springt ze heeft het niet verdient en nog nooit wat gepresteerd.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!