Teambaas Verstappen: 'Hij is zo rustig, zo cool. Het is imponerend'

Geen categoriemei 15 2016, 13:30
De jonge Max Verstappen wordt na de kwalificatie van gisteren overgoten met het ene compliment na het andere.
Ten eerste was er natuurlijk het compliment van zijn teamgenoot Daniel Ricciardo. Die liet weten ontzettend opgetogen te zijn dat hij en Verstappen op de tweede rij mogen starten, resp. vanaf plaats drie en vier. Tegelijkertijd wist iedereen dat Ricciardo's blijdschap ook deels opluchting was: hij zag Verstappen al aankomen. Het was minder plezant geweest voor hem als Verstappen hem in zijn eerste kwalificatie al meteen achter zich zou laten.
Sterker nog, in de eerste twee kwalificatierondes was Verstappen ook sneller. Geen wonder dus dat zijn teambaas laat weten dat hij ongelooflijk onder de indruk is van de prestaties van de jonge nederlander. Daarbij is het hem vooral opgevallen dat Max bijzonder rustig blijft, ja, ook nu de ogen van de wereld op hem gericht zijn:

"Max z’n snelheid en potentie zijn fantastisch, maar wat me het meest verrast heeft is de volwassenheid waarmee hij met alles omgaat. In de auto en daarbuiten. Hij is zo rustig, zo cool. Het is imponerend, zeker voor zo’n jonge coureur met zo weinig ervaring, dat hij meteen vanaf het begin zo snel kan zijn en geen fouten maakt. Hij heeft tot nu toe alle verwachtingen overtroffen."

Geweldig natuurlijk, maar we zijn er nog lang niet. Als Verstappen echt indruk wil maken zal hij vandaag ook tijdens de race moeten imponeren. In principe moet hij gewoon voor een top 5 finish gaan, en de top is zelfs mogelijk. Dat wordt niet gemakkelijk, maar je weet als supertalent dat de verwachtingen hoog zijn; daarom krijg je grof betaald en krijg je de mogelijkheid om in één van de beste bolides te rijden.
De race begint vanmiddag om 14:00 uur Nederlandse tijd en is live te zien op RTL 7.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten