Terug van weggeweest: Duitsland wil een groter leger

Geen categoriemei 07 2016, 19:00
En voor het eerst in de geschiedenis kan Europa dat alleen maar toejuichen.
Een prima ontwikkeling:

De Duitse minister van Defensie Von der Leyen vindt dat het Duitse leger met 7000 militairen moet worden uitgebreid, melden Duitse media.

De bewindsvrouw wil af van de bovengrens van het leger om meer flexibel te kunnen inspelen op actuele dreigingen en deelname aan buitenlandse missies. Ze presenteert haar voorstel komende week, aldus de Duitse kranten.

In het verleden moesten we ons allemaal ernstig zorgen maken als Duitsland in zijn leger investeerde, maar die dagen liggen al jaren achter ons. Tegenwoordig is Duitsland een betrouwbare bondgenoot, een vriend van democratieën, en zelf ook een echte democratie. En daarnaast in economisch opzicht ook nog eens een buitengewoon belangrijk land.
Als zodanig is het prima dat onze Oosterburen gaan investeren in hun krijgsmacht. Sterker nog, dat hadden ze jaren geleden al moeten doen. Een sterk Duits leger is namelijke en fantastische manier om Ruslands expansiedrift enigszins te beperken, en het is ook nog eens geweldig handig om Westerse belangen in het Midden-Oosten te behartigen en te beschermen.
Laat Duitsland zijn leger maar flink uitbreiden: Europa wordt daar alleen maar veiliger en sterker door.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten