Treiterkop verpest al het halalvlees in de Albert Heijn

vleesonthalallen
Foto: Screenshot Dumpert.nl

Wat doe je als je een hekel hebt aan moslims en je brengt een bezoekje aan de supermarkt? ‘Simpel,’ denkt deze man. Dan zorg je met één gemene actie er gewoon voor dat al het halalvlees niet meer halal is.

Niet iedereen heeft het zo op religieuze eetgewoonten. Met name het islamitische ideaal van ‘halalvoedsel’ kan in Nederland op niet altijd evenveel bijval rekenen. Eén nogal vervelend ingestelde man kon daar kennelijk wel wat mee.

En dus toog dit figuur naar de Albert Heijn om een heel schap halalvlees te ontheiligen. Hij neemt een niet-halalbiefstuk, en terwijl niemand kijkt brengt hij snel wat.. eh… versieringen aan op de verpakkingen van de islamitisch geslachte stukken koe, kip en schaap. Met datzelfde stuk niet-halalvlees. Stiekem filmt hij z’n actie, om Nederland te laten zien dat hij niet zal rusten totdat geen enkele supermarkt in Nederland nog halalvlees aanbiedt:

Maar jongens, laten we eerlijk zijn: hoe onzinnig het hele idee van ‘halal’ ook is.. laten we ook onze Nederlandse normen en waarden wat betreft voedsel niet vergeten. Mijn moeder heeft me altijd geleerd dat je niet moet spelen met je eten. En ik weet zeker dat mijn moeder bepaald niet uniek in is geweest. Daarnaast begeeft deze anti-moslimactivist zich niet op openbaar terrein: hij is in de Albert Heijn, en alhoewel je daar zo kan binnenstappen is het géén publieke ruimte, maar privé-eigendom. Moslims of niet-moslims, halal of niet-halal: van andermans spullen blijf je af. Of dat nu gaat om auto’s, sieraden.. of gewoon om vlees: niet doen.

Dus alhoewel dit stiekem best grappig is, krijgt de maker van deze video toch een welgemeende foei. Bij deze dus: foei!

Zo, da’s ook weer gebeurd. En nu ga ik even een biefstuk in de pan gooien; van een gewoon verdoofd geslachte koe, welteverstaan. Eet smakelijk!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

34 reacties

 1.   

  Dit is walgelijk! Toont absoluut geen respect voor de ISLAM, de enige ware religie dat er bestaat. Halal geslacht vlees is zo veel diervriendelijker dan niet halal geslacht vlees omdat het in de regels van de prachtige koran staat dat dieren goed behandeld moeten worden. Zo komt halal geslacht vlees bijvoorbeeld NIET uit de bio-industrie. Als wij dus alleen maar halal geslacht vlees zouden permitteren dan zouden alle dieren het veel beter krijgen.

  Hoe sneller Europa geïslamiseerd wordt hoe beter!

  1.   

   ‘Hoe sneller Europa geïslamiseerd wordt hoe beter!’

   Gaat het nog niet snel genoeg? De moslimellende klotst tegen de plinten aan, achterlijke stinkhoer.

   1.   

    Arme kerel!

  2.   

   De islam is ook geen enkel respect waard. deze rampzalige religie, die is gebaseerd op geweld, achterlijkheid en onderdrukking (dus geweldig voor Svetlana) hoort hier niet thuis.

  3.   

   @Svetlana
   U bent echt erg dom! Wat u daar uitkraamt inzake goed voor het dier zorgen, is een gotspe! Die dieren komen uit de zelfde kudde en omdat het het grootbedrijf wel beter uitkomt wordt nota bene de verdoving weggelaten. Scheelt tijd huh. Diervriendelijk? Nee natuurlijk niet mevrouw, maar één procedure minder scheelt geld en to hell with the animal.
   U hebt echt nog helemaal nooit de doodstrijd van een rund gezien. Nee waarom zou u zich ermee vermoeien?! U meent dat een koe biologisch gezien net zoiets is als een mens. Nou, madame, dan mag u een cursus biologie gaan doen en dan zult u uitvinden om de derde ader te doorsnijden u er eerst bijna de hele kop af zult moeten snijden, want die ligt achter de longslagader.

  4.   

   Halal-slachten was in het begin van de jaartelling tot de middeleeuwen een hele fatsoenlijke manier om dieren te doden voor consumptie, en het feit dat daarom deze slachtwijze dwingend werd voorgeschreven, geeft aan dat de moslims het goed voor ogen hadden.
   Nú 2016 zijn er betere en pijnlozere manieren om een dier aan zijn eind te helpen en het komt mij voor dat als de Koran nog eens wordt herschreven daar aandacht aan zou worden besteed. Dus laten we vooralsnog tot maar kiezen voor het verdoofd slachten en alle aandacht richten op het verbeteren van huisvesting en vervoer van het slachtvee.

  5.   

   We leven in de beschaafde wereld, er is daarom geen respect mogelijk voor de islam.

 2.   

  Mee eens, Tim.
  Van andermans spullen blijf je af.
  En als je het onverdoofd slachten ten behoeve van halal-vlees verwerpelijk vindt, wat ik goed begrijp, dan moet je dat maar uiten op een manier die geen weerstand wekt bij je medestanders.

 3.   

  Misschien is die gozert zijn auto wel in de brand gestoken onlangs in Ede door zo’n Marokkaanse moslimlarf, geef hem eens ongelijk, en dan, gaan die islamitische koekebakkers er dood van of zoiets, ik eet dagelijks varkensvlees.

  1.   

   Ben benieuwd of jij zoiets durft te doen bij jouw islamitische slager. Je weet wel, die knaap met dat lange mes, waar je het pas nog over had. Heel wel mogelijk dat jij daarna zelf in zijn koeling eindigt in een halal broodje paardevijg.

   1.   

    Vanachter zijn toetsenbord vindt vigo dit reuzestoer hoor.

 4.   

  De Dagelijkse Standaard, hierna te noemen, De Islamitische Standaard.

 5.   

  Ondanks dat ik halal slacht verfoeilijk acht (dat mag toch of niet cp/buk?) ben ik het met Tim eens: dit doet men niet. Ik vraag mij overigens af of deze actie enig effect heeft gesorteerd; de losse stukjes zijn snel verwijderd en de halal producten waren beschermd door plastic of folie. Dus verspilde moeite.

 6.   

  Nou meen ik toch te weten, dat hallal slachten véél erger is, dan wat deze persoon doet! Vergeten wordt namelijk het dierenleed! Zodra iemand, al is het op deze manier, het heilige islamitische hallal huisje “ontheiligt”, dan is het bal! Maar als actievoerders de dieren in een nertsfarm laten ontsnappen, dan roept men driewerf hoera, al is de broodwinning van een heel gezin naar de maan, maar oh wéh, wanneer het de islam betreft. Dan wordt in de broek gescheten van angst en moet alles, in dit geval hallal vlees, het ontgelden! Onzinstuk dus!
  En overigens vindt ik, dat Sventlana in een dwangbuis moet worden afgevoerd en moet worden overgeleverd aan de marsmannetjes die rond haar huis cirkelen!

  1.   

   Hé opa, nogmaals gefeliciteerd!

   Toen onlangs 20.000 varkens levend verbrandden in een zogenaamde megastal, bleef het hier angstig stil. Ook het feit dat er totaal geen interesse is voor het feit dat er in de bioindustrie meer dieren aan hun eind komen door bedrijfsfoutjes (verdovingen komen niet aan, kippen verbranden levend in kokend water omdat hun koppen er niet op tijd zijn afgesneden), en nog wel meer, doet bij mij het vermoeden rijzen dat jullie je geen reet interesseren voor het leed van dieren. Waarom jullie je dan wél drukmaken over halal geslacht vee, lijkt me dan een open deur.

   En Svetlana moet blijven. Hij groeit steeds beter in zijn rol als trol, en noem me ouderwets, maar een forum is geen forum zonder één echte trol.

   1.   

    @Beukman
    Vermoeden. Dus je wéét het niet!

    1.   

     Het is wat mij betreft geen vermoeden, het staat vast dat het beroep op dierenleed om moslims te bashen een hypocriete leugen is.
     Heer Suijkerbuijk ‘Muslimrein’ zou beter kunnen dimmen.

     1.   

      Als ie het nou maar gewoon eens toegaf. Dat zou de lucht klaren.

    2.   

     Ik hou altijd een slag om de arm, Suijkerbuijkje. Het is nu aan jou om blijk te geven van jouw dierenliefde.

   2.   

    @Beukman
    En er is één groot verschil, dat je zelf al aangeeft: Bedrijfsongelukken. Deze zijn dus per definitie niét te vergelijken met halal slachten. Een varkensboer is zwaar gedupeerd, als zijn broodwinningb in vlammen opgaat. Ee kippeslachterij lijd miljoenen verlies en laat ons drrmmme5ne ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

    1.   

     Ik hoop dat het nog goed gaat met de heer Suijkerbuijk.

     1.   

      Het gaat héél goed met me. Mijn laptop kreeg kuren. Probleem is weer opgelost.

     2.   

      Fijn om te horen, heer Suijkerbuijk!

     3.   

      De dynamiek van Suijkerbuijks berichtje deed vrezen dat hij al typend bovenop zijn toetsenbord in slaap was gevallen, met zijn neus op de o.

    2.   

     @Suijkerbuijk
     Die bedrijfsongelukken zijn over het algemeen vermijdbaar. Dat het bij 1 op de 10 dieren in de bioindustrie misgaat (verdoving werkt niet, kippekop wordt niet afgeknipt waardoor beestje levend wordt gekookt, dat soort dingen) is een ingecalculeerd risico. Het gaat hier om wel even heel wat meer marteldoden dan er in de halal industrie omgaat. Je zal er de DDS bevolking echter niet over horen. Driemaal raden waarom ze wél plotseling vol dierenliefde zitten als het over halal slacht gaat.

   3.   

    @CP
    Stick to the subject en Beukman, als je aangesproken wordt met je naam of nick, doe niet denigrerend! Ik vind dat van een ongekende laagte getuigen. Suijkerbuijk gebruikt zijn echte naam en jij meent daar over te moeten gaan gispen.
    Ja ik schreef in mijn domme dagen op het internet ook onder eigen naam, nou, dat leverde nog meer lol op, tot aan bizarre telefoontjes toe.
    Nah ja, mijn vrouw is een tamelijk droogkloot, zal wel door haar professie komen, dus de hijgers moesten verder met de cola.

    1.   

     “Nah ja, mijn vrouw is een tamelijk droogkloot”

     Zo’n zinnetje blijft hangen.

    2.   

     @Steen
     Het adjectief “je” heeft overduidelijk een affectieve bedoeling, Steentje. Ik denk niet dat Suijkerbuijk er wakker van ligt. Sterker nog: hijzelf verhaspelt nu en dan ook wel eens een naam.
     En verder denk ik dat onze kersverse opa heel wel in staat is om voor zichzelf op te komen.

 7.   

  Steeds meer krijg ik het sterke idee dat er iemand berichtjes plaatst om anderen te jennen, pesten, sarren of andere woorden maar niet te gebruiken.

  Maar je hoeft haar professie er niet bij te halen, alstublieft.

  1.   

   En daarom, is het niet bijster verstandig op er steeds weer op in te gaan. Deze site, is voor dit soort populair, omdat ze op andere sites een ban hebben, of ze komen de pre-moderatie niet door.

 8.   

  Het is de boosheid die enkelingen vertalen in dit soort acties. Helpt natuurlijk niet en het is koren op de molen van de islam liefhebbers. Bij de verkopers gaat het alleen over geld en elke achterliggende idee is niet van belang. Klakkeloos bieden zij alles aan wat geld opbrengt, van plof kip tot halal. Maar daar zijn het verkopers voor zonder enige moraal want die breng niets op. Veel erger is dat in onze leven waar godsdienst gescheiden is van staat je op elke moment aan herinnerd word dat het niet mee zo is. Deze vrijheid van geloof blijkt in de praktijk eenrichting verkeer te zijn waar wij ons in eigen land aan islamitische waarden moeten aanpassen terwijl in de islamitische landen totaal geen tolerantie voor andersdenkende bestaat. Het knuffelen van de islam gaat hier te ver en dan gaan enkelingen over tot acties als deze. Onze leiders vinden het best dat de moslims hier zich totaal niet aanpassen. Er is weinig dankbaarheid en tolerantie van hun zijde zodat je eerder over bezetters kunt spreken dan over gewone emigranten.

 9.   

  Alleen via de commercie is Albert Heijn te beïnvloeden, omdat het een commerciële onderneming is. Men hoeft niet aan te komen met moreel of met maatschappelijk belang, alleen geld spreekt tot Albert Heijn. Het is daarom een goede zaak om producten die maatschappelijk ongewenst zijn te vernietigen of beschadigen om Albert Heijn zodoende te dwingen zich moreel gezien correct te gedragen.

  Het verkopen van zogenaamde halal producten is een kwalijke zaak, de oorsprong is vaak duister en met zeer bedenkelijke rituelen omgeven. Voordat het dier geslacht wordt klinken er schrikaanjagende geluiden, duivelse bezweringen. Vervolgens worden de halsslagaderen van het dier doorgesneden door een beest. Dan mag het dier pijnlijk doodbloeden. Het is onmenselijk! Het is een schande dat Albert Heijn zich hier mee inlaat. Overigens worden de zeer grote sommen geld die ondernemingen uitgeven voor een halal-certificaat gebruikt om de terreur te financieren. Er zijn honderden zogenaamde islamitische certificerings instituten die elk jaar een grote som geld moeten hebben, denk aan tienduizenden Euro’s. Zonder die betaling is er geen recht om het predicaat ‘halal’ te mogen voeren, dus iedereen die in een winkel koopt waar halal-producten worden verkocht betaald mee aan de financiering van de terreur.

  Als Albert Heijn niet meer voor rede vatbaar is dan is actie gerechtvaardigd. Temeer omdat de zogenaamde ‘halal’-producten niet beter zijn dan producten die volgens normale richtlijnen worden vervaardigd. De klant die gedwongen wordt om dat zogenaamde ‘halal’-vlees te kopen wordt namelijk ook genaaid. Het eten van halal-producten is alleen maar verplicht als het beschikbaar is, als er alleen etenswaren te koop zijn die hygiënisch zijn bereid dan mag de moslim dat ook eten, en pas als hij weer in zijn eigen maatschappij komt dan moet hij weer die ongecontroleerde rotzooi eten waar een duivelse bezwering over is uitgesproken.

  Als Albert Heijn echt iets voor de moslim had willen doen dan zouden ze géén ‘halal’-producten verkopen!

 10.   

  Oohhhhhh, wat vreselijk Tim. :-)

 11.   

  Ik ben voor halal geslacht varkensvlees!

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!