Vermoeiend: 100 BN’ers eisen afschaffing van ‘racistische’ Zwarte Piet in Sinterklaasjournaal

De discussie over Zwarte Piet begint voor de Grachtengordel al in mei. 

Het is eind mei, en wat is het toch heerlijk buiten. De zon schijnt en de zomer komt er duidelijk weer aan. Dan is het natuurlijk tijd voor… een discussie over Zwarte Piet! Belachelijk maar waar: ruim honderd bekende (en minder bekende) Nederlanders riepen vandaag op tot het afschaffen van Zwarte Piet in een open brief in NRC Handelsblad. De vrolijke helper van Sinterklaas is een “stereotiepe afbeelding  van donkere mensen” die niet past in de multiculturele samenleving, aldus de briefschrijvers.

Dat de overgrote meerderheid van Nederland geen enkel probleem heeft met Zwarte Piet, maakt de opstellers van de brief geen bal uit. Zij zullen niet rusten tot Zwarte Piet verdwijnt uit het Sinterklaasjournaal, ook al vinden de meeste Nederlandse kinderen het geweldig om Zwarte Piet in het programma te zien. Omroep NTR moet zijn educatieve taak serieus nemen, menen de briefschrijvers:

“Hoe zorgvuldig gaat deze ‘taakomroep’ met haar eigen missie om? (…) In het buitenland is de figuur van ‘Zwarte Piet’ niet uit te leggen en zelfs de Verenigde Naties oordeelde dat het Sinterklaasfeest met deze karikatuur racisme uitdraagt – juist onder kinderen.”

De ondertekenaars hopen dat het verdwijnen van Zwarte Piet uit het Sinterklaasjournaal een omslag in de Nederlandse cultuur zal teweegbrengen. Ze eisen een “morele stellingname” van de NTR, en vinden het bizar dat de directeur van de NTR meent dat zijn omroep geen morele schoolmeester is:

“De directeur van de NTR zegt in een interview: „we richten ons op de middengroep” en „we zijn geen moreel kompas”. De NTR lijkt niet in te zien dat ze juist wél een standpunt inneemt met het handhaven van een Zwarte Piet in zijn huidige vorm, ondanks de gefundeerde kritiek en roep om verandering. Bovendien: een omroep is per definitie cultuurvormend door de programma’s die ze maakt.”

De publieke omroep moet dus worden gebruikt als moreel kompas om het ‘racistische’ volk op te voeden. Het getuigt van een hoogdravende arrogantie bij deze BN’ers. Als het ze uitkomt, moet de NTR moreel stelling nemen – maar natuurlijk wél de morele stellingname waar de heren en dames BN’ers het mee eens zijn. Want deze BN’ers weten natuurlijk véél beter wat moreel is dan de gemiddelde Nederlander.

Misschien zouden de meeste Nederlanders de argumenten tegen Zwarte Piet net wat serieuzer nemen als ze niet op zo’n stuitend arrogante en neerbuigende manier werden gepresenteerd. Maar de tegenstanders van Zwarte Piet proberen allang niet meer om mensen te overtuigen: ze proberen gewoon via een open brief hun zin door te drukken. Bah. Overigens moet het begrip “Bekende Nederlander” met een flinke korrel zout worden genomen want de meeste ondertekenaars komen me nauwelijks bekend voor.

Oh ja, Sylvana Simons, die de Armeense genocide ontkent en de arrestatie van Ebru Umar goedkeurde, is één van de ondertekenaars. Want tja, een genocide ontkennen is natuurlijk veel minder erg dan Zwarte Piet.

Dit zijn ze:

“Maarten Admorikoro, Akwasi, Robert Alberdingk Thijm, Barbara Barend, Anne Barnhoorn, Luuk van Bemmelen, Sunny Bergman, Samoro Bergtop, Hanna Bervoets, Marnie Blok, Remy Bonjasky, Arie Boomsma, Berend Boorsma, Roel Boorsma, Tamara Bos, Willem Bosch, Mano Bouzamour, Hans Maarten van den Brink, David-Jan Bronsgeest, Erik de Bruyn, Job ter Burg, Daphne Bunskoek, Monique Busman, Nasrdin Dchar, Maurice Dekkers, Pieter Derks, Tofik Dibi, Anna Drijver, Candy Dulfer, Michiel van Erp, Raja Felgata,Tygo Gernandt, Frans van Gestel, Maria Goos, Malou Gorter, Job Gosschalk, Glennis Grace, Renske de Greef, Hanneke Groenteman, Arnon Grunberg, Norbert ter Hall, Femke Halsema, Sallie Harmsen, Sanne den Hartogh, Anneloor van Heemstra, Glen Helder, Isa Hoes, Marc de Hond, Tanja Jess, Monic Hendrickx, Mieke de Jong, Lenny Keylard, Rossana en Patrick Kluivert, Victoria Koblenko, Sytske Kok, Irene de Kom-Avogadri, Howard Komproe, Martin Koolhoven, Esmé Lammers, Paul de Leeuw, Nanouk Leopold, Evgeniy Levchenko, Lieke van Lexmond, Cecilie Levy, Alvin Lewis, Berget Lewis, Marc van der Linden, Teun Luijkx, Charly Luske, Hadewych Minis, Cornald Maas, Geert Mak, Andrew Makkinga, Jetty Mathurin, Diana Matroos, Rick Paul van Mulligen, Erik van Muiswinkel, Dana Nechushtan, Jorien van Nes, Nada van Nie, Stephan Nugter, Anousha Nzume, Paula van der Oest, Trijntje Oosterhuis, Khalid Ouazis, Roos Ouwehand, Urmy Plein, Maria Peters, Jörgen Raymann, Halina Reijn, Rutger Remkes, Edsilia Rombley, Melle Runderkamp, Simone van Saarloos, Ruud Satijn, Michael Schaap, Ariane Schluter, Dave Schram, Reint Schölvinck, Tallulah Schwab, Jasmine Sendar, Sylvana Simons, Lotte Tabbers, Humberto Tan, Glynis Terborg, Arne Toonen, Waldemar Torenstra, Maarten Treurniet, Els Vandevorst, Georgina Verbaan, Nicolaas Veul, Albert Verlinde, Susan Visser, Peter R. de Vries, Robert Vuijsje, Simon de Waal, Mike Weerts, Frans Weisz, Eva van de Wijdeven, Manoushka Zeegelaar Breeveld”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

87 reacties

 1. sarko

  Ben voorstander van een zwarte piet, maar ben een ouwe lul….
  Voor de kinderen maakt het geen ene reedT uit, zwart , bruin , gekleurd.
  Maak mij er niet meer druk om , na hun achtste jaar is Sint alleen nog maar een verzinsel.
  Nu nog het verzinsel god op de helling en de wereld ziet er weer een stuk frisser uit..

 2. Beukman

  “Misschien zouden de meeste Nederlanders de argumenten tegen Zwarte Piet net wat serieuzer nemen als ze niet op zo’n stuitend arrogante en neerbuigende manier werden gepresenteerd.”

  Er was een paar jaar terug een zwarte vrouw op de televisie die heel voorzichtig zei dat haar hart ineenkromp als zwarte kindertjes door blanke kindertjes werden uitgescholden voor Zwarte Piet, of steeds zo werden genoemd. Nóg voorzichtiger zei ze dat het steeds een wat vervelende periode was, het Sinterklaasgebeuren, en dat zij en vele anderen het als kwetsend ervoeren, “maar ja, je doet er toch niks tegen, want als je erover wil praten, willen mensen niet luisteren.”

  Ze kreeg karrevrachten bagger over zich heen, ze moest maar oprotten naar haar eigen land en oja, ze was een negerhoer.

  Ondertussen bedacht ons Volkskanaal Powned een nieuwe sport: Surinamers met een camera en een microfoon stalken en “Zwarte Piet!” roepen. Gewoon, omdat het kon.

  “Misschien zouden de meeste Nederlanders de argumenten tegen Zwarte Piet net wat serieuzer nemen als ze niet op zo’n stuitend arrogante en neerbuigende manier werden gepresenteerd.”

  Laat me niet lachen. Stuitend arrogant en neeerbuigend is de harde kern van de voorstanders. Afschaffen die hap. Voor een kind maakt het geen reet uit welke kleur Piet heeft, en we doen er een grote groep Nederlanders een nog groter plezier mee.

  1. Theo345

   Met jou erbij, Beuk, zijn er dus tenminste 101 mensen die Zwarte Piet willen afschaffen.

   Wat vind je, zouden we ieder gebruik hier te lande moeten afschaffen zodra er 101 mensen bezwaren tegen hebben?
   Lijkt je dat een interessante samenleving opleveren?

   1. Beukman

    Leuk geprobeerd Theo.
    Ik vraag het even voor de zekerheid. Je verwacht toch niet een serieus antwoord van me?

   2. Theo345

    Laat ik het dan anders proberen.
    Als blijkt dat een aantal (welk aantal laten we dan even in het midden) zich gekwetst voelt door iets wat hier gebeurt, zouden we dat ‘iets’ dan maar moeten afschaffen cq. verbieden?

    1. Beukman

     Hier in ieder geval wel, @Theo.

   3. Theo345

    Nu voel ik me gekwetst als in mijn stad vijf maal daags een oproep tot gebed uit de plaatselijke moskee schalt. Ik weet zeker dat ik hierin niet alleen sta.
    Verbieden dan maar, die adhan?

    Of is het de willekeur van Beuk, die bepaalt welke gekwetstheid terecht is en welke niet?

    1. Beukman

     Dat je last hebt van de herrie kan ik begrijpen, Theo. Maar gekwetst? Hoe dan?

     1. zomaar

      beuk , gekwetst ben ik en vele met mij , die elke (vrij)dag geconfronteerd worden met lieden die gaan bidden .

      ik als werkman vraag mij dan af waar halen zij al die vrije dagen vandaan ?, wetend dat zij door onze politiek verwelkomt zijn geworden als redding van onze welvaart , (immers is ons decennia geleden voor gehouden, dat Nederland vergrijst !! , en wij deze mensen hard nodig hebben) , nu zie ik met eigen ogen als ik voor mijn werk in buurten kom waarin deze verrijking gehuisvest is , en of in de buurten van moskeeën dat het merendeel van hen dagelijks vrij is , en ik door moet gaan tot mijn 67 jaar om de vergrijzing op te vangen.

      ja beuk dan voel ik mij gekwetst en in het ooitje genomen , daar die verrijking alleen maar kosten met zich meebrengt en bracht.

      sorry voor de taal of grammatica fouten , toch ik heb mijn bammetje altijd met MIJN HANDEN verdient , en nog !!.

   4. Theo345

    Het gaat me niet om de herrie, Beuk. Het gaat me om het eerbetoon aan een sekte die zich als geloof voordoet maar naar mijn overtuiging een ideologie is die onze samenleving ernstige schade toebrengt.

    Dat zal je niet aanspreken, vermoed ik. Maar moet het criterium dan zijn dat de gekwetstheid in de ogen van Beuk geloofwaardig is?

    Zodra Beuk zegt: ja je hebt ergens wel gelijk, dan verbieden die uiting, en zo niet, dan niet?

    1. Beukman

     Ik wil niks verbieden, @Theo. En ik vind je betoog over een “sekte” weinig doeltreffend. Als je zo veel problemen hebt met die “sekte”, komt de wens om hun gebedsoproepen te verbieden op me over als symboolpolitiek.
     Samengevat: je vergelijkt appels met peren.

   5. Theo345

    Ik geef het op, Beuk.
    Je wilt iets verbieden omdat het verhaal van erover klagende mensen je aanspreekt. Nou mij spreekt het niet aan. Ik ben toen ik klein was veel gepest omdat ik als klein jongetje een bril moest dragen. Nou dat is jammer dan maar geen reden tot maatregelen. Waarom moet die vrouw wiens kind gepest wordt met zwarte piet zo vergaand tegemoetgekomen worden?
    En als ik met een voorbeeld van gekwetst voelen kom dat voor mij wel geldt maar voor jou niet dan wuif je het weg.
    Kortom: Als Beuk iets kwetsend vindt dan mogen straffe maatregelen, en anders wordt het weggepraat.

    1. Beukman

     @Theo
     Pesten door kinderen moet worden bestreden en wordt ook bestreden. Iedere school heeft tegenwoordig een pestprotocol (dat dan weer niet door iedere school even streng wordt gehanteerd), om te voorkomen dat dat jongetje met die bril door andere kinderen de vernieling in wordt geholpen. Dat is met jou dan misschien niet gebeurd, maar wel met veel anderen.

     Ik heb de laatste tijd ontdekt dat het pesten van donkere kinderen door blanke kinderen rond Sinterklaas een structureel probleem is, dat het voor donkere gezinnen vaak onmogelijk maakt om Sinterklaas ook als hún feest te beschouwen.
     Ik wil dat het wél ook hun feest is, en daarom zeg ik: geef die Piet een andere kleur. Voor kinderen maakt het niks uit, dus waarom zou je het dan niet doen.

  2. observer

   ik krimp ook ineen als ik op straat weer zo’n scheldkanonnade hoor van k’t hoer en ik neuk je moeder in alle varianten van juist die groep die zich zo beledigd voelt. En als we deze kleine groep nu eens totaal zouden negeren in de MSM, doen we inderdaad een grote groep Nederlanders daar een nog veel grote plezier mee.

  3. LantR.fant

   Maar Beukman, als het hier zo erg is voor die zwarte mensen, wat doen ze hier dan nog.
   Teruggaan naar zwartemensenland is dan toch ook de meest logische oplossing?

   Of zouden ze hier èn de centjes willen incasseren èn graag willen, dat wij onze samenleving dienstbaar maken aan hun?
   Ok, het is dan wel het land van de witte mensen, maar die moeten met hun gebruiken wel een stapje terugzetten. Hebben ze in Zimbabwe ook gedaan. Van racisme gesproken.
   En nu vreten ze er gras en boomblaadjes, omdat het zwarte herenvolk er de economie heeft vermoord.

   Zuid Afrika -waar racisme tegen witte mensen op dit moment keihard wordt toegepast- is ook hard op weg om de economie naar de vernieling te helpen.
   Wat mij betreft zijn zwarte mensen hier welkom, maar moeten ze zich wel schikken naar onze gebruiken. Niet goed? wat weerhoudt ze ervan om terug te gaan?

   1. Beukman

    Lanter fantert:
    “Maar Beukman, als het hier zo erg is voor die zwarte mensen, wat doen ze hier dan nog.
    Teruggaan naar zwartemensenland is dan toch ook de meest logische oplossing?”

    Wat ze hier doen? Wonen misschien? Misschien zijn ze hier zelfs geboren? Dus wat nou: “teruggaan”?

    Die mensen zijn Nederlanders, en ze blijven. Wen er maar aan. Hou er bovendien rekening mee dat steeds meer kaaskoppen het prima vinden om de kleur van Piet te veranderen; juist reacties zoals die van jou hebben mij over de streep getrokken, en ik ben bepaald niet de enige.
    Naar welk land wil je ons sturen?

    1. LantR.fant

     Expats wonen ook in het buitenland. Maar een Nederlandse expat, die in China woont is nog geen Chinees. Veel van de racisme-roepers wonen op dit moment dan wel in Nederland, maar dat maakt ze nog geen Nederlander.

     En het aantal kaaskoppen, dat het prima vindt om de kleur van zwarte piet te veranderen is klein.
     Luidruchtig, maar klein. Als je die lijst van “bn’ers bekijkt is 30% allochtoon, dan zit er nog een aardige partij links landverraad tussen en een paar aandachtsgeile artiesten. + Beukman. Niet bepaald een representatieve doorsnede van de Nederlandse samenleving.
     Beslist te weinig om er een werkkamp voor te openen.

     1. Beukman

      Je hebt nog geen antwoord gegeven op de vraag waar je mensen heen wil sturen die in Nederland geboren zijn, maar willen dat de kleur van Piet verandert, @Fant.

      Uiteraard vormt de groep bn-ers geen doorsnee van de Nederlandse bevolking. Niemand die dat ook beweert. Jammer voor je dat je er geen werkkamp mee volkrijgt.

      Eén werkkamp is echter beslist te klein om iedereen in op te sluiten die wil dat Piet van kleur verandert. Kijk eens naar de cijfers – grotendeels uit 2013 – in dit stuk in TPO, om te zien hoe snel het gaat. Je zal een paar miljoen mensen moeten opsluiten. Het wordt onderhand efficiënter om degenen in kampen te stoppen die tegen een kleine verandering van Piet zijn. Iets dergelijks zal ik echter nooit voorstellen.

      http://cult.tpo.nl/2014/10/16/meer-dan-15-miljoen-nederlanders-willen-verandering-zwarte-piet/

     2. LantR.fant

      @Beukman 17. Het onderzoek -uitgevoerd door policor 1vandaag- dus gekleurd ten gunste van de zwarte piet haters geeft weer, dat er vooral bij onze gebruinde landgenoten een aversie is tegen de zwarte piet.
      Goed moment, zou je zeggen, om weer naar de tropen te verkassen.
      Verder blijkt dat dit onderzoek in Amsterdam is gehouden, wat sowieso een vertekend beeld geeft en het is gelardeerd met veel links wensdenken.

      Het stuk wat u mij aanreikt om uw argumenten te onderbouwen is niet bepaald overtuigend.

      En dan nog dit: Als er onder de bevolking een sterk groeiende aanwas zou zijn om de zwarte piet af te schaffen, dan was de actie van de BN’ers
      (die zich vaak in en om 020 ophouden) overbodig geweest.

      U moet dus iets beters bedenken.

     3. Beukman

      @Lanterfant
      Die gebruinde mensen van jou zijn gewoon Nederlanders en zeer vaak hier geboren. Zij hebben dus net zo veel recht als jij om hun mening te geven over allerlei zaken, zonder dat de een of andere klootzak een paar duizend mensen uitnodigt om op Facebook los te gaan over haar.

      Kom eens een citaat van mevrouw Simons dat alle bagger die zij heeft ontvangen rechtvaardigt.

  4. Wachteres

   Merkwaardig dat zwarte piet NOOIT een probleem is geweest tot één of twee gefrustreerde ‘Nederlanders’ een aantal jaren geleden het vuurtje gingen opstoken en al die jaren ervoor zorgden dat het bleef branden. Ook als het nog lang geen 5 december was.

   En natuurlijk zijn linksen daar gevoelig voor: “Zo ‘zielug'”.

   Ach kinderen die elkaar uitschelden, dat houdt echt niet op als zwarte piet weg is: Een kwestie van opvoeding. Ik weet zeker dat mijn kinderen nooit hebben meegedaan aan gescheld en gepest. Daar hadden ze maar een hekel aan.

   Wat wel gaat gebeuren als we hieraan toegeven is dat het volgende project op de proppen komt, bijvoorbeeld: “Het kerstfeest is zo beledigend voor andersgelovigen” of “De kerstmarkt kunnen we toch geen kerstmarkt meer noemen, daar kwets je andersdenkenden, lees: moslims, mee”. Er zal altijd wel iets te klagen zijn, waar links dan weer gevoelig voor is.

   Weet je, ik woon in het buitenland en als daar dingen zijn die me niet aanstaan dan accepteer ik die en kan ik dat niet, dan moet ik teruggaan naar mijn land van herkomst of naar elders. Zo simpel is het. En ze hebben soms gekke gewoontes hier. Maar daar staat ook veel goeds tegenover.

   Ik heb voor de TV trouwens ook verstandige donkere mensen gehoord, die degenen die zwarte piet wilden afschaffen maar ‘zeurpieten’ vonden en die zeiden dat ze ruzie zouden krijgen met de kinderen als ze zwarte piet zouden afschaffen.

   En @ Beukie, in Amsterdam kunnen wel veel gevoelig linkse mensen wonen – altijd alleen maar gevoelig voor niet-autochtonen, trouwens – maar op het platteland wonen nog heel veel nuchtere types die NOOIT zullen toegeven aan het linkse en allochtone gedram.

   Dat weet ik heel zeker en wees er maar blij mee.

   1. Beukman

    Het mag dan wat ongemakkelijk zijn @Resje, maar de wereld verandert. Hij wordt vooral kleiner. Zoals Van Muiswinkel vandaag in de krant zegt:

    ” meeste Nederlanders vinden dit geen culturele burgeroorlog waard. Die begrijpen heel goed dat het buitenland nu meekijkt. Wij waren een tv-quizvraag in Australië, in het rijtje ‘middeleeuwse gebruiken die niet meer kunnen in Europa’.”

    Ik ben de laatste twee jaar van standpunt veranderd. Niet Q. Gario heeft me over de streep getrokken, maar de vele walgelijke reacties van mensen die niks tegen zwarten hebben, zolang die zwarten maar Pieten zijn. Die niet willen begrijpen dat de klagers helemaal niet terug moeten naar hun land, maar gewoon recht van spreken hebben.

    Voor de kinderen zelf maakt het geen zak uit welke kleur Piet heeft, dat weet jij net zo goed als ik. Terwijl het wél om die kinderen gaat. Het is dus egoïstisch om Piet zwart te willen houden.
    Het gaat veranderen, wen er maar aan.

    1. Wachteres

     Linkse dictatuur tezamen met de dictatoriale islam: Reken er maar op dat wij daar nooit aan toegeven, @Beukie, want we weten donders goed dat het einde dan zoek is.

     En echt, de wereld in Nederland bestaat niet alleen uit linksen.

     Kinderen hebben zwarte piet nooit als een ‘neger’ gezien en dat weet jij ook wel.

     1. Wachteres

      En je denkt toch niet echt dat wij ons iets aantrekken van de mening van links Amerika of links Canada?

      We weten waar die op uit zijn …… weg met ons.

      De wereld verandert …. ja, maar niet op commando van links.

     2. Beukman

      Ik ben alleen maar links, @Resje, omdat jij nu eenmaal iedereen beschouwt als links, behalve de heer Wilders.
      En laat dát nou juist een socialist zijn!

      Kinderen hebben Zwarte Piet niet als negers gezien, maar negers wel als Zwarte Piet.

     3. Wachteres

      “Kinderen hebben Zwarte Piet niet als negers gezien, maar negers wel als Zwarte Piet”.

      Hoe vaak komt dat voor, Beukie? Sentimentele linkse opklopperij!

      En nogmaals: denk je dat dit afgelopen is als zwarte piet verdwijnt?

      Onze kinderen werden voor ‘boer’ uitgescholden toen wij in het westen woonden, vanwege hun min of meer noordelijk accent.

      En ja, die handtekening zetters zijn allemaal links oftewel politiek correct.

      Als autochtonen geweld en/of scheldpartijen ervaren van de kant waar politiek correct voor opkomt, dan hoor je hen niet. Je bent namelijk alleen maar en ‘gutmensch’ als je opkomt voor de ‘slachtoffers’ van deze maatschappij en dat is voor politiek correct altijd een kleine minderheid.

      http://media.tpo.nl/2016/05/27/oh-men-honderd-deug-bn-ers-sturen-anti-zwarte-piet-klaagbrief/

      …’of “een multiculturele samenleving wel zo’n stereotiepe afbeelding van donkere mensen” verdraagt’….

      Die multiculturele samenleving is niet uit de lucht komen vallen, die is en wordt ons opgedrongen door de EU en door politiek correct [inderdaad grotendeels links, zelfs Rutte wordt als als links gezien].

      En nu begint het gedwongen aanpassen en dat is niet alleen in NL het geval.

      Je had het over steeds meer mensen die het licht opgaat. Inderdaad …. ik zet de link hieronder, want anders krijg ik mijn schrijven niet doorgeklikt.

     4. Wachteres

      http://nieuws.tpo.nl/2016/05/27/zwartepiet-seizoen-is-geopend/

      “Klaagt u maarrrr..Zwarte Piet blijft zwart bij intocht Maassluis
      Het ZwartePiet-seizoen is geopend!

      In mei leggen alle vogeltjes een ei. En is de kick-off van de OudHollandsche traditie Zeiken over Zwarte Piet.

      Sinterklaas neemt bij de landelijke intocht in Maassluis vooral donkerbruine en zwarte Pieten mee. Dat zei burgemeester Edo Haan van Maassluis vrijdag tegenover RTV Rijnmond.

      “Zwart en donkerbruin zijn de hoofdkleur”, aldus Haan. “We leven in een vrij en democratisch land. Ons voornemen is er een fantastische dag van te maken”.

      Zo hoort het. Mijn woonplaats bestaat voor zo’n 20% uit Nederlanders. Als wij met elkaar gingen eisen en drammen dat bepaalde zaken die ons niet aanstaan moeten veranderen, dan zouden wij grote problemen met de bevolking krijgen.

      EN TERECHT! En dreigen met een burgeroorlog werkt daar niet aan mee.

      Dat bevestig alleen maar ons vermoeden van een dictatuur die ons de wil op gaat leggen.

  5. zomaar

   beuk wat doet die zwarte vrouw hier nog ?, tegen onze gebruiken aan schoppen , en de hand ophouden .

   laat ieder die vanuit elders komt en het niet eens is met onze gebruiken en of folklore , gewoon eieren voor zijn/haar geld kiezen, en terug gaan naar die samenleving die zij vereren !.
   ik persoonlijk zit niet te wachten op gasten (een GAST), die voor mij de (b.v), de huiskamer of huis wil veranderen , een huis waarin ik al decennia lang tevreden mee ben .

   1. Bert030

    Dat is een beetje kort door de bocht, ‘zomaar’. We moeten de racisme-schreeuwers negeren, maar met mensen die zich oprecht gekwetst voelen moeten we het gesprek aan gaan. Die gekwetstheid wordt grotendeels juist veroorzaakt door de racisme-schreeuwers en ontstaat deels door het feit dat ze het feest niet snappen, maar wij hebben daar zelf ook een rol in. Kroeshaar, rode lippen, oorbellen en een Surinaams accent hebben niets met Zwarte Piet te maken.

    Laten we er om te beginnen eens met zijn allen voor zorgen dat de mensen gaan begrijpen dat Zwarte Piet geen neger moet voorstellen en dat in de gehele geschiedenis ook nooit is geweest. De geschiedenis en betekenis van Zwarte Piet kan je lezen op: https://bertvanzantwijk.wordpress.com/2016/10/29/zwarte-piet/. Wie daarna nog steeds blijft schreeuwen dat Zwarte Piet racisme is, heeft een dubbele agenda en is slechts uit op rellen. Die persoon kan dan volkomen rechtmatig worden opgepakt.

  6. Theo345

   Als je een effectief beleid tegen pesten op school hebt, en daarmee kan je verhinderen dat kinderen de vernieling in worden geholpen (nou, nou!) zonder de bril af te schaffen, dan kan je ook het pesten met zwarte piet bestrijden zonder zwarte piet af te schaffen.

   En waarom zou je dat zo doen? Omdat het afschaffen van een gebruik waar veel mensen aan hechten schade toebrengt. Dat het de kinderen niks uitmaakt zolang ze maar cadeautjes krijgen is een onbewezen stelling, en het gaat niet alleen om kinderen.

 3. The Oracle

  je moet gewoon met die paar relnichen
  homofielen , omhooggevallen kut marokkanen
  en andere zeikzeugen en zogenaamde “”??? belangrijke nederlanders ”
  met je verzonken klauwen van ons Nederlandse kindersprookje afblijven
  jij zeker Neukman , als zijnde standaard “”tegen “‘ alles
  wat de gewone nederlander wil !!
  ga lekker voor een “”zwarte piet referendum” lul

  ga lekker een petitie beginnen tegen Demmink , Claus, Livenstro etc
  dan doe je zinnig werk , tegen dat VVD pedofielen zooitje

  1. Beukman

   Ik ook van jou, @Debacle.

   1. The Oracle

    zo zonder argumenten,
    dat zouden we dus een “”NEUKMANNETJE ” NOEMEN !!
    bij deze !!

    ,als al die omhooggevallen negers,
    kutmarokkanen als Nasridin Dehar etc
    die zakkenvullende TV relnichten,
    de zwarte dozen secte ,
    het rifgebergte tuig ,
    de turkse geitenneukers ,
    de islam pedofielen
    het allemaal zo’n probleem vinden
    MIJN ZWARTE PIET
    donderstraal dan terug naar het Rifgebergte
    je kokosnoten palmboom
    je negerhut
    je moorkoppenland
    ga naar je zandbak
    schuif er een geitje of schaap op
    donderstraal naar je tapijten kniel mekka
    koop een boerka
    eet wijdbeens fruit om de vliegen van het fruit af te houden
    koop je diploma’s
    laat je snor staan als je zo graag op je schoonmoeder wilt lijken
    vermoordt je zus als ze een nederlander zoent
    schijt gewoon in een winkelcentrum onder je boerka vandaan
    steel als de raven
    roep kankerhoer, tegen nederlandse meisjes
    10 euro stuff dealen is goed voor je

    of pas je een keer aan , stelletje zandbakken tuig

    roep tegen je familie dat “” kankerhoer “” niet kan
    maar nee, hoor
    ZWARTE PIET , het kindersprookje moet weg

    nou je steekt de moord maar lekker
    bij winkels die anti zwarte piet zijn , koop ik gewoon niet meer
    en de eerste de beste die op een verjaardag TEGEN ZWARTE PIET
    is die gaat in 1 streep de deur uit

    ik ben klaar met dat tuig, triefel , gespuis in mijn ondertussen volledig verziekte landje

    dankzij , morons, en VVD klootzakken , en homo liefhebbers als syfylis en neukman

    zo

    duidelijk ??, zal wel niet

    dooei

    1. Beukman

     Ik ook van jou, @Debacle.

    2. ceteris paribus

     Ik vind dat Orkakel perfect duidelijk maakt waarom Zwarte Piet omstreden is. Je wilt kleine kinderen toch niet meeslepen in een dergelijk platte, agressieve en vies racistische neurose?

     1. Beukman

      Er is een waterscheiding ontstaan. Er je schouders over ophalen kan niet meer. Je wordt gedwongen om een keus te maken: waar wil ik nog bijhoren? Extremisten, zoals Oracle er een is, hebben me eenvoudig geholpen om kleur te bekennen.

     2. The Oracle

      kom eens langs lullo
      dan los ik je probleem gelijk even op
      whahahahaha

      zuiglul

 4. Seneca

  Ik heb het lijstje met de ‘bekende’ en minder ‘bekende’ Nederlanders doorgenomen en inderdaad zijn er enkele namen bij die ik eerder heb gehoord en misschien wel gezien. Waarom deze mensen denken dat zij ons (in hun ogen het klootjesvolk) moreel de weg zouden moeten wijzen is mij een compleet raadsel. Misschien moeten wij die mensen – op dit lijstje – goed in het oog houden en als zij een boterham tijdens een voorstelling verdienen, eens boycotten. Als dat enkele malen zou gebeuren, dan gaat het ‘gezond’ verstand een rol spelen en dringen zij ons hun ‘moreel’ kompas daardoor niet meer op.

  1. van Urk

   BNN,ers doen het allemaal uit populisme of uit strengenbelang beste Seneca. Meer is het niet. Als het moet gaan ze als niet gelovigen voor de EO zelfs halleluja zingen in the Passion met de bedoeling voor geld en om meer aandacht.

 5. cmsuijkerbuijk

  Nergens is ook maar één bron te vinden, die aantoont, dat Zwarte Piet een “slaaf zou zijn. Het is er met de haren bijgetrokken.
  Dan nóg een punt: Sinterklaas is van oudsher een Rooms Katholiek feest. Het handelen én hebben van slaven was destijds echter voorbehouden aan de Protestanten , die er het geld en de maatschappelijke positie voor hadden. Katholieken behoorden tot de gediscrimineerde en achtergestelde bevolkingsgroep, dus van slaven houden was al helemaal geen sprake! Uitbuiten echter wel! En het heeft tot vér in de vorige eeuw geduurd, voordat het Sinterklaasfeest ook werd gevierd door Protestanten en zelfs nú nog, weigeren de Protestanten in de Bible-belt het Sinterklaasfeest te vieren.
  Het is dus gewone kolder, om Zwarte Piet te linken aan slavernij en zéker, om te gillen om het afschaffen van deze sympathieke kindervriend, die zwart is geworden door de schoorsteen! En met het buitenland hebben we overigens geen bál te maken. Die hebben hún bedenkelijke feestjes, waar wij ons weer niet mee te moeien hebben!

  1. van Urk

   Alsof wij nooit in het verleden geleden hebben. Waarom denkt iedereen steeds bij slavernij aan zwarte mensen waardoor ze als nu nog als “zielig” worden bestempeld terwijl er meer blanke slaven waren verkocht aan Afrika laat staan de geschiedenis van de Nederlandse troostmeisjes in Japan. Slavernij is niet rasgebonden ondanks dat er altijd met een beschuldigde vinger naar blanke mensen gewezen wordt. Racisme en discriminatie blijft altijd en lost men niet op door alleen maar stoot aangevende zaken als bijv. Zwarte Piet te gaan verbieden.

   1. Beukman

    We hebben het er al eens eerder over gehad, @Urk, maar hoe zit het met jouw morele kompas? Waarom vind jij het als argument zo belangrijk dat er heus ook blanken als slaaf zijn verhandeld? Feit is dat er in Nederland een hele hoop donkere mensen rondlopen die gekwetst zijn door Zwarte Piet.

    Aangezien Sinterklaas in de allereerste plaats een kinderfeestje is, en het kinderen zelf geen r**t uitmaakt wat voor kleur Piet heeft, waarom zouden we Piets kleur omwille van die gekwetste mensen niet gewoon van kleur laten veranderen?

  2. ceteris paribus

   De historische argumenten over Zwarte Piet en slavernij zijn niet erg relevant. De reden waarom Zwarte Piet niet te handhaven is is omdat een grote groep Nederlanders het terecht ervaart als een krenkend racistisch symbool.
   Daarmee is Zwarte Piet zo controversieel geworden dat je zonder gêne en trammelant hem nog op dit kinderfeest kunt opvoeren.

   1. cmsuijkerbuijk

    De “grote groep” bestaat slechts in jouw fantasie én dan nog slechts in het dorp Amsterdam. De overweldigende meerderheid in ons land wil gewoon Zwarte Piet. Dat jou dat, kinderloos zijnde nog wel, niet aanstaat, is jouw probleem. Dan vier je Sinterklaas gewoon niet, als je ooit een vrouw zo gek krijgt, om jouw kind(eren) te baren! Niémand is hiertoe verplicht. En tot een twee. drietal jaar terug, stoorde zich niemand aan deze kinderheld. Maar één mislukte kunstemaker, Quinsy Gario genaamd vond dat niet kunnen, want slavernij en plótseling was het in “BN-Land” bon ton, om daar in mee te gaan met in hun kielzog de geestelijk minder bedeelden en uitgedaagden!
    Totále nonsens, die Pietenhaat!

  3. Beukman

   Ok @Suijkerbuijk, we leggen iedereen die moeite heeft met de kleur zwart gewoon even uit dat Sinterklaas Roomskatholiek is, en de slavenhalers Protestant. Maar hoe verklaren we dat Piet zwart wordt van het roet als ie door de schoorsteen gaat, terwijl z’n goeie goed keurig schoon blijft?

   Niemand trouwens die onze kindervriend wil afschaffen, hoor. Hou er nu al rekening mee dat je kleinzoon straks met andersgekleurde Pieten te maken krijgt. Het zal hem worst wezen: als ie z’n cadeautjes maar krijgt!

   1. cmsuijkerbuijk

    Dat zijn kleding keurig blijft, is nou een van de mysteries van Zwarte Piet. Nét zoals het paard van de Sint over het dak kan rijden. Dat hoeft helemaal niet uitgelegd te worden aan kleine kinderen!
    Ik zal mijn kleinkinderen (en óók mijn kinderen hebben dat al verklaard) BLIJVEN vertellen, dat Zwarte Piet ook ZWARTE Piet is en een vriend en helper van de Sint én bovendien een kindervriend is.
    Leg je er nou maar gewoon bij neer, dat die minieme minderheid, die overigens wél lawaai maakt voor tien, het nóóit van zijn leven op déze manier al winnen van ons aller Zwarte Piet. Jij en jouw dorpsgenoten maken de grote fout, dat je er van uit gaat, dat wat in Amsterdam gebeurt, de maat der dingen is. Ik kan je verzekeren, dat “in het land” er wat dat betreft een steeds grotere walging en tegenstand voor dat standpunt groeit!

    1. ceteris paribus

     De heer Suijkerbuijk beseft niet dat in de Randstad de culturele veranderingen worden ingezet en dat de provincie met enige vertraging volgt.
     Hij volhardt in een tragisch achterhoedegevecht.

     1. cmsuijkerbuijk

      Niet zomaar wat roepen: Welke culturele veranderingen zijn er dan in de Randstad ontstaan? Noem eens wat op!
      In de Randstad is men slechts sterk in het kopiëren van ándere culturen. Niét in het veranderen van onze eigen cultuur! Trouwens, de Randstad is volkomen cultuurloos wat Nederlandse cultuur betreft!
      En overigens heeft Ali B verklaard, dat Zwarte Piet gewoon moet blijven!

    2. Beukman

     Klopt @Suijkerbuijk, we noemen dat wel “magisch denken”. Kinderen geloven de onwaarschijnlijkste dingen, als je ze het maar goed uitlegt. Daarom zullen ze ook geen moeite hebben met gekleurde Pieten.
     Geef het maar toe, Suijkerbuijk. Wat de kinderen denken, zal jou een zorg zijn. Het gaat jou om je eigen sentimenten uit je jeugd. Dáár kan ik nog best begrip voor opbrengen.

     1. cmsuijkerbuijk

      @Beukman
      Hoe leg je dan uit, dat een Zwarte Piet géén Zwarte Piet is, maar idioot gekleurd? Bovendien wil het overgrote deel van Nederland deze onzin over gekleurde Pieten niet uitleggen maar vertellen over Zwarte Piet en zijn avonturen. De overgrote meerderheid (behalve de idioten en meelopers uit Amsterdam) willen gewoon Zwarte Piet. Dat heb je denk ik gewoon te aanvaarden. Nogmaals: Wat men in Amsterdam vindt, IS niet de maat der dingen!
      Jij gaat er maar vanuit, dat kinderen idioten zijn. Nou, ik kan je verzekeren, dat de meesten zich niet laten bedotten! (Op Amsterdamse kinderen na dan, en dat blijkt dan weer, als ze volwassen zijn!)

     2. ceteris paribus

      De heer Suijkerbuijk wil kinderen vertellen over Zwarte Piet en zijn avonturen. En daarnaast natuurlijk voorlezen uit ‘De hut van oom Tom’.

     3. cmsuijkerbuijk

      @CP
      Wat ik wil, daar heb jij geen flauw benul van, maar ik wacht nog op jouw voorbeelden van door de Randstad gewijzigde Nederlandse cultuur. Wie A zegt, moet ook B zeggen! Dus voorbeelden graag!

     4. ceteris paribus

      Een voorbeeld, beste Suijkerbuijk, is de acceptatie van homoseksualiteit. Die begon echt niet in Staphorst of Oirschot maar in de Randstad. Kunt u zich voorstellen dat de Gay Pride in Assen plaatsvindt?

     5. cmsuijkerbuijk

      @CP
      Dus “Homoseksualiteit” is een Nederlandse cultuur? Hoe krijg je het verzonnen! Laat mij nou altijd voorgehouden zijn, dat het aangeboren is! En de acceptatie ervan is afgedwongen door homoseksuelen zelf. Daar heeft de Randstad als zodanig niks mee te schaften! En die boottocht? De overgrote meerderheid van onze homoseksuele medemens moet er van walgen. Dat is dus enkel een stukje “Amsterdamse Cultuur”! (Kuch)
      Nou als dát “hét” lichtende voorbeeld van een wijziging van Nederlandse Cultuur door “de Randstad” is, dan is het wel duidelijk, dat Zwarte Piet gewoon blijft! Gejank en gestampvoet van een paar boze Randstedelingetjes ten spijt!

     6. ceteris paribus

      Beste heer Suijkerbuijk het gaat om de veranderde houding ten opzichte van homoseksualiteit, zoals het nu gaat over de veranderde opvattingen over Zwarte Piet.
      Dit soort culturele veranderingen, die je ook modernisering kunt noemen, beginnen niet Staphorst maar in de Randstad. Het is opmerkelijk dat u dit feit botweg ontkent.

     7. Beukman

      @Suijkerbuijk
      Er zijn nog wel meer voorbeelden dan de acceptatie van homoseksualiteit.
      En de kinderen, als je ze kan uitleggen hoe Piet zijn goeie goed schoonhoudt als ie door de schoorsteen gaat, zal het je ook wel lukken om ze uit te leggen waarom ie geel is of rood of paars. Zelf woon ik in een huis met cv, m’n kinderen zetten hun schoen bij een radiator, en dat veroorzaakte geen enkele geloofstwijfel bij ze.
      Piet gaat veranderen, al zal het nog een paar jaar duren. Wen er maar aan.

     8. cmsuijkerbuijk

      @CP
      Grote onzin. Nergens worden homoseksuelen meer belaagd en gemolesteerd dan juist in de Randstad. Jullie “modernisering” is en wordt nog steeds, ferm teruggedraaid! En dan nogmaals: Homoseksuelen hebben zélf voor hun emancipatie gezorgd. Niét de Randstad als zodanig!
      Je voorbeeld slaat écht nergens op. En ik betwijfel, of je nu wél een “voorbeeld” kunt vinden van door de Randstad gewijzigde cultuur!

     9. cmsuijkerbuijk

      @ Beukman
      Gek hoor. Er wordt maar geroepen, dat er zóveel voorbeelden zijn van cultuurwijzigingen veroorzaakt door de Randstad. Maar als je er om vraagt, dan komt er met moeite één voorbeeldje, wat ook nog eens nergens op slaat.
      Geef het gewoon maar op. Jullie krijgen Zwarte Piet nooit weg! Daarvoor is hij té geliefd. En voor de tig-ste keer: Wat jullie in Amsterdam vinden is niet de maat der dingen voor de rest van ons land! De weerstand wordt slechts sterker door het gezeur en gedrein van een minieme politiek correcte minderheid, die nota bene in meerderheid zélf niet eens kinderen hebben!

     10. ceteris paribus

      Ach, heer Suijkerbuijk, ook vanuit de provincie poppen soms heuse culturele vernieuwingen op. Zo werd de kreet ‘daar moet een piemel in het eerst ‘luidkeels vernomen in het meest achterlijke deel van Nederland, Oost Brabant, en nam het biersmijten tijdens popconcerten een hoge vlucht in de Achterhoek.

     11. Beukman

      @Suijkerbuijk
      Ik had meer voorbeelden willen plaatsen, maar mijn reactie floepte weg. Kijken of het zó lukt:
      Vrouwenemancipatie, mode, seksuele vrijheid.

 6. Bes Tolen

  De min of meer officiële christelijke feesten hebben veelal een heidense oorsprong. Door het christendom kreeg je Sinterklaas en Zwarte Piet. Ergens in een Hoogduitssprekend gebied werd het Schwarzer Peter en in andere gevallen (bijvoorbeeld delen van Polen, Oostenrijk, Italië) was er een andere, denkelijk oudere benaming vanouds een fantasienaam. Niet altijd iemand die zwart was gemaakt maar dan wel iemand met een afschuwelijk afschrikwekkend onmenselijk gezicht.
  Zwart betekent hier zwart gemaakt met roet. De slechtaard werd in vroeger tijden beroet. Als straf. Onze uitdrukking ”iemand zwart maken” zit ook in die hoek.
  Je kunt er op wachten dat zwarte vreemdelingen, zo noem ik ze in dit geval hier, commentaar op het verschijnsel Zwarte Piet zullen hebben. Dat komt mee omdat in Nederland zelf er al eerder lieden de betekenis van Zwarte Piet verschoven, namelijk van iemand die door beroeten zwart werd naar een negroïde persoon. De eerste die sprak over een negroïde knecht was waarschijnlijk een Amsterdamse schoolmeester uit 1860. Dat was niet de algemene opvatting en vele ouderen onder ons zullen op jongere leeftijd niet anders hebben gehoord dan dat Zwarte Piet zwart werd omdat hij schoorstenen had bezocht of eenvoudig zwart was gemaakt. Maar er zullen toen al wel gevallen zijn geweest die spraken van een Moorse knecht. Historisch klopt daar helemaal niets van en er is ook nooit veel notitie van genomen. De aandacht is nu helemaal door vreemdelingen en hun aanhang van autochtonen verlegd naar de knecht met een zwarte huid. Het tekent de politieke macht, die altijd aandacht had en heeft voor vreemdelingen hier en zich weinig of niet heeft bekommerd om de gevolgen voor de autochtone bevolking. Dat de hier oorspronkelijke cultuur steeds door de politiek naar de achtergrond is geschoven, is het opmerkelijke feit. Dat veel meer belangrijke zaken daardoor er van getuigen dat de belangen van de autochtone bevolking zijn verkwanseld, mag en moet nu eens duidelijk geponeerd worden. [Wat ook wel blijkt uit het feit dat bij gemengde huwelijken de autochtoon zich ”onder schuift”. De autochtoon, die naïef moet zijn.][Of dat er lang (tot zo het jaar 2000) wel werd gepubliceerd onder statistische cijfers hoeveel autochtonen door allochtonen in een jaar werden vermoord en later ineens niet meer. Waarom wel en waarom ineens niet meer? Of dat alleen moorden door een autochtoon op een allochtoon als racistisch werden gekenmerkt. Officieel dan.]. Kortom, we zitten met het probleem van een permanente politiek, die altijd een beroep doet op de autochtone bevolking te slikken. Ook wat niet is te slikken namelijk dat nooit rekening is en wordt gehouden met het belang van de autochtone bevolking. Dat is heel verwerpelijk en dat geeft ook enige grootmoedigheid of tegemoetkoming in zo’n onzinnige discussie over Zwarte Piet het gevoel van een nederlaag. Het gevoel van de zoveelste nederlaag.

 7. Wim

  Ik ga ondertekenen, ik heb al contact gezocht want ik wil ook wel een BN’er worden. Dat moet kunnen volgens die lijst.

 8. Ni28

  Velen genoemden ken ik niet eens en voor de rest zit er niemand bij die ik niet kan missen. Natuurlijk de brave VARA/PvdA leden en waarschijnlijk anderen van de politiek correcte programma fabriek uit Hilversum. Helemaal mee eens dat het vooral de agressieve en vervelende wijze waarop dit allemaal gaat. Culturele verschijnselen kunnen veranderen door evolutie en niet door revolutie. Dan is het stront aan de knikker.

 9. Wachteres

  http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/2717383/2016/05/28/1-op-3-vrouwen-lastiggevallen-op-straat.dhtml?utm_medium=rss&utm_content=volghetnieuwsvanvandaaguitbelgi%C3%ABenhetbuitenlandopdevoetophlnbe&ref=yfp

  1 op 3 vrouwen lastiggevallen op straat

  “Brussel en Antwerpen – onze hoofdstad en ’t Stad – rollen tegelijk de spierballen tegen seksuele intimidatie. Antwerpen trapte gisteren een campagne af, Brussel volgt kortelings. Opvallend is dat vooral Antwerpen méér wil doen dan ‘sensibiliseren’: vrouwen worden aangemoedigd om melding te doen bij de lokale politie. Ook over de aanpak van homohaat wordt nagedacht”.

  Kijk, hier maken onze politiek correcte BN-ers zich niet druk om. Maar dat is logisch – ik kan het niet vaak genoeg zeggen – want hier zijn autochtonen het slachtoffer en ‘dan valt het allemaal wel wat mee’.

  Logisch, wat de ‘elite’ is wel voor een multiculturele samenleving, maar laat de lasten ervan over aan het ‘klootjesvolk’. Ze wonen in blanke wijken, hun kinderen gaan naar blanke scholen – Femke H. maakte tijdelijk een grote vergissing door dat niet te doen [‘mijn kinderen hoeven toch niet het slachtoffer te worden van een experiment’ = de multiculturele samenleving] en haalde hen voetstoots van de zwarte school af.

  En hoeveel asielzoekers zijn er al in hun grachtengordelwijken opgevangen?

  Geen schijnheiliger figuren dan de politiek correcten.

  1. ceteris paribus

   De vraag aan mevrouw Wachteres hoeveel asielzoekers voor verkrachting zijn veroordeeld na het grootschalige islamitische verkrachtingsinferno in Keulen staat nog open.
   In de tussentijd meldt ze incidenten waarin vrouwen zijn ‘lastig gevallen’ .

 10. WWW

  Deze mensen veroorzaken juist racisme. Voor de zwarte piet discussie was racisme over huidskleur heel snel volledig aan het verdwijnen. Hierdoor hadden roeptoeters als Silvana geen bestaansrecht meer. Door op zo’n extreme manier te polariseren zetten ze alle gekleurde mensen weer in het verdachte bankje. De zwarte mensen die ik ken ervaren dit als zeer schadelijk.

  1. ceteris paribus

   Sylvana legt sluimerend racisme bloot en prompt kruipen de racisten luidkeels uit hun holen.

   1. zomaar

    @cp wat is racisme ?, je huidskleur , of tegenwoordig door de internationale socialist het nieuw geïntroduceerde geloofsovertuiging , zoals de islam .

    dit alles om de anders denkende of boze blanke man/vrouw de mond te snoeren, zodat hij/zij niet het negatieven van deze vreemdelingen kan nog mag vermelden .

    immers volgens de internationale socialist (multiculturalisten) is elke vreemde een aanwinst voor onze blanke samenleving , het tegendeel is bewezen ooit werd er gepromoot dat onze samenleving vergrijsde en wij die vreemde nodig hadden , nu blijkt dat de vergrijsde samenleving langer door moet blijven werken , en die vreemde in zijn hangmat ligt en blijft liggen , voorzien van riante uitkeringen , zoals 10 duizend euro om een huisje aan te kleden , plus levenslang leefgeld , geen ziektekosten , ect, ect .

    enkel omdat een kleindeel binnen onze witte samenleving ,ander kleuren en of culturen (geloven) beter vindt dan dat waar wij mee grootgebracht zijn .

    dus roept de multiculturalisten hard (zoals jij nu), dat ieder die een andere mening heeft racisten zijn .

    1. ceteris paribus

     Racisme kan worden gedefinieerd als het generaliserend diskwalificeren, stigmatiseren, discrimineren en/of vervolgen van een minderheidsgroep. Die minderheidsgroep kan zowel etnisch als religieus zijn bepaald.

     1. zomaar

      @cp , wat ik schreef”!!.

      citaat uit mijn schrijven ” je huidskleur , of tegenwoordig door de internationale socialist het nieuw geïntroduceerde geloofsovertuiging , zoals de islam .”.

      de huidige socialist en multiculturalisten , hebben een!! , en ik schrijf een religie verheven tot apart zijn , en dus tot een minderheidsgroep behoord , zodat deze religie ook onder de noemer racisme mag (kan) vallen .

      en zo brengen de multiculturalisten , ons zelf zijn om zeep , ter willen van een alles overheersende ideologie, die zij hier geïntroduceerd hebben als een vredelievende religie , en onmisbaar voor onze samenleving .

   2. WWW

    Nee, daar geloof ik helemaal niks van. Door jarenlang het Nederlandse (blanke gedeelte) van de bevolking tot racist uit te maken veroorzaakt dit. actie–>reactie mechanisme. Voor deze discussie 4-5 jaar geleden begon had ik nog nooit 1 reactie gezien die zwarte piet met racisme in verband bracht. Echt nog nooit. Maar ja, jij bent ook erg goed in het tegen elkaar opzetten van bevolkingsgroepen.

    1. ceteris paribus

     Ik begrijp dat de gekleurde Nederlanders het racisme in Nederland veroorzaakten?

     1. WWW

      Nee, ze reactiveren(tenminste sommigen). En reageer ook eens op het feit dat tot 5 jaar geleden niemand zwarte piet racistisch vond.

     2. ceteris paribus

      Nee, 5 jaar geleden durfde die groep nog niet de krenking te verwoorden. De vooruitgang is dat dit nu wel gebeurt en de blanke Nederlanders worden gewezen op hun verborgen racisme.

     3. van Urk

      Door het het te gaan uitlokken misschien? In dit land heeft iedereen dezelfde rechten, plichten en vrijheid waar iedereen naar kan gaan grijpen en als iemand aan een van deze drie niet wil voldoen omdat het niet aansluit vanwege zijn achtergrond val je automatisch en vanzelfsprekend buiten de Nederlandse roedel. Hoe kan ik als gekleurd mens die de Nederlands taal spreekt, opleiding heeft gevolgd, een baan heeft en gewoon Sinterklaas viert met de kids nou gediscrimineerd worden of dat gaan voelen in dit vrije tolerant en democratische land?

 11. zomaar

  beuk

  citaat van jou schrijven .
  “Beukman 2 minuten ago

  @Suijkerbuijk
  Er zijn nog wel meer voorbeelden dan de acceptatie van homoseksualiteit.
  En de kinderen, als je ze kan uitleggen hoe Piet zijn goeie goed schoonhoudt als ie door de schoorsteen gaat, zal het je ook wel lukken om ze uit te leggen waarom ie geel is of rood of paars. Zelf woon ik in een huis met cv, m’n kinderen zetten hun schoen bij een radiator, en dat veroorzaakte geen enkele geloofstwijfel bij ze.
  Piet gaat veranderen, al zal het nog een paar jaar duren. Wen er maar aan.”

  laten wij het eens omkeren , en de kleurling en of buitenlander , aan onze cultuur , folklore en samenleving laten wennen .

  en zo zij zich hiertegen blijven verzetten , terug te sturen naar die samenleving die zij prefereren .

  is iedereen tevreden , wij de boze blanke man/vrouw , die van het gezeik af is , en die kleurling en of buitenlander , die zich niet meer behoeft te storen aan onze gebruiken .

  tja dan blijven er nog lieden over zoals jij , oke ook jij (jullie) mogen kiezen hier blijven of oprotten .

  1. Beukman

   Nee @zomaar, de “kleurling” waar jij het over hebt *is* doorgaans een Nederlander, en heeft net zo veel recht om hierover in discussie te gaan als ieder ander. Wen er maar aan.

   Ondertussen mis ik nog een reactie van jou waarin je de virtuele haatpogrom tegen Simons ondubbelzinnig veroordeelt. Of vind jij dat normaal?

   1. zomaar

    Beukman was er effe uit , afin discuteren over meningen moet kunnen !.

    toch om dan gelijk de racisten kaart te trekken om je gelijk te halen , is geen discussie , maar komt over als dwingend je gelijk proberen te halen .

    nogmaals leeft zij hier !!, tussen merendeels boze blanken mannen/vrouwen is haar instelling , en niet in Suriname waar zwarte piet tijdens Sint-Nicolaas gewoon zwart is , en dat zij Nederlander is doet er niet aan af , zij kan haar RAS (als je hierover mag spreken , (immers behoren alle kleuren tot het mensen ras)), genoten beter proberen te bekeren tot begeleiding van witte pieten voor een zwarte Sint .

    nu komt dit dwingend over naar onze witte samenleving , en is dit om racisme of racistische uitlatingen vragen , cq roepen .

    waarna zij de bal terug kaatst door te verkondigen dat wij racisten zijn , met het in eren houden van Z-piet, ect .

    en zo beste beuk , heeft iedere vreemde hier wel iets , om zich hierdoor te beroepen op het racistische gedrag en of uitlating , van ons .

    niet willen begrijpen dat hun eigen instelling en handelen dit afroept over hen.

    pas je eigen aan in de samenleving die je uitverkoren hebt .

    1. Beukman

     @zomaar
     De paar keer dat ik mevrouw Simons op tv hoorde praten over Zwarte Piet, deed ze dat zeer genuanceerd. Ik heb haar niet horen zeggen dat Nederland een land van racisten was.

     Aan vele boze blanke mannen op DDS heb ik gevraagd welke uitspraak van mevrouw Simons nu precies zo erg waren, dat je kan zeggen dat ze de enorme bagger zelf over zich heeft afgeroepen. Tot op heden heb ik hierop geen antwoord gekregen.

     Vertel jij het maar, @zomaar. Vind jij dat mevrouw Simons niet gewoon haar mening mag geven over allerlei zaken? Kom eens met een voorbeeld waarin zij op zeer grove wijze zegt dat wij Nederlanders racisten zijn.

 12. WWW

  CP,
  Wanneer je blijft schoppen is er altijd iemand die na verloop van tijd reageert, dat is wat hier gebeurd. Dit snapt elke boeren…
  Daarnaast heb je nog niet geantwoord op het feit dat blanke Nederlanders tot 5 jaar geleden zwarte piet nog nooit als iets racistisch hebben gezien. Dus dat zwarte piet geen racistische uiting is tegen de zwarte bevolking. Dat Silvana dit wel wil laten geloven is een compleet foute aanname een een geweldige stemmingmakerij.

  1. Ali Yas

   Dit tekent de “intelligentie” van Simons. Zwarte Piet heeft in de viering van het Sinterklaasfeest de rol van helper van de kindervriend, vrolijk, ijverig en vrijgevig. Simons verandert dit beeld radikaal: de zwarte is kinderhater, zuur, werkschuw en inhalig. Als Sylvana wordt omgelegd, dan zeker niet door een blanke.

   1. WWW

    Juist ja, dit is een door Silvana en consorten gecreeerd denkbeeld.

  2. ceteris paribus

   De reden waarom 5 jaar geleden Zwarte Piet geen thema was is dat de krenking ondergronds bleef. Ik sprak Surinaamse Nederlanders die me vertelden er in hun kindertijd vreselijk veel last te hebben gehad hadden voortdurend voor Zwarte Piet te worden uitgescholden. Het Sinterklaasfeest werd door velen van hen als diep krenkend ervaren.
   Nu dit racistische thema eindelijk wordt benoemd komt de frustratie en boosheid naar boven. Ik zie dat als een beschavingsstap naar voren: we worden als blanke Nederlanders gewezen op ons verhulde racisme en de onevenredige boosheid en uitingen van racisme die erdoor worden opgeroepen bewijst dat.

   1. WWW

    Dat beeld heb ik totaal niet. En ook heel veel zwarte Nederlanders hebben dat beeld niet, je zwets maar wat. Je hebt trouwens nog steeds geen mening gegeven of zwarte piet discriminerend gevonden werd door de blanke nederlander tot 5 jaar geleden, en dat het een discriminerend symbool is. Je zegt alleen maar dat sommige zwarte mensen wel eens een opmerking kregen. Dit is een zwakte bod en je hebt duidelijk weer geen antwoord. Wanneer je geen argumenten hebt, doe dan niet mee aan deze discussie.

 13. Seneca

  Van Zwarte Piet naar homoseksuelen. Wel een sprong hè. Ergens staat hierboven dat de acceptatie/tolerantie door de homoseksueel is ‘afgedwongen’. Inderdaad die is afgedwongen. Ik ben ervan overtuigd dat als men iedereen zou vragen en iedereen zou 100% (onmogelijk, ik weet het) eerlijk zijn, die acceptatie/tolerantie voor de homoseksueel, ver te zoeken zal zijn. Eveneens staat hierboven ergens geschreven, dat de politiek de autotochtoon mild gedwongen heeft om de homoseksueel, misdadigers en absurde uitingen der allochtonen té accepteren/tolereren. Ondanks kreten van enkelen onder u, dat de autotochtoon een achterhoede gevecht dienaangaande zou leveren, zal ook in deze kwestie(s) de wal het schip keren.

 14. Wachteres

  “Je wilt kleine kinderen toch niet meeslepen in een dergelijk platte, agressieve en vies racistische neurose”‘?

  Helemaal met Simon eens. Het is meer dan walgelijk om een kinderfeest – omdat je je zin niet krijgt – jaar in jaar uit te verpesten, zelfs kinderen te intimideren en angst aan jagen. omdat je met een klein groepje linkse/gekleurde mafketels vindt dat dit feest niet deugt.

  Dat is niet alleen plat, agressief en racistisch maar ook WALGELIJK naar de kinderen toe. Neem je verlies, zou ik zeggen en stijg boven het ‘racisme’ van een kinderfeest uit.

  Is dat zo moeilijk? Niemand verplicht je toch om mee te doen?

 15. Ruud562

  Zwarte Piet is racistisch! Ja hoor! En die tegenstanders zijn echt niet uit op een schadeclaim van het naieve politiek correcte Nederland. Nee hoor, echt niet!
  Nou, komende november is ongetekende wederom Zwarte Piet, tot vele, vele vreugde van een miljoenen publiek. En voor degene die dat racistisch vinden: bezoek eens goede psychiater! Want o n s Sinterklaasfeest is met vrolijke Pietenbruin- of zwartgekleurde Pieten met rode lippen! (En veelal geen oorbellen omdat die uiteindelijk gaan knellen!)

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.