Vernedering Mattie Valk zorgt voor explosieve toename DNA-testen

Geen categoriemei 05 2016, 16:00
Vaders in Nederland zijn zich rot geschrokken van het nieuws dat Mattie Valk niet de vader van 'zijn' kinderen is... en van onderzoek waaruit blijkt dat dit voor grofweg 2% van alle vaders geldt.
Het nieuws dat Q-Music dj Mattie Valk niet de vader van 'zijn' dochters -- een tweeling -- is, is ingeslagen als een bom in Nederland. Websites (waaronder DDS) die erover geschreven hebben kunnen daarover meepraten: de bezoekerscijfers van artikelen over Mattie waren erg hoog.
Maar wij, websites, zijn niet de enigen die ontdekt hebben dat heel Nederland meeleeft met Mattie. Datzelfde geldt namelijk voor laboratoria die dna-testen verrichten.
Nathalie Raats van Verilab legt uit aan de NOS dat zij en andere laboratoria opeens erg veel aanvragen voor testen binnenkrijgen:

"Het is een hot item. Dat een bekende Nederlander dit is overkomen heeft meer mensen aan het denken gezet."

Ook zoeken meer mensen (vooral mannen) dan ooit op Google naar de zoekterm 'vaderschapstest.' Mannen die zo'n test aanvragen krijgen vervolgens een pakketje met wattenstaafjes in de post. Ze moeten dan wangslijm afnemen bij zichzelf en hun kind(eren), en de staafjes terugsturen naar het laboratorium waar het dna met elkaar wordt vergeleken.
Aangezien volgens wetenschappers 2% van de vaders niet de echte vaders zijn van 'hun' kinderen is de kans groot dat er binnenkort meer mannen zijn die hetzelfde overkomen als Mattie. En dat is vreselijk.
Wat misschien nog vreselijker is, is dat er blijkbaar zoveel mannen zijn die hun eigen vrouw of vriendin niet vertrouwen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten