Walgelijke Kuzu vergelijkt op 4 mei Nederturken met nazi-slachtoffers

kuzu_nieuwsuur_27-4-2016
Foto: Screenshot Nieuwsuur / NOS-NTR

Want je bent pas echt een compleet fatsoenloze opportunist als je de Tweede Wereldoorlog gebruikt voor je mekkerverhaaltje aangaande de zogenaamde tenenkrommende behandeling van Nederlandse Turken.

Het is triest maar: 4 mei was vroeger Dodenherdenking, maar tegenwoordig is het meer de dag geworden die door vrijheidshaters van allerlei gezindten wordt misbruikt om even hun gram bij hun respectievelijke tegenstanders. Zo nam de Leiderdorpse activiste Christa Noëlla eerder deze week al het initiatief om 4 mei te boycotten, vanwege de vermeende Nederlandse “witte geschiedenis”.

Niet te beroerd om ook een smoezelige duit in dit toch al bruingerande zakje te steken, is Tunahan Kuzu. De partijleider van het Nederlandse Erdogan-filiaal Denk schrijft namelijk in Trouw dat Nederlanders maar een stelletje laffe pannenkoeken zijn. Ze zwijgen dan wel twee minuten op 4 mei om 20:00, om de gevallenen te herdenken. Maar de rest van het jaar maken ze ‘lawaai’ en staan ze toe dat de meerderheid de minderheid terroriseert.

Ja, ik verzin het niet. Deze Nederturkse mafklapper schrijft het echt:

Beseffen we in die twee minuten van totale bezinning ook hoe de Tweede Wereldoorlog heeft kunnen plaatsvinden? Hoe een minderheid in de samenleving door een meerderheid tot ongewenst werd bestempeld? Hoe diezelfde minderheid stelselmatig werd beschimpt en in een kwaad daglicht werd gesteld? En hoe een groot deel van de maatschappij niet besefte wat er werkelijk aan de hand was? En zien we misschien ook de parallellen met onze huidige samenleving, waarin moslims en mensen met een migrantenachtergrond worden verdrukt?

In Nederland is in de loop der jaren een voedingsbodem gegroeid voor een steeds extremer gedachtengoed. Maar zijn de gevolgen van dergelijk gedachtengoed niet juist wat we elk jaar herdenken bij Nationale Dodenherdenking?

Kuzu moet zich echt diep schamen voor het kapen van 4 mei voor z’n eigen “moslims zijn slachtoffers”-verhaaltje. Moslims hebben in Nederland alle kansen die ze maar willen, wat totaal onvergelijkbaar is met het strippen van burgerrechten bij Joden zoals dat in de jaren ’30 in Duitsland gebeurde. Hoeveel bordjes “Moslims verboden” zie jij hangen bij de ingang van parken, winkels en bioscopen? Precies: nul. De vergelijking van Kuzu gaat volledig mank.

Liever zou ik zien dat Kuzu -de ongekroonde koning van de Nederturken – zich zou inzetten voor een betere integratie van Turken in de Nederlandse maatschappij. Dat ze zich na 3 of 4 generaties nog altijd meer Turk dan Nederlander vinden, en nog immer autocraat Erdogan boven de goedaardige Willem-Alexander verkiezen, is een bijzonder problematisch gegeven. Kuzu zou een held zijn als hij z’n ‘eigen mensen’ eens peper in hun achterste stak: hup, maak werk van die integratie.

In plaats daarvan kiest hij echter voor het aanwijzen van een zondebok, en kaapt hij de nationale herdenking van de Tweede Wereldoorlog om dat te doen. Walgelijk, schaamteloos, historisch onjuist en respectloos. Ik zou zelfs willen zeggen: een Nederlander onwaardig.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

56 reacties

 1.   

  Deze mijnheer mag van alles zeggen. Dat is nu eenmaal de vrijheid, die wij mogen ervaren. Daar zijn grote offers voor gebracht en dat mogen we nooit vergeten. En wat deze mijnheer betreft? In discussie met hem gaan? Natuurlijk niet! Heeft geen nut. Op zijn geestelijke ‘harde schijf’, staat een heel ander stuurprogramma, dan bij de doorsnee Nederlander. Je zou het ook een virus of maleware kunnen noemen. Komt echt wel goed, want u weet ook, “Het is de wal, die het schip keert”. En met zo’n kapitein, maak ik mij absoluut geen zorgen, dat die botsing nooit zal gebeuren. Tijd maakt alles zichtbaar.

 2.   

  Twee opmerkingen:
  1. Kuzu stond bij de laatste verkiezingen op de kandidatenlijst van de PvdA. Dankzij Samsom en Spekman is hij dus in de Kamer gekomen en kan, na zich te hebben afgescheiden, zijn abjecte meningen overal rondbazuinen. Met zijn maatje Ozturk.
  2. Wat bezielt Trouw, nota bene een krant voortgekomen uit het verzet 1940 – 1945, om deze “Denker’ een podium te geven ? En dan nog wel op 4 mei Dodenherdenking. Dit krantje is ook totaal van het padje af geraakt. Verworden tot een soort kruising van GroenLinks- en ChristenUnie-meningen.

 3.   

  [email protected] Soms zou je toch willen dat je niet alles zomaar kunt zeggen en dat we die vrijheid daarin maar af moeten gaan schaffen. Het beroerdste met zoiets is dat iemand zoals de heer Kuzu wat zegt, dat er een deel van ons volk met hem eens beginnen te krijgen ook. Net als die Christa die opeens over 4 mei begon te jammeren of de zwarte pieten discussie. Geen autochtone Nederlander die daar zijn hoofd over ging breken of er bij stil is gaan staan en nu opeens is losgebroken door allochtone Nederlandse zielepieten om hierover te gaan discusieren. Laat ik een ding zeggen: Ik beng trots als Nederlander op onze rijke geschiedenis met onze historische toonaangevende figuren die ons land groot hadden gebracht. En of het nou met goedschiks (handel,grondwet etc.) of met kwaadschiks(oorlog,slavernij etc.) in werking is gesteld dat boeit mij geen ene reet. Wie als allochtoon daar wat aan op te merken heeft moet maar eerst naar de geschiedenis en historische feiten kijken van zijn eigen moederland. Want daar deugen bepaalde zaken ook niet waar we flink over kunnen gaan discusieren.

  1.   

   Trouwens hij heeft het niet over de”laffe” meerderheid die een enkel persoon lopen te bedreigen omdat ze voor de vrijheid van meningsuiting vecht in haar moederland. En de Armeniers of de Koerden hebben dat soortgelijke probleem zeker niet in Turkije?

 4.   

  Om van deze moslim GeDENKenpolizei af te komen moet de kamer zo snel mogelijk een kiesdrempel wet van minimaal 5 zetels invoeren.
  Dan zijn we van meteen van al die andere nutteloze kleine partijen af.

 5.   

  Christa Noella moet moslims vertellen dat ze moeten ophouden christenen, andersdenkenden en elkaar uit te moorden.DENK dat zijn toch die oude PvdA`ers die alles kregen wat ze wensten. Nooit tevreden. Maar wonen in hun geliefde Turkije. Echt niet. DENK is de schelt en klaag partij. DENK is rupsje nooitgenoeg.

 6.   

  Een minderheid ondermijnt onze vrijheden en vrijheid van meningsuiting.

 7.   

  Ik ben geen van van Kuzu en meen dat deze marginale politicus, die we na de volgende verkiezingen hoogstwaarschijnlijk niet meer terugzien, hier veel teveel aandacht krijgt, maar ik moet wel bekennen dat ik zijn analyse deel.

  Op dit blog werd hier deze dagen schaamteloos gepleit voor een moslimrein Nederland (een expliciete verwijzing naar het Judenrein van de nazi’s en door sommigen bepleit alle moslims hier in kampen op te sluiten in afwachting van hun deportatie. Dit soort zieke redeneringen worden schering en inslag onder het PVV-gepeupel en veelvuldig uitgekraamd in de media.
  Is het dan vreemd dat een moslim-immigrant een vieze smaak in de mond krijgt bij de 4 mei-herdenkingen? De Dodenherdenkingheeft als functie Nederlanders zich bewust te laten blijven steeds weer opspelend racisme en fascisme. Die totalitaire neigingen weten we in Nederland steeds moeilijker te onderdrukken.
  Kuzu heeft een punt en zou ons aan het denken moeten zetten.

  1.   

   paracietje verward een beetje moslimrein met islamrein land, een land waar we blijven herinneren wat de gevolgen zijn van een overheersing.

  2.   

   He slijmbal, ik dacht dat je in een eerdere draad had verteld dat je niet meer op dat muslimrein zou terugkomen. Je bent ook echt een volslagen onbetrouwbare en uiterst onaangename hufter.

   Weet je wat: als je het er zo graag over hebt – ik ben voor een muslimrein en ceterisrein Nederland. Sterf gore klootzak.

   1.   

    “ik ben voor een muslimrein en ceterisrein Nederland. Sterf gore klootzak.

    Q.e.d.

    1.   

     De enige die hier wat demonstreert ben jij smeerlap. Je bent een eersteklas psychopaat en ik denk dat het tijd is dat je in een dwangbuis naar een kliniek afgevoerd wordt.

     Je bent een minderwaardig mens.

     1.   

      Hout lijmt:
      “Je bent een minderwaardig mens.”

      Kijk kijk, een Marcel van Dammetje. Pimplisten zijn na 15 jaar nog niet uitgebriest van verontwaardiging, maar hebben zelf geen enkele moeite om deze kwalificatie te gebruiken.
      Je was een paar dagen terug nogal in de war he, @Lijm? Hoe is dat nu, ben je wijzer geworden?

     2.   

      Jazeker ben ik wijzer geworden, mijn beste ceteris. Ik heb een paar stukken tekst van jou en Beukman naast elkaar gelegd en geanalyseerd. Wat zeer opvallend was is dat jullie allebei dezelfde -zeer significante- grammaticale fout maakten. Een fout die verder door niemand anders wordt gemaakt. Zeer opvallend en bijzonder dus zoveel overeenkomst.

      Voorts is zinsbouw en staccato formulering geheel overeenkomstig, alsmede woordkeus en stijl. Mijn conclusie is dus duidelijk.
      Dat jij Floris hebt weten te overtuigen is alleen op het conto te schrijven van je psychopatische multiple personality disorder constitutie. En ik kijk er helemaal niet raar van op als ook Floris een van je subpersoonlijkheden is.

      Je probeert je eigen superioriteit te bewijzen door een geaderd spel te spelen met tegenstrijdige aliassen. Zoveel overcompensatie valt altijd op. Want in principe ben je een sukkel.

     3.   

      Als jij zelfs ook maar overweegt dat Floris en ik dezelfde zijn, ben je nog verder heen dan ik al dacht, @Lijm. Had nou toch die draad over mij maar gelezen. Ook daar heb ik uitgelegd dat je niet moet zoeken naar overeenkomsten in stijl, die vind je immers snel genoeg – zo zie ik heel veel overeenkomsten tussen jouw stijl en die van CP – maar juist naar de verschillen, en met name de onwillekeurige kenmerken van iemands stijl. Zo voorkom je kokervisie, want dat is duidelijk waar jij aan lijdt.

      “Je probeert je eigen superioriteit te bewijzen door een geaderd spel te spelen met tegenstrijdige aliassen.”
      Dat vond ik wel fraai gezegd, ook al is het volslagen flauwe kul.

      In ieder geval sterkte ermee, knul, want jouw kwaal gaat nog veel vaker leiden tot cognitieve dissonantie dan we een paar dagen terug al hebben kunnen aanschouwen.

     4.   

      Ach Beuk springt weer eens in de bres voor het CP baasje in zijn brein.

      Verbazingwekkend is wel dat je niet (durft te) vragen naar de overeenkomstige grammaticale blunder die vrijwel 100% zeker bewijst dat Beukman en CP een en dezelfde zijn.

      Kortom, je veronderstelling dat ik in de war zou zijn klopte: het heeft iets meer dan 1 minuut geduurd. Daarna was alles helderder dan ooit tevoren.

     5.   

      Nou, kom dan maar op met die “grammaticale blunder”, @Lijm, dan zal ik er eens naar kijken. Floris of Vigo hadden destijds ook al zo’n overeenkomst gevonden, en daarop deels hun kokerdenken gebaseerd.

      Jouw eigen Nederlands is overigens prima op orde. Misschien ben jij Floris wel. Als je hem “doet”, haal je dan alleen nog dat ietsiepietsie humor eruit dat je in het topje van je pink verborgen hebt zitten.

     6.   

      @Houtlijm
      Ik ben ook benieuwd welke ‘significante grammaticale blunder’ je op het spoor kwam. Ben ook wel nieuwsgierig naar wat je bedoelt met een ‘geaderd spel van tegenstrijdige aliassen’.

     7.   

      Beuk Paribus; zoek de blunder in onderstaande teksten van jouw hand. Ongetwijfeld veeg je het als onbetekenend onder het kleed, maar ook dat is veelzeggend.

      Draad van 2 mei. “Medewerkers IND moeten cursus islam volgen: ‘Allahu akhbar roepen is heel normaal”

      Tekst van Beukman:
      Voor mij geldt ongeveer hetzelfde als wat Floris zegt. Bovendien begrijp ik zijn behoefte aan een wat grondigere discussie heel goed, al vrees ik dat ik daar zelf zelden in kan voorzien. En nou ga jij waarschijnlijk denken dat Floris alleen maar een ander alias is van CP en ik.

      Tekst van Ceteris:
      Nu horen we het van Floris zelf, die op het stalkforum honderden bijdragen wijdde aan Beukman en ik. Hij kan het weten, hij verdiept zich graag in de privé-achtergronden van opponenten waar hij de discussie lastig mee weet te voeren.

     8.   

      @CP
      Een “geaderd spel van tegenstrijdige aliassen”, dat is de stuff die op de achterflap van een Ludlum staat. Ik vind hem leuk gevonden. Floris zou zo’n zin nooit uit zijn toetsenbord geramd krijgen, en dat is wat ik bedoel met dat je je niet moet blindstaren op overeenkomsten, maar juist op zoek moet gaan naar verschillen.
      Onze vriend Lijm zou gewoon eens als een boekhouder komma’s moeten gaan tellen in teksten van jou en in teksten van mij, en de resultaten vergelijken. De kwantitatieve methode is namelijk de beste remedie tegen paranoia.

     9.   

      Eerlijk is eerlijk, Houtlijm, in mijn tekst had ‘ik’ ‘mij’ moeten zijn. Een fout waar ik mijn verontschuldigingen voor aanbied. Ik zie dat Beukman dezelfde fout maakte en ik denk dat je hem op dit blog gemakkelijk vaker kunt vinden. Veelgelaagde fout dus, en jij meent dat hiermee bewezen is dat Beukman dezelfde persoon is als ik. Of is het mij?

     10.   

      @Lijm
      Ok @Lijm, je komt met drie tekstjes.
      Tekst 1: twee kleine foutjes: enkel aanhalingsteken gevolg door dubbel aanhalingsteken, en geen punt op het eind.
      Tekst 2: dat laatste “ik” moet “mij” zijn.
      Tekst 3: idem dito.

      Ik vermoed dat je op dat laatste doelt. Maar wat doet tekst 1 er dan?

      Enfin, fraai voorbeeld van kokerdenken inderdaad. Als je maar lang genoeg zoekt, vind je altijd wel een overeenkomst. Dit foutje bij CP en bij mij zou pas echt enige significantie hebben, als we ons er herhaaldelijk schuldig aan maakten. Van CP weet ik het niet zeker, maar ik betwijfel of je van mij meer dan één geval zal vinden waar ik dezelfde fout maak.

      Ik wil je er trouwens op wijzen dat CP zijn berichtjes bij elkaar ramt op een iPad, en hierbij ook nog eens strijd moet leveren met zijn automatische spellingcorrector, terwijl ik pc’s en laptops zonder dat soort ellendige snufjes gebruik. Vandaar ook CP’s voortdurende (vaak hilarische) correcties op zijn eigen woorden, daar waar de correctie ermee aan de haal ging; iets dat je bij mij niet tegenkomt.

     11.   

      @CP
      En nu verwacht ik van jou:
      veelgelaagde moet zijn “veelgemaakte”. :-)

     12.   

      Beukman, je moet erg intiem zijn met Simon Ceteris en welhaast met hem onder 1 (schedel)dak leven: hoe weet jij in godsnaam dat hij op een iPad werkt?

     13.   

      Hout lijmt:
      “Ongetwijfeld veeg je het als onbetekenend onder het kleed, maar ook dat is veelzeggend.”

      Dat is ook een mooie instinkerd: mochten CP en/of ik het *niet* onbetekenend vinden, dan zeggen we in feite: Lijm, je hebt daar een sterke aanwijzing in handen dat we dezelfde persoon zijn. Vegen we het wél onder het kleed als zijnde onbetekenend, dan is dat “veelzeggend”, en zijn we óók dezelfde persoon.
      We krijgen hier een uniek inkijkje in de mind van een paranoïde figuur. De samenhang met complotdenkers is dat hun theorietjes zo in elkaar zitten, dat ze nooit te ontkrachten zijn.

    2.   

     Hoe ik weet dat CP op een iPad ramt, @Lijm? Misschien omdat hij dit hier een paar keer heeft aangegeven? Ik heb er even een voor je gegoogeld:

     http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/05/we-moeten-tweede-pinksterdag-als-vrije-dag-afschaffen/

     “‘elke de’ moet natuurlijk elke dag zijn. Dei spellingscontrole op de ipad heeft zo zijn nadelen.”

     Je bent paranoïde, Lijmpie. Geef het maar toe. Te vaak getript misschien?

     1.   

      Ceteris -toen nog gewoon Simon- spuit in deze draad zijn gebruikelijke bulk aan snerende aantijgingen en dubieuze kwalificaties, maar in het hele verhaal komt Beukman NIET voor.

      Knap dat jij binnen een paar minuten zo’n oude draad weet op te vissen waarin Simon deze iPad-ontboezeming mededeelt , terwijl jij nog voor DDS geboren moest worden.

     2.   

      @Lijm
      Jezus, jij bent echt ver heen, man. Jij vraagt, ik lever: CP ramt op een iPad. Dus Google zoekopdracht (Booleaans zoeken):

      “dagelijkse standaard” ipad spellingcorrectie

      Waarop Google vraagt of ik wellicht spellingscorrectie bedoel.
      En verdomd: dat geeft resultaat. Had jij ook kunnen doen natuurlijk. Maar de ervaring leert dat paranoïde figuren feiten uit de weg gaan die hun achtervolgingsfantasietjes zouden kunnen aanvreten.

      Overigens tik ik al sinds 4 of 5 jaar berichtjes voor DDS, altijd als Beukman. Wanneer ben jij begonnen, en welke aliassen heb je versleten?

     3.   

      Beukman, je moet ofwel bovenmatig geinteresseerd zijn in het wel en wee van de jou verder ‘onbekende’ medereaguurder Ceteris, ofwel je beschikt over een eidetisch geheugen: wie herinnert zich nou zo’n volstrekt triviaal feit dat een ander terloops op een draad van bijna EEN JAAR geleden plaatste? Dat is toch volkomen absurd en ongeloofwaardig! Zoiets kan alleen als het jezelf betreft; niet als het door een ander terloops te berde wordt gebracht.

      Ik zie de setting op Hutten’s kamertje al voor me: de iPad voor het Ceteris-commentaar, de laptop ernaast voor het Beukman-commentaar en twee oude computers voor Wouters, Mar, Julius of Svetlana. Op allemaal tegelijk ingelogd op DDS en rammen maar op die toetsenborden.

      In je eentje had je het met je moslimfreundliche sprookjes nooit gered: met een aantal -door jou zelf aangestuurde- virtuele medestanders kom je een heel eind.

     4.   

      Je hebt een typisch paranoïde mindset, @Lijm. Je zoekt naar aanwijzingen die jouw hypothese kunnen ondersteunen, in plaats van op zoek te gaan naar aanwijzingen die je hypothese onderuit halen.
      Ook ga je uit van de idiote veronderstelling dat iedereen die op DDS een tegengeluid geeft, te herleiden is tot 1 en dezelfde persoon. Je ontwikkelt je eigen kokervisie. Alles wat er niet in die visie past verwerp je, of geef je het een plekje door het te kneden.

      Voorbeeld: hoe ik me herinner dat CP op een iPad ramt. Dat moet wel een aanwijzing zijn dat hij en ik dezelfde persoon zijn!
      Fout. CP’s taalfouten als gevolg van zijn spellingchecker vormen onderhand een running gag op DDS. Hij moet er inmiddels vle tientallen hebben gemaakt die hij daarna ook weer verbeterd heeft. Soms is het raden naar welk woord bedoeld was. CP heeft meermalen in het openbaar de spellingchecker van zijn iPad de schuld gegeven. Ik vermoed daarom dat jij een van de weinigen bent die *niet* weet dat CP op een iPad ramt.

      Je scenario van één persoon die ergens in een kamertje zit met allemaal verschillende apparaten, en aldus diverse aliassen onderhoudt, is om te smullen. Die is gewoon te mooi om tegen te spreken.

      Je gaat het nog lastig krijgen met je maffe theorietje, Lijm. Je zal te maken krijgen met een hoop cognitieve dissonantie. Sterkte ermee.

     5.   

      Je weet wel vol te houden, beste Houtlijm. Ik zie dat meneer Hutten ook weer meedoet. Een ongelooflijk actieve man, dat zul je in elk geval moeten toegeven.

      Ik trek me overigens het vermaan van Beukman aan, ik ga mijn spellingschecker uitzetten.

      Ik ben het ook met Beukman eens dat je een mooie complottheorie niet moet doodchecken. Houtlijm heeft een spannende theorie, die je natuurlijk eenvoudig kunt ontkrachten door DDS te vragen of er sprake is van hetzelfde IP-nummer, maar wat schieten we daarmee op?

     6.   

      @CP
      Ook ik vind dat Houtlijm (en Seneca en nog een paar anderen geloof ik) recht heeft op zijn illusies. Ik zou er bijna voor voelen om die illusies zelfs te gaan voeden. Wij zijn beiden taalvaardig genoeg om nog een paar hints in onze teksten te stoppen, die hij herkent als nieuwe aanwijzingen dat hij het bij het rechte eind heeft.
      Op zich een leuk spel maar ik doe het niet; ik zou daarmee misbruik maken van de situatie.

  3.   

   Opspelend racisme en fascisme. Inderdaad. Wie kaatst moet de bal verwachten. Een deel van de moslims hebben laten zien niet tolerant te zijn tegen andersdenkenden en vooral niet tegen Joden en zijn een behoorlijk gesloten gemeenschap alsof zij niks met ons te maken willen hebben. Daarnaast heeft een deel van de NederTurken hun ware gezicht getoond dat zij geen sympathie tonen aan onze staatsinrichting maar wel die van Turkije. En dat staat gelijk met landverraad. Kornuiten als Kuzu kunnen wel mooi gaan zeggen: Wij Turkse moslims vinden..Maar zij hebben niets als moslim of Turk te vinden. Het gaat erom wat onze Nederlandse grondwet en wij Nederlanders ervan vinden.

   1.   

    Urk schrijft:
    “Het gaat erom wat onze Nederlandse grondwet en wij Nederlanders ervan vinden.”

    Dat wij- en zij-gedoe begint behoorlijk zieke vormen aan te nemen. Kuzu is gewoon een Nederlander, onderdeel van “wij” dus, en heeft net zo goed als jij en ik het recht om zijn zegje te doen.
    Ikzelf ben het geloof ik niet zo met hem eens, maar vind een deel van de reacties wel verhelderend voor het verschil tussen hoe Nederlanders denken dat ze zijn, en hoe ze werkelijk zijn.

    1.   

     “‘Kuzu is gewoon een Nederlander” In hoeverre dan beste Beukman! Als hij een echte Nederlander zou zijn, dan bestond Turkije alleen maar in zijn hoofd uit verhalen van zijn ouders of grootouders net zoals iedere Nederlander uit migrantenouders van andere landen. Hij wil gewoon hetzelfde soort politiek hier naar toe halen wat in Turkije ook gebeurt. Maar denk niet dat hij die mening durft te zeggen om koerden te vergelijken met nazislachtoffers in Turkije.

     1.   

      Er bestaat niet zoiets als een “echte Nederlander”, @Urk. Er is geen keurmerk van en er is geen lijst met voorwaarden waaraan een echte Nederlander moet voldoen. Net als iedereen zal ook Kuzu wel een paar taboes hebben, zoals je voorbeeld over de Koerden.

      Nog niet zo lang geleden leefden Nederlanders met het taboe over wat onze jongens in de kolonieën hebben aangericht, van na de oorlog tot begin jaren 60. Je weet wel: “politionele acties” werden die moordpartijen eufemistisch genoemd.
      Waren degenen die die verschrikkelijke waarheid niet onder ogen wilden zien geen echte Nederlanders?

      Ik heb maar heel weinig op met Kuzu, maar als ik hem vergelijk met autochtone Nederlanders, dan springen mij eerder de overeenkomsten in het oog dan de verschillen.

     2.   

      Tja zo kunnen we appels en peren blijven vergelijken beste Beukman. En er bestaat wel zoiets als een “echte Nederlander”. “Nederlander zijn” moet ook in je genen zitten! Als je niet hier echt gelukkig bent en moeilijk met onze leefstijl en klimaat kan aanpassen dan zit het ook niet in je. Duitsers hebben toch ook een eigen soort leefklimaat? en Polen hebben toch ook een andere soort denkwijze dan wij Nederlanders? Allemaal overgeerfd. Alleen willen de moslims dat niet erven aan hun jeugd en blijven ze tussen twee identiteiten te zitten. Trouwens ik ben trots op onze geschiedenis maar deel ook de trots op onze jongens die gevochten hebben in Nederlandsch indie, Nieuw Guinea of Korea. Elk land heeft een soortgelijke trots dat gepaard is met gruwelijkheden. Maar het verschil is dat wij onszelf een schuldgevoel hebben leren aanpraten en daarom verplicht denken te zijn om geld te doneren aan de slachtoffers van onze “vijanden”. Maar wij krijgen nul komma nul van onze vijanden die onze landgenoten hadden vermoord.

     3.   

      Wat vind je dan van de vele Nederlanders die de hele dag lopen te k*nkeren op van alles en nog wat, @Urk? Zijn dat echte Nederlanders of niet? Sorry, maar ik geloof niet zo in dat “eigen leefklimaat”. Om een voorbeeld te geven: jij woont op Urk en ik woon in Amsterdam. Daar heb je al twee verschillende leefklimaten, het een overigens niet beter dan het ander.

      Een heleboel moslims dragen oranje pakkies als Nederland voetbalt. Ik, een autochtone kaaskop, “echte Nederlander”, doe dat niet. Vele moslims in mijn stad praten plat Amsterdam, en scheuren net zo hard op hun brommertjes als ik Urkse locals wel heb zien doen. Wilders wil iemand pas vanaf de 4e generatie “Nederlander” noemen.
      Ik zeg: het is allemaal nogal kwetsend voor die mensen dat wát ze ook doen, er altijd weer iemand is die zegt: “Nee nee nee! Vergeet het maar, jij zal er nooit bijhoren! Jij bent geen Nederlander, en zal het ook niet worden!”
      Vind je het dan gek dat sommige van die lui dan denken: “F*uck Nederland, dan hoor ik er maar niet bij”?

      Wat die zgn politionele acties betreft: laat dat nu juist de grote schandvlek zijn op ons 20e-eeuwse blazoen. Sorry, maar dat was fout, fout, fout, net zo fout als de NSB-ers die joden verraadden. Die gebeurtenissen laten zien dat Nederlanders geen haar beter zijn dan Duitsers of Japanners (persoonlijk hang ik de theorie aan dat bepaalde omstandigheden het slechte boven halen in lieden die zonder die omstandigheden als brave burgers in bed waren gestorven).

      Ik heb er op zich helemaal geen moeite mee als je trots bent op Nederland. Maar waarom dan niet met de erkenning dat er geen koe zo bont is of er zit een vlekje aan? Die politionele acties zijn een reuze vlek. Waarom niet alleen trots zijn op de rest van de koe?

     4.   

      Daar hebt u volkomen gelijk in beste Beukman. Maar toch haal je bepaalde mensen er toch zo uit waarvan je zegt dit zijn de oorspronkelijke bewoners en daarmee de “echte” bewoners van dit dorp of stad. In de verste verte ergens in een stad pik ik mijn winkelende dorpsgenoten er zo uit. Het zijn typische kenmerken aan bepaalde trekjes in de houding van de mens die zij op de plek waar ze geboren zijn hebben meegekregen die het bepalen. Vroeger werd er op Urk door geleerden zelfs een schedelonderzoek gedaan om te kijken of wij nazaten waren van de oorspronkelijke bewoners van ons land . Wij halen een Chinees en een Japanner niet uit elkaar maar zij kunnen dat van elkaar weer wel. En als ik als inwoner van China tegen u zeg dat ik Chinees ben dan kijkt u in eerste instantie me raar aan omdat ik niet uit zie als een Chinees en ook nooit een echte Chinees kan worden. Ik bedoel met echte Nederlanders de oorspronkelijke bewoners en niet diegenen die met een papiertje zwaaien en roepen ik ben Nederlander terwijl ik ook Turk blijf. Die laatste groep worden inderdaad weggekeken. Maar dat hebben ze zelf veroorzaakt omdat zij Turkije en hun Turkse nationaliteit ook niet kwijt wilden raken maar ook toestaan dat de jongere generatie tijdens hun geboorte ook gewoon ingeschreven “moeten” staan als Turkse nationaliteit en thuis opgevoed worden op zijn Turks. Een Turk kan pas Nederlander zijn door zijn Turkse paspoort te verbranden en Turkije vaarwel zegt met het roepen van Fuck you tegen Erdogan . Maar over het smet uit verleden te hebben..Inderdaad beheerst onze geschiedenis ook uit schandvlekken maar het is alleen de vraag hoe erg je daar aan kunt ergeren of schuldig er in gaat voelen. Oorlogen zijn nooit zuiver en fris ook niet als het om een goede zaak gaat. Maar besef wel dat dit alles ontstaat uit concurrentiestrijd tussen volkeren en landen die altijd beter dan de rest wil zijn. Het kan niet zo zijn dat wij van onze concurrerende “oude vijandige” landen alle fouten die wij gedaan hadden voor hen moeten excuseren en toegeven om ze daarna met schuldgevoel te betalen voor de schade terwijl er niks uit die kant van hen zal komen om onze opgelopen schade en trauma,s te dekken.(niet van Japan,Indonesie noch Duitsland). Amerika verzette samen met de VN stevig tegen onze politionele acties in Indonesie terwijl ze later met hun eigen in eerste instantie politionele actie Vietnam volledig plat gooiden en niks van aantrokken aan omliggende kritiek uit andere landen. In principe hadden wij ook niet naar Amerika moeten gaan luisteren om ons doel te bereiken omdat uiteindelijk zij ook die dingen deden die het daglicht niet verdragen kon. Daarom houd ik er niet van om schuldig te gaan voelen voor wat er gebeurd is op een volk die precies hetzelfde zouden gaan doen als zij i.p.v. ons de sterkste kamp waren.

     5.   

      Ik kom hier morgen op terug, @Urk. Ik wil er even rustig voor gaan zitten.

     6.   

      Waarom laat je je morele kompas hangen naar anderen, @Urk? Waarom niet erkennen en bekennen dat Nederland in de nasleep van de koloniale tijd oorlogsmisdaden heeft begaan? Ik denk dan met name aan de massale standrechtelijke executies, en aan personen als Westerling. Inmiddels weten we ook dat er onder onze jongens een racistische instelling heerste, en er wreedheden werden begaan die niet onderdeden voor wat de Duitsers deden.

      Diezelfde Duitsers hebben schuld bekend, boete gedaan, en heel vele geld betaald. Wij Nederlanders proberen onze eigen oorlogsmisdaden al een halve eeuw zodanig te downplayen en onder schadevergoeding uit te komen, dat ik weinig reden tot trots zie.

    2.   

     Kuzu en de Nederturken die het geweldig vonden dat een landgenoot in Turkije werd opgepakt behoren niet tot het “wij” volk. Beste Beukman. Als Turken de Nederlandse democratie waarin vrijheid van meningsuiting en pers vrijheid ook bij horen niet delen maar ook niet willen delen aan anderen omdat het niet gepast is voor Turken die liever Turkije gehoorzamen dan horen zij hier gewoon niet.

  4.   

   U probeert een paar zaken scheef te trekken. In tegenstelling tot de Joden in de aren ’20 eb ’30 in de vorige eeuw vormen moslims hier een bevolkingsgroep, die op grond van hun geloof veel -en ernstige- overlast veroorzaakt. Variërend van geweld, tot gedrein op hoge toon, omdat hun geitenneukers-religie dat nou eenmaal van ons eist.
   In hun optiek.
   Voor deze achterlijkheid is inderdaad geen plaats in onze samenleving.

   Niet te verwarren met de moslims, die hun geloof aanhangen, maar zich in eerste plaats stellen naar onze seculiere samenleving.
   Maar bedenk: de pr voor dit geloof is in handen van idioten in het Midden Oosten, delen van Donker Afrika en delen van Azië. En overal praktiseren ze achterlijkheid, nepotisme en onderdrukking.
   Dat is geen geweldige pr.

   Op gegeven moment heeft de bevolking het na 50 jaar (!) wel gehad met dit soort.
   Het gaat ook niet om PVV gepeupel. De PVV is 1 van de weinige partijen, die dit probleem benoemt. En trekt daardoor veel volgers.
   Een goede politieke analist -en dat bent u dus absoluut niet- concludeert hieruit dat het politieke management in Nederland een probleem heeft.
   Met uw uitspraken hier, dient uitgerekend u, als perfecte reclame voor de PVV. Veel mensen hebben -anders dan u- een prima realiteitsbesef en worden met uw clubjes regelrecht in de armen van Wilders gedreven

   En 4 mei, voor uw beeldvorming, is het herdenken van de slachtoffers van de 2e wereldoorlog. Met de vraag of we de les van mei 1940 onthouden hebben: Geen adequate defensie = vragen om ellende.
   Net als het moment, waarop u uw auto in een buitenlandse stad achterlaat, met een dure fotocamera op de hoedenplank en de deuren niet op slot.

 8.   

  De Turken zijn vrijwillig naar Nederland gekomen en niemand houd ze tegen als zij liever naar Turkije gaan. Zo te horen is het daar beter dus wat houdt ze nog hier? Hier mag je straffeloos zeuren en daar niet.

  1.   

   Maar wat bedoelt hij nou ermee dat moslims hier in ons land onderdrukt worden? Ze mogen of krijgen hier potjandorie hier van alles net als iedere andere Nederlandse burger. Of verwarren ze “niet je zin krijgen” als onderdrukking? Probeer alle rechten die ze genieten maar eens af te dwingen in islamitische landen waaronder Turkije.

 9.   

  Klein verschil: De Nederturken zijn vrij om op te rotten naar Turkije. Als ze hun spullen meenemen kost het ze niets meer, dan de huur /of koop van een kleine vrachtwagen.

  Dat is nogal een verschil met WOII.

  En de Nederturk, die hier een bestaan opbouwt en niet de hele dag zit te meieren over zijn geitenneuker-god, die geniet hier nog een mate van waardering ook.
  Ik ga meerdere malen per week voor mijn boodschappen naar een Turkse winkel. Ik zie daar volop Nederlanders. Niemand van ons wil die mensen ook maar 1 strobreed in de weg leggen.
  Schuimpje Kuzu is een mislukte opportunist.

 10.   

  Ongelooflijk. Ik lees alle reacties over het vullis dat zich Nederlander noemt maar in hart en nieren Turk is en op een slinkse manier zijn agenda, die uit Turkije wordt gedicteerd, uit te voeren. Maar wat mij mateloos verbaast en eveneens irriteert is het gelul van de trol die zich Beukman noemt en gewoon een persoon is die opereert onder diverse pseudoniemen zoals CP, Julius, Mar, Sarko en ga zo maar door. Maar om terug te komen op het geraaskal van Beukman, zoals gewoonlijk haalt hij allerlei zaken door elkaar. De politionele acties waren noodzakelijk. Ondergetekende zat tot de bevrijding door Punjabi in een Japans KZ. Wij zijn met de Punjabi naar Batavia gegaan en dat is maar boek ook. Twee uur na de ‘bevrijding’ is het kamp tot de laatste man uitgemoord, niet door de Jap wat men in eerste instantie zou kunnen denken, neen door de ‘lieverdjes’ van Soekarno ook wel extremisten genoemd. Het meest wrange echter was dat de Nederlandse overlevenden, die meer dood dan levend waren, door de voormalige Japanse kampbewakers door de ‘vrijheidsstrijders’ tegen dat Soekarno tuig beschermd moesten worden. Wat zeg je, Beukman, ‘eigen schuld, dikke bult’? Nederland was racistisch en imperialistisch bezig? Ga je eens verdiepen in de geschiedenis en lees niet alleen je uiterst links gekleurde geschiedenis verhaaltjes.

 11.   

  Verontschuldigingen! Ik schrijf boek maar dat moet zijn: goed.

 12.   

  @Tim
  Goed geschreven, weer met je eens.

 13.   

  Enfin, laat Kuzu eerst de Armeense genocide erkennen, de foute kant van Turkije in WO1 en dezelfde kant tot ongeveer een weekje voor het duidelijk werd dat A.H. in de tang zat ten tijde van WO11. Ineens koos Turkije toch maar voor de geallieerden, mja.
  Over de Marokkanen als verzetshelden (braak) kan ik kort zijn: verkrachten, verkrachten, had ik al verkrachten gezegd? Italië:

  http://uncensoredhistory.blogspot.nl/2013/10/mass-rape-ww2-italian-women-french-colonial-soldiers-moroccan.html

  Turkije was geen haar beter, maar eentje per keer, anders slaat de site op hol.

  1.   

   Dat is precies wat ik bedoel. Waarom moeten wij iedere keer buigen voor wandaden uit het verleden die door linkse jank advocaten nog verder opgeklopt worden tot het betalen aan de slachtoffers terwijl deze landen zelf ook wandaden plegen. Indonesie doet zelf nu toch ook aan onderdrukking en imperialisme op de Molukken of Irian Jaya? Elk land doet precies hetzelfde als het de macht begint te krijgen. En dat straalt Turkije nu ook af met een dictator als Erdogan die de EU gijzelt en zijn volk onderdrukt.

 14.   

  En wat zei Tayyip Erdogan, aanhanger van de moslim broeders in het recente verleden ook al weer:
  “Democratie is slechts de trein die wij nemen totdat wij op onze bestemming zijn aangekomen. We zullen Europa veroveren door de baarmoeder van onze vrouwen. Minaretten zijn onze bajonetten, de koepels onze helmen, de moskeeën onze kazernes en de gelovigen onze soldaten.”

  En wederom het grote gelijk van Geert Wilders met zijn waarschuwingen voor Turkije en de voortschrijdende islamisering.

  Dat was ook de belangrijkste reden dat Geert Wilders in 2004 uit de VVD stapte omdat de VVD open stond voor toedreding van Turkije tot de EU.

 15.   

  moslims vinden dat zij alleen het slachtoffer mogen zijn, dat alleen zij en hun moordlustig geloof in het middelpunt van de belangstelling moeten staan, alle andere zijn altijd daders en hun zijn altijd het zielige slachtoffer

 16.   

  Deze mafketel is zeker vergeten dat zijn landgenoten oververtegenwoordigd zijn in de misdaadcijfers, ook is deze mafketel vergeten mede te delen dat hun geloofsgenoten, hebben staan dansen bij 09-11. tevens vergeet hij mede te delen dat de verdachte van de aanslagen in Parijs werd beschermd door geloofsgenoten. ook is hij vergeten mede tedelen dat zijn mannelijke geloofsgenoten weigeren te integreren, en onder vrouwelijke meerdere te werken, en zo kunnen we nog wel doorgaan, en dank vind deze vergeetachtige mafkees nog met droge ogen nog deze onzin, van mij mag hij de eerste turk wezen die het land wordt uitgeschopt.

  1.   

   Willy zet alle debiele vooroordelen over Turkse Nederlanders op een rijtje. Mijn god, wat een armoe!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!