Wim Deetman is een heel vies mannetje

Geen categoriemei 01 2016, 17:00
Wim Deetman heeft het bestuur van slachtoffersorganisatie KLOKK onder druk gezet om een parlementaire enquete over seksueel misbruik in de Room-Katholieke Kerk te voorkomen.
En daarmee is Deetman officieel een heel vies, en vooral ook heel naar mannetje.

Wim Deetman heeft bestuursleden van slachtofferorganisatie KLOKK onder druk gezet om een parlementaire enquête over seksueel misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk te voorkomen. Deetman, die namens de Kerk zelf het misbruik onderzocht, deed dat tijdens een gesprek op 30 maart 2012 in Den Haag. Na te zijn „geïntimideerd” door Deetman besloten de bestuursleden de Tweede Kamer niet langer om een enquête te vragen. Die was daarmee van de baan.

Blijkbaar was Deetmans secretaris, Bert Kreemers, bezig met een waar offensief:

Zo mailde hij KLOKK-voorzitter Guido Klabbers dat er wat hem betreft „genoeg onderzocht” was. „Ik gun het jou van harte dat mevrouw Arib, mevrouw Gesthuizen en meneer Dibi dat onderzoek [van de commissie-Deetman] nog eens dunnetjes overdoen, maar ik heb niet de innerlijke overtuiging dat ze nog met iets nieuws komen.” Volgens Kreemers is de Tweede Kamer „geen onderzoeksinstituut” en horen onder ede „een farce”.

Als de heren wilden dat de onderste steen boven tafel kwam zouden ze verder onderzoek natuurlijk alleen maar aangemoedigd hebben. Dus waarom hebben ze dat niet gedaan? Iemand die het antwoord op die vraag weet?
Gelukkig is GeenStijl er nog, een website die nooit te beroerd is om het beestje bij zijn naam te noemen:

Uiteindelijk kwam het onderzoek naar het misbruik er toch, zij het in een veel minder zware vorm dan een parlementaire enquête, namelijk een interne onderzoekscommissie van de Katholieke kerk. Dat Deetman vervolgens zelf de onderzoekscommissie voorzat gaat werkelijk alle verbeelding te boven: blijkbaar moest en zou de deksel op de Roomsche doofpot blijven. Het is dus niet meer dan redelijk dat sommige bij KLOKK aangesloten slachtoffers zich een beetje gepakt voelden. Daar komt nog eens bij dat de chef van KLOKK zelf een dubieuze rol speelt. Voorzitter Guido Klabbers - één van de geïntimideerden - van de stichting kreeg een riant salaris van €6.138 per maand van het ministerie van VW&S, nadat hij zijn strijd voor een parlementaire enquête opgaf... De schijn wordt gewekt dat de stichting dus eerst is geïntimideerd en toen geïncorporeerd door de machtige Haagse belangen om zo grootste pedofielenzaak aller tijden uit de spotlights te halen.

Ik herhaal: Deetman is een heel vies, en vooral ook heel naar mannetje.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten