Circuit van Baku lijkt ontworpen om Verstappen te laten falen

Geen categoriejun 18 2016, 8:00
De vrije trainingen voor de Grand Prix van Europa - dit weekend verreden in Azerbeidzjan - verlopen allesbehalve voorspoedig voor de Nederlandse raceheld Max Verstappen.
Morgen wordt in Baku de Grand Prix van Europa gereden. Uiteraard zijn alle F1-coureurs weer van de partij, onder wie ook onze eigen Max Verstappen. Maar in tegenstelling tot Barcelona en Montreal - toen Verstappen de 1e en 4e tijd wist te noteren - zit een goede score er deze keer niet in.
Het circuit van Baku lijkt namelijk ontworpen te zijn voor de bolides van Mercedes. De Red Bull-machines van onze landgenoot en zijn maat Daniel Riccardio komen er niet aan te pas. Tijdens de eerste vrije training werd Max namelijk zestiende, een prestatie ver onder zijn kunnen. De tweede keer ging het al iets beter: zevende. Maar je van het is het nog altijd niet:

"Verstappen begon de tweede sessie niet lekker. In de beginfase ging hij rechtdoor in bocht drie, gelukkig een van de weinige punten met een uitloopstrook. Na een paar keer steken keerde de Nederlander weer terug op de baan en kon hij verder. Hij was niet de enige coureur die even van de vuile baan schoof.

Toch werd het verschil in vermogen vrijdag pijnlijk duidelijk. Nico Rosberg kwam bij de speed trap tot een snelheid van 331 kilometer per uur. De Red Bull-mannen kwamen niet in de top tien voor.

Net als Red Bull lijkt ook Ferrari problemen te hebben met het lange rechte stuk. De coureurs van de Scuderia, Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen, kwamen niet verder dan de achtste en dertiende tijd."

Rosberg rijdt in een Mercedes, en ook teams met Mercedes-motoren deden het stukken beter dan gewo0nlijk (Force India en Williams). Maar toch wachten we dus nog altijd op een herhaling van Verstappens geweldige stunt in Barcelona, toen hij in z'n debuutrace voor Red Bull de grote prijs van Spanje mee naar huis mocht nemen. In Baku lijkt dat in ieder geval niet te gaan gebeuren: helaas, pindakaas....
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten