Dalai Lama heeft opmerkelijke oproep voor Europa: sluit de grenzen voor vluchtelingen!

1024px-Dalai_Lama_1430_Luca_Galuzzi_2007
Foto: Luca Galuzzi / Wikimedia Commons

De hoogste baas van het boeddhisme – de Dalai Lama – vindt dat er teveel vluchtelingen naar Europa komen. Opmerkelijk!

Rechtse politici en opiniemakers in Europa roepen al maanden dat het tijd wordt de grenzen helemaal, of zo goed als helemaal, te sluiten. Elke samenleving kan immers een beperkt aantal armlastigen opvangen, maar het letterlijk en figuurlijk grenzenloos vertroetelen van iedere immigrant die de grens komt overgewandeld houdt niemand lang vol. Het rechtse standpunt is lang niet altijd populair geweest: aanhangers moesten opboksen tegen de dominante linkse mening dat vluchtelingen lief zijn, en we er niet genoeg van kunnen opvangen.

De linkse kerk kreeg daarbij ook versterking van die andere kerk: de katholieke kerk. De Paus waste de voeten van vluchtelingen, terwijl ook protestanten opriepen tot ‘barmhartigheid’ en meer van dat soort zaken.

Eén religieuze leider wil daar echter niets van weten, en schaart zich in het rechtse kamp. Wie? Het zal je wellicht verbazen, want het is de Dalai Lama:

The Dalai Lama thinks Europe has let in “too many” refugees.

The Tibetan spiritual leader said that “we feel the misery” of each individual refugee and that humans have a “responsibility to help” — but that there are “too many” who have been accepted in Europe.

Zeker in het geval van Duitsland is de Tibetaanse oppermonnik duidelijk:

“Europe, for example Germany, cannot become an Arab country. Germany is Germany.”

De Dalai Lama legt vervolgens uit dat oorlogsvluchtelingen welkom moeten zijn, maar slechts tijdelijk. Daarna moeten ze immers weer naar huis om hun eigen land weer te helpen opbouwen. Wie gaat er immers voor zorgen dat Syrië weer een bloeiend land is, als alle Syriërs zijn vertrokken naar Europa?

Wat schieten we hiermee op, zal je wellicht denken. Welnu, onthoud dat de Dalai Lama geldt als een inspirerend en groot man bij de linkse goegemeente. Alhoewel die voor het grootste gedeelte geen boeddhisten zijn, geldt de religieus leider uit Tibet toch als een soort Nelson Mandela van het Oosten. Laten we dus hopen dat z’n woorden wat gewicht in het schaaltje leggen, en we de publieke opinie zo een beetje de rechtse kant op kunnen trekken.

Dat zou toch maar mooi zijn, nietwaar?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

5 reacties

 1.   

  Een van de weinige ‘wereldleiders’ met gezond verstand. Wijze man. ( al heeft hij ook merkwaardige trekjes)

 2.   

  Natuurlijk heeft de man groot gelijk, alleen trekken de debielen die ons momenteel regeren er zich geen ene klote van aan.

  1.   

   Sluit weer mooi aan op mijn reactie in het rubriek dat ons land Europees kampioen pamperen van vluchtelingen is. Het blijft verwarrend wat de overheid met deze nieuwkomers wil en onder welke status zij nou eigenlijk vallen. Worden ze behandelt als vluchteling of zijn het nou immigranten? Vluchtelingen worden hier zo gepamperd dat zij niet meer als vluchtelingen worden beschouwd maar als immigranten die hier mogen blijven terwijl deze vluchtelingen hun thuis niet eens wilde verlaten maar nu eenmaal door de oorlog daar toe gedwongen werden . Als het om immigranten ging dan hadden ze wel uit eigen beweging hier naar toe gekomen om een nieuw bestaan te bouwen en het geld gebruikt voor de verhuizing i.p.v uit te besteden aan mensensmokkelaars. Daarom ben ik het eens met de Dalai Lama dat vluchtelingen behandelt moeten gaan worden als blijvende vluchteling met minimale zorg (onderdak,voedsel en medische verzorging) zonder overige luxe als uitkeringen, woningen en integratiecursussen, en die later weer terug moeten naar het land van herkomst als het daar weer rustig en veilig is.

 3.   

  In tegendeel tot onze leiders maakt Dalai Lama gebruik van moraal, gezond verstand, levensfilosofie en levenservaring. Allemaal eigenschappen die in Europa moeilijk te vinden zijn bij politici. Die weten het allemaal natuurlijk beter en gaan in paniek door met georganiseerde zelfmoord van Europese volkeren door met de vijand te klitten.

 4.   

  Een van de weinige ‘wereldleiders’ met gezond verstand. Wijze man. ( al heeft hij ook merkwaardige trekjes, maar wie niet…)

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!