DENK-Kamerlid Selçuk Öztürk valt Asscher aan vanwege z’n Joodse afkomst

ozturk
Foto: Screenshot Tweede Kamer

Het moment dat DENK op het punt staat over te slaan in openlijk antisemitisme, is bijna hier.

Dat de DENK’ers zo het hunne denken van Joden, is al een tijdje duidelijk. Niet al te lang geleden verviel DENK-lijsttrekker Tunahan Kuzu nog in een onnavolgbare tirade over de Rothschild-familie; één van de meest geliefde onderwerpen bij mensen die graag orakelen over anti-Joodse complotten. De Rothschilds staan symbool voor het vooroordeel dat Joden allemaal nare, rijke mensen zijn.

Ditmaal was het de beurt aan collega Selçuk Öztürk, die het nodig vond om Asscher weg te zetten. Als de ‘minister van discriminatie’. Of, zoals de ongeletterde DENK-fractie zelf op YouTube schrijft, de minister van ‘dicriminatie‘:

snapshotWat een epische faalhazen. Maar los daarvan: Öztürk valt in een debat over werkgelegenheid helemaal uit tegen de vice-premier, die hij probeert af te schilderen als een soort Nederlandse KKK-leider, die minderheden expres in de armoede probeert te drukken. Een onzinnige en onfrisse vergelijking, en totaal ook geen basis in de realiteit.

Maar helemaal bont maakt Öztürk het voor zijn oud partijgenoot het, als hij het nodig vindt om de Joodse religie van Asscher ten sprake te brengen. In een kennelijke aanval op de Joodse identiteit van de vice-premier zegt het DENK-hoofd:

“Hoe kan het nu zijn dat deze minister, met die afkomst, accepteert dat mensen hun afkomst, hun naam en hun religie aan de kant moeten zetten om een baan in Nederland te krijgen?”

Erg onfris, want kennelijk is Asscher niet meer dan alleen zijn Joodse afkomst. Zelfstandig nadenken bestaat niet meer, en iedereen is niet meer dan waar z’n wiegje stond. Voor Asscher is dat in de Joodse buurt in Amsterdam, dus zal Asscher voor altijd een Joods denkende en handelende Jood zijn.

Antisemitisch kan je denk momenteel nog niet noemen, maar duidelijk is wel dat de sluizen naar het antisemitisme geopend zijn. Hun fans zijn in ieder geval duidelijk: laat de jodenhaat maar komen. Het is een griezelig vooruitzicht.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

52 reacties

 1.   

  Schitterend, Öztürk doet een Geertje….

  1.   

   Gezien deze anti joodse houding zou ik het meer een Van Bommeltje noemen.
   Ik denk dat deze Öztürk nog wel een keer de gouden tomaat mag ontvangen.

  2.   

   @sarko

   En je onderbouwing…….? Of lul je maar wat in de ruimte?

   1.   

    Waarom onderbouwing die zie ik bij jou totaal niet. Dus begin maar.

    1.   

     @Wim

     Mijn opmerking over de onderbouwing was aan sarko gericht, zoals je ongetwijfeld gezien zult hebben………..

  3.   

   Hitlertje bedoel je.
   Wilders heeft niets tegen mensen, wel tegen de islam.

 2.   

  Ach Asscher is dan ook een gedegenereerde Jood, maakt hem niet zoveel uit.
  Zijn oorspronkelijke volk wordt ook bedreigd door de mossels in het midden Oosten, Ik hoor hem er niet over.

  1.   

   Hij was wel zo lief om de joden op de Westbank (die er z.g recht op hadden) een te hoge AOW te geven

   1.   

    Het gaat om Nederlandse Joodse holocaust slachtoffers. Die het antisemitisme gesteund door de SP ontvlucht zijn in Nederland. Dus geen gelukszoekers.

  2.   

   “Ach Asscher is dan ook een gedegenereerde Jood”

   Kijk, dit begint dan wel weer op antisemitisme te lijken.

   1.   

    Net zoals zijn Pa, appeltjes vallen niet ver van de boom. Heeft niks met antisemitisme te maken, ik heb totaal niks tegen joden, mossels daar in tegen wel.
    Ik heb nog nooit wat over criminelen Joden gehoord in Nederland.

 3.   

  “Antisemitisch kan je denk momenteel nog niet noemen

  Nee, dit bericht slaat werkelijk nergens op. De uitspraak van Öztürk heeft niets met antisemitisme te maken.

  Wat een afgang.

  1.   

   Dit keer ben het met ceteris eens. Hij bedoelde waarschijnlijk dat Asscher “met die afkomst” weet wat het is om Jood te zijn en hoe Joden gediscrimineerd worden maar toch hun trotse afkomst niet willen gaan verloochenen. Dus waarom moeten andere bevolkingsgroepen in ons land wel hun afkomst verloochenen om een positie te gaan veroveren zonder dat ze discrimineert worden? Dat maak ik er tenminste van met die uitspraak.

   1.   

    @Urk
    De suggestie van Öztürk is dat joden beter zouden moeten weten.
    Ik vind dat akelig dicht tegen antisemitisme aanschuren: waarom zou een jood beter moeten weten? Zouden dan juist niet de thans levende Duitsers, nazaten van de jodenuitroeiers, beter moeten weten? Natuurlijk niet!
    Deze vorm van antisemitisme vind je trouwens ook hier op DDS. Seneca, Coitus en Vigo linken Asschers gedrag óók aan het gedrag van zijn overgrootvader. Nee, niet fris.

    1.   

     Wat is hier antisemitistisch aan?

     U weet toch wat joden door de eeuwen heen meegemaakt hebben?
     U snapt toch dat dit door hun afkomst kwam dat ze vervolgd en benadeeld zijn?

     Dus als Selçuk Öztürk zegt: “Hoe kan het nu zijn dat deze minister, met die afkomst, accepteert dat mensen hun afkomst, hun naam en hun religie aan de kant moeten zetten om een baan in Nederland te krijgen?” dan snap je toch precies wat hij daar mee bedoeld?

     Dat is geen antisemitisme dat is gewoon de harde waarheid. Het is juist een schande dat iemand van die komaf en die zo’n geschiedenis met zich meedraagt het zelfde verlangt als de onderdrukkers van hun volk deed door de eeuwen heen. Asscher moet toch ook weten dat mensenrechten en vrijheden niet uit een banaan kwamen?

  2.   

   @CP
   Je bent duidelijk niét wetenschappelijk bezig. Wat schrijft deze jongeman Tim Engelbart?: “Antisemitisch kan je denk momenteel nog niet noemen”. En wat is jouw reactie? “De uitspraak van Öztürk heeft niets met antisemitisme te maken”. En dat is dus precies wat Tim Engelbart ook schrijft! Dom, dom, dom!
   Je bent écht te licht voor een inhoudelijke discussie jongeman. Ga fijn macrameeën of zo, maar vermoei je hersentjes niet meer met deze moeilijke discussies, want het is duidelijk te hoog gegrepen!

   1.   

    Suikerpot: Lees het artikel even door, lees ook de kop van het lasterlijke artikeltje, en probeer de strekking van het verhaal te begrijpen, domme man.

    1.   

     Kennelijk heb jij niet begrepen, wat Tim heeft geschreven, stumper!

 4.   

  Die Turkse baggerbak was anders doodstil toen die vette Marokkaanse broedzeugen in het nieuws waren met hun riante weduwenpensioen in Berberije.

 5.   

  Maar DENK en de PVV voeren ook een complot om Nederland naar de afgrond te krijgen. Ik zie een samenzwering tussen deze partijen.

  1.   

   En hoe zit het met de Ufo’s?

   1.   

    @Suijkerbuijk
    Ik zag er net eentje. Zoeffffff! Volgens mij, maar ik zag het maar vanuit een ooghoek stond er Svetlana op die schotel…. Verrek, zal het toch mijn koffiekopje zijn geweest? maar daar staat cappuccino op…. Raadselachtig allemaal.

   2.   

    Heel vreemd. Op Xandernieuws stond een half uur geleden nog een artikel over twee deelnemers aan de laatste Bilderbergconferentie, die per UFO waren aangekomen, zo wisten bronnen te melden die anoniem wensten te blijven – heel begrijpelijk!
    Die UFO’s bleken de initialen BHO te voeren, we weten wie dit is! Obama wil niet alleen Nederland vernietigen maar de hele wereld! Dit complot is groter dan de Aarde, en Obama is onder zijn lichtbruine huis een pikzwarte alien!

    Opeens was het artikel verdwenen van Xandernieuws. Ik weet niet wat ik ervan moet denken. Ik ga vannacht maar niet in mijn bed slapen, maar eronder.

    1.   

     Wonderlijk Beukman dat je dat hebt gelezen: op Xander Nieuws staan namelijk (bijna) nooit berichten over Ufo’s. Wel over de achtergronden van de wereldeconomie, over het Midden-Oosten en Israel, over de islam, over de Amerikaanse verkiezingen en andere zaken uit het wereldnieuws.

     Dat jij, Neukmannetje, denkt dat Xander een complotwebsite met graancirkelverhalen is, bewijst al dat jij daar nooit komt maar die negatieve connotatie alleen ‘van horen zeggen’ hebt.

     1.   

     2.   

      @Lijm
      Oh. Ik had niet verwacht dat iemand mijn persiflage op Xandershit voor echt had versleten. Dat uitgerekend jij erin tuint, zegt denk ik niets over je intelligentie. Wél over je paranoia: je meent immers ook dat CP, ik en nog een paar anderen dezelfden zijn.

      Toen onlangs Jo Cox was vermoord, voorspelde ik dat Xandershit binnen een dag een verhaal zou publiceren met de strekking dat de moordenaar als nuttige idioot was ingehuurd door antiBrexiteers, die Jo opofferden teneinde het Brexitkamp in een kwaad daglicht te stellen.
      Het werd geen dag; drie uur later had Xandershit inderdaad een dergelijk verhaal gepubliceerd. Je zou natuurlijk ook de conclusie kunnen trekken dat Xander meeleest op DDS.

      Het is zo voorspelbaar allemaal, Lijm. Als het even kan, hebben de moslims gedaan. Geen wonder dat Xandershit 1 of 2 jaar terug ook met de scoop kwam dat de piloot die zichzelf met het hele vliegtuig erbij naar God tegen een berg had gevlogen, zich kort daarvoor had bekeerd tot de islam: zijn daad kon worden gezien als een 9-11je.
      Anderen wisten weer te vertellen dat het vliegtuig niet te pletter was gevlogen, maar uit de lucht geknald door Americanen, als ik me goed herinner.

      Jawel, Xandershit is een bron van vermaak! Het licht dus nogmaals nadrukkelijk niet aan je intelligentie, maar wel aan je paranoia, dat je in de shit van Xandershit tuint.

     3.   

      CP
      Proest! Kan De Speld nog op tegen Xandershit?

     4.   

      Het is enerzijds wel geestig, Beukman, maar anderzijds ook zorgelijk: mensen als Houtlijm, Floris, Wachteres en Suijkerbuik (ik laat de de minderbegaafden als zomaar, Vigo, Wim en Seneca even buiten beschouwing; die verwijt ik niets) beschouwen evidente fantasie- en leugensites als E.J. bron, Fenixx en Xandernieuws werkelijk als serieuze nieuwsbronnen en de professionele media als leugenfabrieken.

      Ik neem aan dat ze pars pro toto zijn van een grote groep mensen die het contact met de werkelijkheid volledig kwijt zijn en zich een voorstelling van de wereld vormen in een soort parallel universum. Dit zijn de mensen waar figuren als Trump, Putin, Farage en Wilders het van moeten hebben.

     5.   

      @CP
      Mee eens.
      Bij de Britse Brexit-discussies valt me het enorme wantrouwen weer op niet alleen jegens London, de “elite”, en de “main stream media”, maar zelfs jegens de deskundigen, de mensen dus die bepaalde dingen beter weten omdat ze ervoor hebben doorgestudeerd. Common sense is verheven tot het hoogste goed.

      Een ideale voedingsbodem voor een nieuw fascisme. waar een versie generatie populistische politici ongetwijfeld op zal inspelen.

      Steeds actueler: Menno ter Braaks essay “Het nationaal-socialisme als rancuneleer”.

     6.   

      Tjonge, jonge, Ceteris en Beukman voelen zich wel aangesproken zeg. Ze buitelen over elkaar heen om maar als eerste steeds hetzelfde te zeggen. Ja jongens, we weten het nu wel. Ga gewoon lekker je nieuws en informatie op Jolige Jopie, bij de Azaanbode, het NSB Handelsblad en het NPO hoernaal halen. Dan weten jullie alles wat je wilt en moet weten. Andere zaken geloven jullie toch niet, ook als de feiten onweerlegbaar zijn. De waarheid is hard en zelden aangenaam. Verdomd vervelend als je daar niet tegen bestand bent.

     7.   

      @Lijm
      Begrijp ik dat je inmiddels niet meer denkt dat CP en ik dezelfde zijn, @Lijm? Dat is dan voortschrijdend inzicht.
      Verder dacht ik dat van het fantasieblog Xandershit wel genoeg is aangetoond dat bij hen de waarheid van ondergeschikt belang is.

      Je woordspelingen op diverse media heb ik met interesse gelezen. Joop op één hoop gooien met NRC is wat jij doet, maar waar ik voor pas. Joop lees ik zelden, NRC (de betaalde editie) des te meer, en dat is juist omdat je hierin een waaier van meningen tegenkomt (zoals de laatste dagen over de Brexit), doorgaans verwoord in solide opiniestukken.
      Ik lees dat soort stukken graag, omdat je ze je dwingen om je eigen standpunt te heroverwegen en te nuanceren.

      Maar ik weet niet zeker of jouw maag wel sterk genoeg is voor nuances.

     8.   

      @CP
      Hou toch eens op de vertaler aan te vallen! U bent nu al zoooo vaak nat gegaan, maar omdat u te beroerd bent om echt eens iets na te zoeken, valt u telkenmale in dezelfde vijver. Laatste artikel van Xander, komt voor het grootste deel van Zero Hedge, en o wonder even lezen en:

      http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-06-21/clinton-foundation-said-to-be-breached-by-russian-hackers

      En zo rijgt u veelal blooper op blooper als een ketting aan elkaar. Der Spiegel, Bild FD het kan u niet schelen! Het is de vertaler die het heeft gedaan….

     9.   

      De heer Toetssteen meent dat het artikel op Xandernieuws weldegelijk betrouwbaar is omdat het is overgeschreven van Zero Hedge.

      I rest my case.

 6.   

  Vergeet niet dat deze islamisten uit de PvdA komen.

  Er zullen ongetwijfeld nog veel meer moslims in de PvdA en andere linkse partijen zitten die zo denken als DENK.

  Deze islamisten gebruiken partijen als de PvdA als een soort opstapje in de politiek. Het zijn geen sociaal democraten maar islamisten en hun loyaliteit ligt dan ook bij de islam en niet bij de sociaal democratie en de Nederlandse samenleving.

 7.   

  In mijn optiek is dit onvervalst anti-joods sentiment. Mag hoor, iedereen mag zeggen/denken wat hij/zij wilt. Als iemand op dit forum iets zegt over Asscher, zijnde een verachtelijke jood (verachtelijk in die zin dat hij zijn joodse afkomst verloochent door de moslims te knuffelen) dan wordt dat door cp, met zijn maatje buk beiden rabiate anti-judaïsten) dan wordt dat door cp als anti semitisme aangemerkt. Maar als Ozturk het zegt, dan mag het! Wat laat dat misselijk mannetje zich in de kaart kijken.

  1.   

   Scherp gezien, @Seneca. Alleen vind ik het totaal geen frisse uitspraak van Öztürk. Jullie hebben veel met elkaar gemeen.

 8.   

  Ik denk dat het niet zozeer met antisemitisme heeft te maken meer maar met het ontbreken van professionaliteit. Verder lijkt het natuurlijk erg veel op de redeneertrant van onze nationale blonde held. Je zou zelfs kunnen stellen dat de PVV DENK heeft gebaard.

  1.   

   @Marieke
   Uhuh en wat doet u met het feit dat deze partij is ontsproten aan de PvdA?
   Voor de rest is het natuurlijk ook volle nonsens. Een partij die meer heeft met Ayn Rand vergelijken met een collectivistische club wolkjes aanbidders.

 9.   

  Ik denk dat het niet zozeer met antisemitisme heeft te maken meer maar met het ontbreken van professionaliteit. Het lijkt natuurlijk erg veel op de redeneertrant van onze nationale blonde held. Je zou zelfs kunnen stellen dat de PVV DENK heeft gebaard.

  1.   

   @Marieke
   Zei u al, zelfde comment.

   1.   

    Voor de linksen is het blijkbaar erg moeilijk de waarheid onder ogen te zien.

    Het is toch echt een FEIT dat deze fundamentalistische heertjes voortkomen uit de PVDA.

    Gelukkig hebben ze dan Geert Wilders. Daar kun je altijd de verantwoordelijkheid op schuiven.

    Dat de PVDA deze heren en hun opvattingen jarenlang hun gang hebben laten gaan, omdat stemmenaantal veel belangrijker was dan de veiligheid van het land, blijft dan ongezien, hopen ze.

    Trouwens, de mening die hier me veel aplomb verkondigd wordt, is niet erg origineel.

    Overgenomen van andere politiek correcten hier op de site.

   2.   

    Bericht werd twee keer geplaatst, Toetssteen, met een kleine verandering. Ik was een beetje ongeduldig.
    De oprichters komen inderdaad voort uit de PvdA, maar voeren het debat, zoals in dit geval Ozturk tegen Asscher, niet met argumenten maar door de persoonlijke aanval te kiezen, zoals Wilders zo vaak doet. Hierdoor zijn we er aan gewend geraakt dat er zo een debat, in ieder geval door de PVV wordt gevoerd. DENK lijkt precies op dezelfde manier te handelen als de PVV, alleen spreken zij dan een andere doelgroep aan.

    1.   

     De peroonlijke aanval kiezen? Dat lijkt me meer iets voor Pechdrol.

     Hij is er ‘groot’ door geworden. Zonder Wilders bestond zijn partijtje – D66 – niet eens.

     1.   

      Opmerkelijke uitspraak, mevrouw Wachteres, D66 is in 1966 opgericht.

     2.   

      Pechtold vraagt om argumenten om de veronderstellingen die Wilders uit te onderbouwen. Daar spint D66 inderdaad garen bij.

     3.   

      http://politiek.tpo.nl/2016/06/20/selcuk-ozturk-denk-wanneer-dondert-pvv-eens-op-nederland/

      rare ideeën hebben de moslims , en linkse vazallen .

      iemand die voor de N-burgerij opkomt wordt aangevallen , toch hij/zij die voor de islam propageert wordt geprezen .

 10.   

  Asscher heeft (als overtuigend lid van Rutte II en de 138) mede de ruimte mogelijk gemaakt voor lieden als de leden van DENK, die dergelijke “racistische” insinuaties kunnen etaleren, zonder door het OM opgepakt te worden.

 11.   

  Een werkgever heeft niets aan een werknemer die steeds aanpassingen vraagt voor zijn religie. Je neemt een baan om te werken en niet constant je werk onderbreken of aanpassingen eisen voor religieuze uitingen. Niemand hoor je hier over alleen maar de moslims. Dus is de vraag van Ozturk aan Asscher helemaal niet op zijn plaats.

 12.   

  Niet de PVV heeft DENK gebaard maar de PvdA die haar eigen Golem gecreëerd heeft door jaren heen.

 13.   

  ceteris paribus 9 uur ago

  Het is enerzijds wel geestig, Beukman, maar anderzijds ook zorgelijk: mensen als Houtlijm, Floris, Wachteres en Suijkerbuik (ik laat de de minderbegaafden als zomaar, Vigo, Wim en Seneca even buiten beschouwing; die verwijt ik niets) beschouwen evidente fantasie- en leugensites als E.J. bron, Fenixx en Xandernieuws werkelijk als serieuze nieuwsbronnen en de professionele media als leugenfabrieken.

  Ik neem aan dat ze pars pro toto zijn van een grote groep mensen die het contact met de werkelijkheid volledig kwijt zijn en zich een voorstelling van de wereld vormen in een soort parallel universum. Dit zijn de mensen waar figuren als Trump, Putin, Farage en Wilders het van moeten hebben.

  @CP jij en @Beukman , zijn deze minder begaafde nog wat antwoorden met inhoud schuldig , op vragen die ik jullie de laatste dagen gesteld heb .

  geef eerst hierop antwoord , en ga dan iemand die in deze discussie niet mee doet door het slijk halen .

  of is antwoorden op mijn simpele vragen iets te moeilijk voor jullie.

 14.   

  Je zult het toch maar van zulk ongeletterd en ongeschoren creatuur gezegd krijgen.En onze stropdas dragende tweede kamerleden doen er niks mee.
  Is het dan niet beangstigend dat dit soort volk langzaam aan de overhand gaat krijgen.Straks gaat het ECHTE NEDERLANDS volk de barricade op en vernietigd deze figuren met wortel en al.

 15.   

  Video: ASScher schrikt van Jodenhaat

  Posted op 16/06/2015

  “Wat je ziet is dat Nederlandse jongeren zich identificeren met wat er in het Midden-Oosten gebeurt”

  Nee. Het zijn geen Nederlandse jongeren, ze haten dit land en ons. Het zijn mohammedanen. En het gaat niet om Israël. Als Israël niet zou bestaan en alle Joden in zeg Duitsland zouden wonen dan willen ze ze daar vernietigen. De Jodenhaat komt uit de koran.

  01Jodenhatende verzen in de koran.

  [5.41] they shall have disgrace in this world, and they shall have a grievous chastisement in the hereafter.

  [5.51] O you who believe! do not take the Jews and the Christians for friends

  [5.60] (Worse is he) whom Allah has cursed and brought His wrath upon, and of whom He made apes and swine

  En zo gaat het maar door. We hebben de nazi’s verslagen, Mein Kampf verboden, maar de nieuwe nazi’s met hun koran marcheren door onze straten. Tijd om hen ook te verslaan.

  “iedereen heeft zijn kinderen zo op te voeden dat ze anderen respecteren”

  Ben je nou naïef, gewoon gek of gevaarlijk gek of een doelbewuste kwaadwillende leugenaar? Mohammedanen worden mohammedaans opgevoed. Dat wil zeggen dat ze alle ongelovigen als minderwaardige mensen zien die ze of moeten bekeren of de keel door moeten snijden. Dát ASScher, is de islamitische opvoeding. En daar gaat geen ongelovige ook maar ene mallemoer aan veranderen. Ze lachen je keihard uit. Er is maar één oplossing en dat is de islam uit ons land verwijderen.

  “Leer kinderen de geschiedenis van het land, de geschiedenis van de holocaust”

  Man, man, man. Leraren in de grote steden kunnen helemaal geen les meer geven over de holocaust want dan worden ze aangevlogen door de muzelmaniakale hordes die zich op onze scholen bevinden. En dat weet je best. Je staat dus glashard te liegen. Om de mohammedanen te beschermen.

  “In de tweede plaats proberen het probleem weg te nemen in het onderwijs.”

  En dat gaat je niet lukken. Zie hierboven.

  “Het kan vast beter, vandaar dat ik een vervolgstudie doe.”

  Dat is een hoop tijdrekken, in de hoop dat het probleem wegwaait, en geldverspilling. Wegwaaien zal het niet. We kunnen het probleem wel repatriëren, maar in plaats daarvan heb je onze grenzen wagenwijd opengezet voor nog veel meer Jodenhatende mohammedanen. Je bent mede-schuldig aan de komende holocaust hier in Europa. We zouden je preventief op moeten hangen.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!