Duitse politicus wil onderzoek naar jihadisten in asielzoekerscentra

Geen categoriejun 12 2016, 16:00
Steeds meer Europese leiders zijn ervan overtuigd dat ISIS de vluchtelingencrisis heeft gebruikt om talloze jihadisten Europa in te smokkelen.
Een Duitse politicus wil dat er groot onderzoek wordt gedaan naar alle vluchtelingen die het afgelopen jaar naar Duitsland zijn gekomen. Zijn oproep komt op het moment dat steeds meer Europese experts denken dat ISIS de vluchtelingencrisis heeft gebruikt om jihadisten naar Europa te smokkelen.
De veiligheidsexpert van de Duitse CDU partij, de partij van Angela Merkel, deed de oproep nadat bekend werd dat drie van de vier jihadisten die van plan waren om een aanslag te plegen in Dusseldorf in een vluchtelingenkamp woonden en vermomd als vluchteling van Syrië naar Duitsland waren gekomen.
Hij voegde daar aan toe dat het "naïef" was om te geloven wat sommige van zijn partijgenoten zeggen: dat het allemaal wel meevalt.
"De autoriteiten van Noordrijn-Westfalen moeten onmiddellijk een review gelasten van alle vluchtelingen die naar onze deelstaat zijn gekomen," zegt de conservatieve politicus. De deelstaat in kwestie heeft Dusseldorf als hoofdstad. De grootste stad is Keulen. In die laatste stad hebben 'vluchtelingen' al voor enorme overlast gezorgd door, onder meer, vrouwen massaal te misbruiken op oudjaarsavond.
Hans-Georg Maassen, het hoofd van de Duitse inlichtingendienst, zei eerder dat ISIS helemaal geen jihadisten naar binnen hoefde te smokkelen omdat de groep andere mogelijkheden had om aanslagen te plegen. Die theorie is na de arrestaties in Dusseldorf helemaal op zijn kop gezet. Daarom zegt minister van Justitie Heiko Maas dat de autoriteiten nu alles op alles moeten zetten om potentiële terroristen te onderzoeken en, waar mogelijk, te arresteren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten