Eurofiel journaille geeft Juncker een daverend applaus

In deze barre tijden van Brexit en sluimerende Nexits zijn het bange dagen in Brussel. Gelukkig hebben we superheld Jean-Claude Juncker nog om ons te behoeden voor al het gevaar. Geef hem een staande ovatie! Aldus tientallen journalisten gisteren in de EU-hoofdstad.

Nou, in Brussel konden ze gelukkig nog wel wat lachen nadat duidelijk werd dat het Verenigd Koninkrijk uit de EU wil stappen. Aanleiding van de hilariteit was Jean-Claude Juncker, die bij een persconferentie een vraag beantwoordde van BBC-verslaggeefster Katya Adler. Zij vroeg of de Brexit het begin van het einde was van het Europese project. Jean-Claude Juncker antwoordde kort en resoluut: “Nee.” En liep weg. Klaar, zou je zeggen. Maar nee, de andere aanwezige journalisten konden het niet helpen en móésten gewoon uitzinnig reageren op Juncker. Met een oorverdovend applaus:

Ja, dat zag en hoorde je echt goed. Met dit filmpje is niet geknoeid: zogenaamd onafhankelijke journalisten die worden geacht neutraal en onpartijdig te blijven kiezen de kant van de macht en klappen hun handen blauw voor een ongekozen eurocraat. Met journalistiek heeft dit niets te maken. Met slaafse navolging echter alles. Ze moesten zich diep schamen.

Oh, en voor wie zich afvraagt hoe ik dit filmpje op het spoor ben gekomen: dat is misschien nog wel het allerergste. De Europese Commissie ziet dit kennelijk helemaal niet als een flater, en deelde het trots op social media. Gisteravond verscheen dit filmpje op Twitter. Met nauwelijks verholen trots schreef de EC: “Voor degenen die het gemist hebben: Katya Adler vraagt. President Juncker antwoordt.” Luid en duidelijk is het applaus te horen onder het filmpje, alsof Juncker een soort rapper is die net een hilarische Yo momma-grap gemaakt heeft. Alsof dit het equivalent is van een ‘mic drop’.

Minkukels. Ze snappen niet dat ze zichzelf alleen maar méér vervreemden van het Europese electoraat met dit soort acties die kennelijk hilarisch zijn voor insiders, maar voor miljoenen Europeanen met minder goede banen is deze borstklopperij na de grootste aderlating uit de EU-geschiedenis volstrekt onbegrijpelijk.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Peter Selie

  Eurofiel journaille geeft Juncker een daverend applaus, een naschok van het Brexit referendum eisen meer dan 1 miljoen Britten een tweede referendum, net zolang zodat Groot Brittannië weer bij de EU hoort…

 2. Ni28

  Dit is een voorbeeld van hoe Brussel in elkaar zit. Vol met kontlikkers en profiteurs die van elkaar afhankelijk zijn en hun arrogantie is kenmerkend voor mensen die eigen belang boven plaatsen. Ook tussen de pers. Voor Juncker is een woord genoeg want vel zinnigs krijgt hij uit zijn dronken keel niet. Ik moet toegeven dat gemiddelde slaafse applaus in het opperste Sovjet veel langer was. Maar de toespraken waren ook langer.

  1. loritta

   Mooie en terechte analyse!

 3. Peter Selie

  Beeld: blanke, rijke, Britse millennials dolblij met democratie en vrijheid
  Vrijheid voor anderen, dát is natuurlijk niet de bedoeling

  http://nieuws.tpo.nl/2016/06/25/blanke-britse-millennials-dolblij-democratie/

 4. Floris

  Het filmpje staat ook op GS: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/06/video_europese_media_zijn_onde.html#more

  De media zijn inderdaad onderdeel van het probleem en dat probleem heet: politiek correctisme. Dat hebben de veelal linkse journalisten gemeen met de autocraten in Brussel.

  De oorzaak is niet moeilijk te achterhalen. Het is decennialang op scholen en via de media ingelepeld en wie niet politiek correct was werd verstoten. Ook door rechts (als we de VVD nog rechts kunnen noemen). Wie daar eens bij stilstaat moet constateren dat er sprake is geweest van kuddevorming. Dat is eng en doet denken aan het communisme. Het leidt tot een gebrek aan diversiteit en een gebrek aan zelfstandig denken.

 5. Wim

  Ook een goed stuk op Geen Stijl.

  http://www.geenstijl.nl/

 6. Vigo

  Die lul van een Juncker had zeker dorst …..

  1. ceteris paribus

   Vigo haalt de discussie weer naar zijn eigen niveau. Neem nog een biertje, beste kerel.

   1. Wachteres

    Nee, de discussie wordt duidelijk naar het niveau van Juncker getrokken.

 7. Wim

  De Europese belastingbetalers zullen niet blij zijn te horen dat ze jaarlijks miljarden extra kwijt zullen zijn aan de EU, zodat het gat dat Groot Brittannië achterlaat kan worden opgevuld. Voor de Duitsers gaat het om jaarlijks € 3 miljard. Gezien de verhouding voor Nederland 1 miljard.

 8. Bromsnor

  Niets voor niets hebben het establishment en grote delen van de media op bepaalde punten dezelfde agenda.

  Pro-EU en pro-(illegale) immigratie om maar twee punten te noemen. De heldin voor veel van deze journalisten is Merkel vanwege haar asiel beleid. De media geeft haar zelfs prijzen.

  Daarom moeten de mensen beseffen dat als je het opneemt tegen de globaliserende politieke elite je het ook moet opnemen tegen grote delen van de media die tegenwoordig de propaganda voert voor het establishment op bepaalde punten.

  1. ceteris paribus

   Mensen die praten over hét establishment en dé media gebruiken deze vage termen voor populistische demagogie.
   Ze lijken daarin sterk op de marxisten van de vorige eeuw die dachten iets zinnigs over de werkelijkheid te zeggen door de brallen over hét Kapitaal en dé arbeidersmassa.

   Gevaarlijke demagogie van suspect volk.

   1. Vigo

    Spreken over dé PVV stemmer is natuurlijk wel je van het niet?

    1. Floris

     Die zit!

     hahaha.

    2. Wachteres

     Simon begreep niet dat Bromsnor het over het politiek-correcte establishment had en over de linkse journalistiek.

     Voor ons is dat meteen duidelijk, omdat die voor het grootste deel met hetzelfde sop overgoten zijn.

     En inderdaad is het marxisme nog lang niet verdwenen … de EU is ervan vergeven.

    3. ceteris paribus

     Ik begrijp dat Vigo, net als ik, de reïficatie verwerpt omdat het een retorische drogreden en een denkfout is.

     Meent hij dat we niet over dé PVV-stemmer mogen spreken omdat onder deze groep net zoveel verschil van inzicht bestaat als, bijvoorbeeld, onder moslims?

     1. Vigo

      Nee achterlijke idioot, ik toon slechts de volslagen onzin in de meeste van je beweringen aan, maar je bent zo dom dat je zelfs dit niet begrijpt.

     2. ceteris paribus

      Wat klopt er precies niet in mijn bewering, Vigo?

     3. toetssteen

      @CP
      Een totaal onzinnige vergelijking. Mensen die op de PVV stemmen kennen geen heilig boek, geen rituelen enzovoort. Alzo is het onzinnig om de stemmer/ster op willekeurige partij te vergelijken met aanhangers van een religie. Immers om het even welke godheid is een sprookjesfiguur waar de bestaande men aanwezig is in het vlees.

   2. Floris

    “Mensen die praten over hét establishment en dé media gebruiken deze vage termen voor populistische demagogie.”
    ——————————————————–
    Wat jij populistische demagogie noemt is gewoon een kritische reactie op de kuddevorming waar ik het hierboven over had.

    De media (niet allemaal, maar het overgrote deel wel) zijn verworden tot kritiekloze meelopers in die kudde. Jij en Bukkert zijn dat ook: kuddedieren.

    1. ceteris paribus

     Floris, je behoort tot een kleine extremistische rechtse minderheid. Vanuit dat perspectief kun je de indruk hebben dat de hele wereld tegen je is maar de werkelijkheid is dat de meeste mensen anders denken dan jij.
     Die andere mensen vervolgens allemaal dom, leugenachtig of gehersenspoeld noemen is je goed recht maar ook een beetje aandoenlijk. Ik moet bij mensen als jij altijd denken aan de Belgenmop waarin een Belg in Engeland Britten allemaal levensgevaarlijk gedrag verwijt omdat ze aan de verkeerde kant van de weg rijden.

     1. Wachteres

      Simion Blaaskaak denkt …. wie had dat kunnen denken …

     2. Wachteres

      Gelukkig hebben we Simon, die voortdurend anderen de les leest.

      Op niveau, dat dan wel weer.

     3. Floris

      Ik heb nooit deel uitgemaakt van de kudde, Pissebed, dus behoorde ik inderdaad tot een minderheid.

      Maar die minderheid groeit snel en dat is de enige kans op overleven van het Europa dat ooit het Avondland werd genoemd.

      Kuddedieren van jouw microscopische kaliber hebben het zover laten komen en van mij mag jou soort daar de rekening voor gepresenteerd krijgen.

     4. ceteris paribus

      Floris begint de bijltjesdag-taal van Vigo al aardig te beheersen.
      Hij lijkt me net zo dapper.

     5. Beukman

      “Kuddedieren van jouw microscopische kaliber hebben het zover laten komen en van mij mag jou soort daar de rekening voor gepresenteerd krijgen.”

      Zoiets schreef je onlangs ook over mij, Floris; je hoopt dat ik zal worden gestraft.
      Mag ik hieruit afleiden dat je de vrijheid van meningsuiting wil afschaffen? Het enige dat je immers van me weet zijn de meningen die ik ventileer. Als je me daarvoor wil (laten) straffen, vrees ik dat je wel heel diep gezonken bent.

     6. ceteris paribus

      Floris en Vigo zijn gewoon heel erg boos, Beukman, boos op de hele wereld, al die mensen die het gemaakt hebben, die slimmer zijn, die hen uitlachen en waarvan ze weten dat ze er altijd van zullen verliezen.
      Het zijn de gemene jongens op het schoolplein, ze heten Wassink of Hutten en ze zijn met zo velen. Smerige klootzakken zijn het: ze moeten allemaal dood!

      Gelukkig gaat dat binnenkort gebeuren als Grote Geurt orde op zaken gaat stellen.

     7. Floris

      Bukkert schreef:

      “Zoiets schreef je onlangs ook over mij, Floris; je hoopt dat ik zal worden gestraft.
      Mag ik hieruit afleiden dat je de vrijheid van meningsuiting wil afschaffen? Het enige dat je immers van me weet zijn de meningen die ik ventileer. Als je me daarvoor wil (laten) straffen, vrees ik dat je wel heel diep gezonken bent.”
      —————————————————–
      Wanneer een mening overgaat in (steun aan) landverraad en grootschalig bedrog wordt een grens overschreden. Wat mij betreft is dat in jullie geval aan de orde.

      Jullie zijn allebei buitengewoon diep gezonken, maar beseffen het niet in jullie tomeloze arrogantie. Een arrogantie die nergens anders op is gebaseerd dan kuddegedrag.

      Uit dat kuddegedrag volgt onder meer dat andersdenkenden zwart worden gemaakt. De onlangs overleden arabist Hans Jansen werd daar ook slachtoffer van. Zogenaamde “collega’s” kwamen niet met inhoudelijke kritiek (dat kon niet want Jansen had volkomen gelijk) maar gooiden slechts met modder naar het “zwarte schaap”.

      Ook hun gedrag is laakbaar en mag van mij vergolden worden met pek en veren.

      Je bent in mijn ogen een waardeloos stuk stront, Bukhufter. Een liability. Als jij het hoekje omgaat is er niets mee verloren.

     8. ceteris paribus

      Laten we hopen dat Floris zijn bijdrage in de nachtelijke uurtjes schreef onder invloed van teveel drank. Als je zoiets in nuchtere staat schrijft ben je namelijk ver van het padje.

     9. Wachteres

      “Laten we hopen dat Floris zijn bijdrage in de nachtelijke uurtjes schreef onder invloed van teveel drank. Als je zoiets in nuchtere staat schrijft ben je namelijk ver van het padje

      Simons tegenargumenten zijn weer overweldigend. Is hij niet degene die anderen bij voortduring oproept om met argumenten te komen?

      ‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf’ is op Simon alvast niet van toepassing.

     10. Beukman

      Bukman Junior schrijft:

      “Wanneer een mening overgaat in (steun aan) landverraad en grootschalig bedrog wordt een grens overschreden. Wat mij betreft is dat in jullie geval aan de orde.”

      Aangezien je NIETS van mij weet, kan dat overschrijden van een grens alleen maar betrekking hebben op mijn woorden. Je wil dus inderdaad de vrijheid van meningsuiting de nek omdraaien. Ziehier de nog amper verborgen agenda van Floris.
      Daar komt nog bij dat ook ik wel eens uitspraken van de beminnelijke Hans Jansen heb doorgeprikt. Een absolute doodzonde, in jouw ogen. Mijn kritiek op hem, hoe inhoudelijk ook, is hier immers altijd beschouwd als “met modder gooien”.
      Als ik dan straks voor jouw tribunaal sta, luidt dus de aanklacht: “(steun aan) landverraad en het openlijk bekritiseren van Hans Jansen (v.z.m.h).”

      Het is weinig fraai allemaal, Floris. Maar het wordt zelfs nog erger:

      “Je bent in mijn ogen een waardeloos stuk stront, Bukhufter. Een liability. Als jij het hoekje omgaat is er niets mee verloren.”

      Ja Floris, ik ben een minderwaardig mens. Je bent bij deze genomineerd voor de Marcel van Dam Award. En jouw retoriek? Die past wonderwel bij de landverraderssekte waarbij je je onlnags hebt aangesloten.

     11. Beukman

      Resje schrijft:

      “Simons tegenargumenten zijn weer overweldigend.”

      Ik heb eerlijk gezegd helemaal geen argumenten kunnen ontdekken in Juniors betoog. Hij heeft weliswaar in een grote omtrekkende beweging verklaard dat hij een einde wil maken aan de vrijheid van meningsuiting, maar waarom dan precies heeft hij er niet bij vermeld.

      Dus, Resje… wat vind jij dan van die zogenaamde argumenten van Bukman Junior? Of hou je je liever even op de vlakte?

     12. Beukman

      @CP
      Ik vrees dat het niet aan de drank ligt. Dergelijke taal begint in zijn kringen al aardig salonfähig te worden.

     13. Floris

      Bukkert schreef:

      “Aangezien je NIETS van mij weet, kan dat overschrijden van een grens alleen maar betrekking hebben op mijn woorden. Je wil dus inderdaad de vrijheid van meningsuiting de nek omdraaien. Ziehier de nog amper verborgen agenda van Floris.”
      ——————————————————-
      Je mag je mening uiteraard uiten. Dat deden NSBers ook. Alleen kregen ze er na de oorlog de rekening voor gepresenteerd.

      Je schijnt niet te beseffen hoe abject jouw neomaxistische, op de Frankfurter Schule gebaseerde, gedachtengoed is. Je bent een vijand van je eigen volk, net als de prominenten van de FS. Zij waren er openlijk op uit om de westerse cultuur ten val te brengen, onder andere door middels multiculturalisme de cohesie in de samenleving af te breken. Misschien ben jij daar niet op uit, maar ben je te dom om in te zien dat jij voor dergelijke neomarxisten een nuttige idioot bent.

      Daar hoef ik je verder niet voor te kennen. Je uitspraken spreken boekdelen.

     14. Beukman

      Jij weet helemaal niet wat mijn gedachtengoed is, Floris.
      Ik weet echter wel wat jouw gedachtengoed is. Jij wil mensen opsluiten of doodschieten voor wat ze in een forum hebben geschreven. Dat gedachtengoed van jou is dus bepaald onfris.
      Ik zou er nog maar eens goed over nadenken, als ik jou was. Dom lijk je me niet; van het padje af des te meer.

     15. Ali Yas

      Beukmans ‘kennis’ bestaat uit anekdotisch bewijs en onverantwoorde extrapolaties.

     16. Beukman

      In de ogen van Floris ben ik een minderwaardig mens dat het niet waard is om te leven, @Ali. Bovendien zouden mensen als ik niet het recht moeten hebben om hun mening in een forum te geven. Mooier kan ik het niet maken zonder zijn woorden geweld aan te doen. Floris gaat voor de Marcel van Dam Bokaal.

   3. LantR.fant

    Het kan verkeren.

  2. Peter Selie

   🙂 🙂 🙂

    1. Wachteres

     Schitterend, van Urk!

     De blauwe vlag met de gele sterren ontbreekt nog.

 9. Wachteres

  http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2016/06/rutte-nederlanders-kijken-anders-naar-de-eu-dan-britten-321091/?cmpid=NLC|elsevier_dagelijks|2016-06-25|Rutte:_%20Nederlanders_kijken_anders_naar_de_EU_dan_de_Britten%20&utm_source=TripolisDialogue&utm_medium=email&utm_term=&utm_content=&utm_campaign=els_25jun&cmpid=NLC|els_25jun|2016-06-25

  Rutte: ‘Nederlanders kijken anders naar de EU dan Britten’

  “Premier Mark Rutte (VVD) begrijpt de Nederlandse onvrede over de Europese Unie (EU), maar gelooft dat de Unie voor Nederland nog altijd veel voordelen biedt.

  Wat voor mij vooropstaat, is het Nederlandse belang.

  ‘Het afgelopen half jaar hebben we een consequente Nederlandse agenda doorgevoerd. We hebben gemeenschappelijke antwoorden geformuleerd op de migratiestroom en daar grote vooruitgang geboekt”.

  De boel verdraaien en in feite niets zeggen, dat is Rutte.

  Onze premier kletst maar wat.

 10. LantR.fant

  Dit applaus was terecht. Juncker was voor de verandering niet dronken.

  1. toetssteen

   @LantR.Fant
   Blaastest afgenomen?

 11. toetssteen

  @Tim
  Mijn complimenten, je hebt volkomen gelijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.