Gerechtigheid: ISIS-strijders die lokale bevolking misbruikten worden opgepakt

Geen categoriejun 05 2016, 8:00
Het verhaaltje van zes intens walgelijk aanhangers van het zo mogelijk nog walgelijkere kalifaat eindigt abrupt. Zonder kalifaat, en ook zonder 72 maagden. Wel een koude cel!
Zoals we enige tijd geleden al rapporteerden heeft ISIS een nieuwe tactiek toegevoegd aan diens toch al rijkgevulde arsenaal met onmenselijke trucs: het inzetten van de lokale burgerbevolking als een levend schild. ISIS gebruikt de techniek bij het Iraakse stadje Fallujah, maar ook in Syrië (nabij Aleppo) wordt er volop gebruikgemaakt van deze zeer twijfelachtige wijze van opereren.
Burgers leggen uit hoe ze lijdzaam moest toezien hoe bijvoorbeeld een kippenboerderij volgestopt werd met kanonnen. Nee, niets is deze afschuwelijke imbecielen kennelijk te gek:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2016/06/86b713ee-2302-4055-ac16-d132b4df4931.mp4"][/video]
Helaas heeft ISIS wel succes hiermee: door deze gruwelijke methode wordt het aantal burgerslachtoffers opgevoerd, waarmee andere strijdkrachten die wél respect hebben voor de levens van de plaatselijke bevolking hiermee slechts langzaam terrein kunnen veroveren op de islamitische terreurorganisatie. ISIS weet echter dat hun einde nadert, en is vastberaden nog even zoveel mogelijk mensen mee te nemen naar de eeuwige jachtvelden bij de veroveringen van ISIS-gebied door hun talloze vijanden. Dit levende schild is daarmee bloeddorstig en gruwelijk; alleen een perverse geest kan zo'n doel voor zichzelf zetten.
Er gloort echter ook hoop, want voor zes van deze monsters stopt het hier: het door de Verenigde Staten gesteunde Syrische Democratische Leger arresteerde een half dozijn van deze moordende jihadisten bij het plaatsje Manbij. Op deze kornuiten staat nu een leven van water, brood en een koude cel te wachten. Net goed!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten