Groot-Brittannië's meest gewelddadige gevangene helpt een ziek jongetje zijn medische rekeningen te betalen

Geen categoriejun 13 2016, 11:00
Charles Bronson staat bekend als de meest gewelddadige gevangene in Amerika. Hij slaat anderen stelselmatig in elkaar. Soms omdat hij vindt dat ze dat verdienen, en op andere momenten omdat hij daar gewoon zin in heeft.
De voormalige bokser (zonder bokshandschoenen) is o.a. veroordeeld voor het plegen van een gewapende overval, het verwonden van een ander, poging tot verwonding, criminele schade, het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel, kidnapping, chantage, en het uiten van doodsbedreigingen. In 1974 werd hij voor het eerst veroordeeld voor het plegen van een gewapende overval. Vervolgens bezorgde hij een medegevangene die de autoriteiten informeerde over zijn plannen om te ontsnappen een stel littekens waar hij nooit meer vanaf zou komen. Oh ja, en in 1978 probeerde hij medegevangene John White te vermoorden die veroordeeld was voor seksueel misbruik van en de moord op een minderjarige.
Met andere woorden, Bronson is bepaald geen gemakkelijke man. Toch is hij nu in het nieuws gekomen omdat hij een bijzonder mooie daad verricht heeft: hij heeft een jongetje van 12 die aan hersenverlamming lijdt behoorlijk geholpen.
Ben Baddeley moet verschillende operaties ondergaan die hem uiteindelijk in staat moeten stellen om te kunnen lopen. Zijn familie plaatste onlangs een oproep op het internet met het verzoek om geld te doneren: de overheid zou de behandeling namelijk niet meer financieren. Aangezien het gezin geen miljonairs zijn betekende dit dat ze anderen om hulp moesten vragen.
De gewelddadige Bronson was -- in zijn cel! -- zo geraakt door het verhaal over Ben dat hij besloot om de kleine jongen te steunen. Hij deed dat door Ben de opbrengst te sturen van een verkocht kunstwerk. Ja, de grote boze Bronson is tegenwoordig een kunstenaar, en nog een behoorlijk goede ook. Hij verkocht een kunstwerk en doneerde de meer dan 500 pond (zo'n 650 euro) aan de kleine Ben.
Je kunt je er iets bij voorstellen dat diens moeder verbaasd opkeek toen ze zag dat de beruchte crimineel haar zoon wilde helpen, maar ze accepteerde zijn gift met een glimlach. Vervolgens moest ze haar zoontje uitleggen hoe het toch kan dat "iemand die zo aardig is, ook zo onaardig kan zijn."
Overigens heeft Charles zijn naam tegenwoordig veranderd in Charles Salvador, dit ter ere van Salvador Dali, de grote kunstenaar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten