Grootste Britse krant The Sun kiest voor Brexit in paginagroot redactioneel commentaar

Geen categoriejun 14 2016, 9:00
De grootste krant van Groot-Brittannië, met een oplage van 1,8 miljoen, heeft vandaag een paginagroot redactioneel commentaar gepubliceerd waarin de redactie zich hardmaakt voor een Brexit.
Aangezien The Sun een populistisch rechtse krant is had ik weinig anders verwacht dan dat het zich zou uitspreken voor een Brexit, maar de manier waarop dat nu gebeurt is toch indrukwekkend. Ze krant brengt het namelijk echt groots en spendeert er een groot artikel aan waarin er niet alleen korte metten wordt gemaakt met Brussel, maar ook met de leugenachtige campagne van David Cameron en de andere eurofielen van Remain.
Zo schrijft de krant onder meer:

"Het Remain kamp, dat bestaat uit de zakelijke elite, arrogante eurofielen en buitenlandse banken, heeft ons bang geprobeerd te maken voor het leven buiten de EU. Hun 'Project Angst' strategie voorspelt massawerkloosheid, stijgende rentekosten en inflatie, dalende huizenprijzen, en zelfs een nieuwe wereldoorlog...

"Onzin! Jaren geleden verkochten politici en economen dezelfde sprookjes om ons de euro in te jagen. Godzijdank slaagden we erin om dat tegen te houden. Het monopolie van de euro heeft Europa's arme landen vernietigd en miljoenen aan de bedelstaf gebracht."

En:

"Remain heeft op bijzonder oneerlijke wijze campagne gevoerd. Het is smerig geweest, cynisch, persoonlijk beledigend en beneden de waardigheid van Groot-Brittannië."

Daarnaast legt de krant stap voor stap uit waarom een Brexit in het belang is van Groot-Brittannië. De conclusie:

"Dit is onze kans om Groot-Brittannië nog groter te maken, en om de waarden en de cultuur te behouden waar we allemaal trots op zijn."

Daar kan premier David Cameron het mee doen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten