Heb jij ook zo'n last van muggen? Met deze simpele truc is dat verleden tijd

Geen categoriejun 10 2016, 19:00
Als jij vaak gestoken wordt door muggen, dan kan dit een uitkomst voor je zijn.
De zomer komt er bijna aan, en dat is natuurlijk geweldig nieuws: vakantie, reizen en - als het meezit - goed weer! Maar helaas heeft deze tijd van het jaar ook een schaduwzijde: muggen.
Deze irritante beestjes bloeien net als wij mensen helemaal op in dit seizoen, en dat is slecht nieuws voor ons. De vrouwtjes gaan op jacht naar eiwitten voor hun larven, die ze graag uit jouw bloed zouden halen. Het feit dat je dit nu leest, geeft waarschijnlijk aan dat je daar niet heel blij mee bent. Begrijpelijk!
Met het gevaar van ZIKA, dat verspreid wordt via muggen, op de loer is het nog belangrijker geworden dat je altijd beschermd bent, zeker wanneer je op vakantie gaat naar landen in Zuid-Amerika of Afrika. Maar wat kun je er tegen doen? Slapen met een klamboe is een optie, maar dan ben je alleen beschermd zolang je in bed ligt: overdag blijf je dus een makkelijk doelwit. Dan zijn er nog de muggensprays: deze werken aardig goed, maar je zult net zien dat je een plekje vergeten bent.. En erg praktisch is het in ieder geval niet.
Een interessantere optie gaat uit van de reden waarom muggen ons überhaupt steken. Sommige mensen worden vrijwel nooit gestoken en sommigen altijd, en dat heeft waarschijnlijk met je zweet te maken. De vliegende kwelgeesten zijn namelijk best kieskeurig, en gaan af op het potentiële slachtoffer met de lekkerste zweetgeur. Waarschijnlijk maak je de combinatie 'lekker' en 'zweet' zelf niet zo snel, maar muggen zijn er dol op. Het is dus zaak om je zweet minder aantrekkelijk te maken, en dat kan met vitamine B1. Het innemen van wat extra B1 verandert de samenstelling van je zweet een beetje, waardoor je meteen een stuk onaantrekkelijker wordt voor de doorsnee mug. Andere mensen merken hier echter niets van gelukkig!
Het innemen van één B1 vitaminepilletje zou voldoende moeten zijn om 24 uur lang bescherming te genieten tegen muggen. Het is uiteraard niet gegarandeerd dat het bij iedereen werkt, maar veel mensen geven aan dat dit een gouden tip was. Het kan in ieder geval geen kwaad om het eens te proberen! En zelfs als het bij jou helaas niet werkt, dan is er een grote kans dat dit bij een paar van je vrienden wél het geval is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten