Held! Sikh verwijdert tulband om verdrinkende hond te redden

Geen categoriejun 08 2016, 12:00
Voor een sikh is de tulband een heilig en belangrijk onderdeel van zijn geloof.
Sikhs dragen de tulband namelijk uit respect voor de grondleggers van hun geloof. Op het moment dat ze de tulband opdoen wordt 'ie beschouwd als "deel van het lichaam." Een sikh zet zijn tulband dan ook van zijn lang zal die leven niet af zolang hij buitenshuis is. Alleen binnenshuis zal hij hem verwijderen.
Maar er zijn uitzonderingen op de regel. Zoals deze sikh-held die zijn tulband niet alleen afdeed, maar vervolgens gebruikte om een straathond te redden van een zekere verdrinkingsdood:

Sarwan Singh, a Sikh man, took his turban off and used it to help save a drowning dog in Punjab, India. The 28-year-old’s selfless act, which was captured on camera, recently made headlines across the internet.

Na de geweldige reddingsactie legde Sarwan uit dat hij rustig door zijn buurt reed toen hij een groepje mannen naar het kanaal zag wijzen. Er was iets aan de hand. Hij stapte uit en zag dat een hond aan het verdrinken was.
Sarwan keek om zich heen en kon maar niet begrijpen dat niemand iets deed. Daarom besloot hijzelf om in actie te komen. Hij verwijderde zijn tulband -- wat hem op kritiek van sommige van de omstanders kwam te staan omdat die vonden dat dit betekende dat hij zijn religie niet serieus nam -- en ging vervolgens met een andere omstander aan de slag. Met behulp van de vrouw slaagde hij erin om zijn tulband om de hond te gooien en hem vervolgens naar het droge te trekken. Eenmaal daar gaf hij de hond een paar koekjes. Toen de hond weer uitgerust was liet Sarwan hem weer gaan.
Hier een video van de schitterende reddingsactie. Alle respect voor Sarwan die maar weer bewijst dat religie er voor de mens is, niet andersom.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten