IJzersterke Max Verstappen wordt vierde in Canada

Geen categoriejun 12 2016, 21:55
We kunnen trots zijn op het Nederlandse Formule 1-talent.
De 18-jarige Max Verstappen heeft voor de zoveelste keer een fantastische prestatie neergezet in de Formule 1. Hij eindigde zojuist namelijk op de vierde plek in de Grand Prix van Canada. De Red Bull Racing coureur moest alleen Lewis Hamilton (Mercedes), Sebastian Vettel (Ferrari) en Valtteri Bottas (Williams) voor zich laten.
Hoewel het er een tijdlang op leek dat Verstappen en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo een eenstop-strategie hadden bleek dat uiteindelijk niet zo te zijn. Hamilton en Bottas maakten wel maar één pitstop, wat uiteindelijk de voornaamste reden voor hun succes bleek te zijn. Als Red Bull het ook had aangedurfd om één keer te stoppen was Max misschien zelfs op het podium gekomen.
Maar goed, je kunt niet altijd geluk hebben. Het was bijzonder lastig in Canada. Na de race gaf de teambaas van Mercedes zelfs toe dat ze helemaal niet zeker wisten dat Hamiltons banden het tot het einde konden volhouden. Ze namen dus een risico. Dit keer hadden ze daar wat geluk mee waardoor ze voor de zoveelste keer dit seizoen een grand prix gewonnen hebben.
Tijdens de race stonden de camera's maar zelden op onze Max. Hij reed namelijk vooral in zijn eentje rond. Dat veranderde in de slotfase toen Nico Rosberg van Mercedes een comeback maakte. De nummer één in de wereldbeker naderde Verstappen op twee of drie tienden en probeerde hem enkele malen in te halen. Dat waren de momenten waarop Max voor de zoveelste keer bewees een ongekend talent te zijn: hij hield Rosberg elke keer achter zich door zich breed te maken, laat te remmen, en uiteindelijk dwong hij Rosberg zelfs om een enorme fout te maken. Vervolgens kon Max de wedstrijd op zijn gemakje uitrijden.
Het is natuurlijk jammer dat Max net naast het podium staat, maar hij heeft echt weer een fantastische race gereden. Wat gaan we als Nederlanders zijnde nog ontzettend veel plezier beleven aan deze jongen. Geef hem nog een paar PK extra en hij doet niet alleen steeds mee voor het podium, maar zelfs voor de winst.
Overigens was het wel opmerkelijk dat Max' team hem vertelde dat hij Ricciardo niet mocht "ophouden" toen hij zijn teamgenoot kort na de start gepasseerd was. Max antwoordde niet met woorden, maar daden: hij liet zien sneller te zijn. Die kan Ricciardo in zijn zak steken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten