Islamitische groepering deelt boek uit waarin mannen verteld wordt: ‘Sla je vrouw, ze vindt het prettig!'

Geen categoriejun 02 2016, 19:00
Ziek, zieker, fundamentalistische moslims. Dat zijn de overtreffende trappen van dit woord.
Een groep fundamentalistische moslims krijgt in Canada alle gelegenheid van de nieuwe radicaal-linkse premier Justin Trudeau om moslimmannen te indoctrineren met regelrechte haat voor vrouwen. Volgens de website CIJ deelt een groep moslims namelijk stelselmatig boeken uit op een centraal plein waarin mannen verteld wordt dat het hun plicht is om vrouwen te mishandelen.
Sterker nog, stelt het boek, vrouwen vinden dat stiekem hartstikke fijn!
Ik citeer maar direct uit het boek:

"De islam verbied geweld tegen vrouwen. De profeet sloeg zijn echtgenotes of vrouwelijke dienaars dan ook nooit, zoals zijn vrouw Aisha zegt in de authentieke traditie van Bukhari. Vrouwen zijn, over het algemeen, zwakker dan mannen qua fysieke kracht en uithoudingsvermogen. Daardoor zijn ze vaak niet in staat om zichzelf te verdedigen tegen geweld."

Je zou denken: zo, dat klinkt zowaar verlicht! Geen punt! Nou nee. Helaas gaat het boek verder:

"Hoewel het over het algemeen verboden is om vrouwen te slaan geeft de islam wel toestemming om vrouwen op beperkte schaal en in specifieke gevallen te mishanden, maar dan alleen als eindoplossing omdat niets anders werkt en om goede redenen. Dit is te vergelijken met je kinderen een corrigiërende tik geven waarmee je ze uiteindelijk tegen zichzelf beschermt en op een succesvol leven voorbereidt."

Nu zijn er ongetwijfeld linkse wegkijkers die meteen roepen dat dit allemaal niets met de islam te maken heeft, maar alleen met de zieke geesten van de auteurs van het boek in kwestie. Helaas denkt de koran daar net een beetje anders over. Ik citeer soera 4:34:

De mannen zijn de toezichthouders over de vrouwen omdat Allah de één boven de andere bevoorrecht heeft en omdat zij van hun eigendommen uitgeven (aan de vrouwen). En de oprechte vrouwen zijn de gehoorzame vrouwen en zij waken (over zichzelf en de eigendommen) in de afwezigheid (van haar man), zoals Allah (ook) waakt. En wat betreft hen (echtgenotes) waarvan jullie ongehoorzaamheid vrezen: vermaant hen. (als dat niet helpt) negeert hen (in bed) en (als dat niet helpt) slaat hen (licht). Indien zij jullie dan gehoorzamen: zoek dan geen voorwendsel (om hen lastig te vallen). Voorwaar, Allah is Verheven, Groots.

Ibn Ishaak, een zogenaamde historicus die de uitspraken en tradities van 'de profeet' verzamelde voegt daar het volgende aan toe:

Voorts: u en uw vrouwen hebt rechten en plichten jegens elkaar. U hebt het recht dat zij uw bed niet onteren met een ander en zich niet overgeven aan kennelijke ontucht. Als zij dat toch doen staat God u toe, haar bed te mijden en haar te slaan, maar niet te hard. Doen zij echter zulke niet, dan hebben zij recht op onderhoud en kleding in redelijkheid [2: 233]. Hebt het goede met hen voor, want zij zijn gevangen bij u, die niets van zichzelf bezitten.

Natuurlijk is het mogelijk om deze versen buiten beschouwing te laten als moslim door feitelijk te verklaren dat ze niet langer van toepassing zijn op de moderne samenleving. Helaas is dat niet hoe veel moslims de koran interpreteren. Zij zien het als het heilige woord van God dat letterlijk nagevolgd moet worden. En dus krijg je gekken die moslims in Canada vertellen dat het hun plicht is om hun echtgenote af en toe even flink in elkaar te rossen, en dat ze dat stiekem nog fijn vindt ook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten