Islamitische partij NIDA opent het vuur op ‘racist’ Johan Derksen

Johan Derksen zou met zijn opmerkingen over Marokkanen een ‘deel van het probleem’ zijn, aldus de fractievoorzitter van de Rotterdamse islampartij NIDA.

Terwijl in Den Haag de partij DENK bezig is met een kruistocht tegen de media in hun algemeenheid, kiest de lokale islamitische partij NIDA hun doelwitten ietsje nauwkeuriger. Onder leiding van raadslid Nourdin el Ouali trekken de islamitische politici nu ten strijde tegen Johan Derksen.

Derksen zou namelijk lelijke dingen over Marokkanen gezegd hebben:

“In een uitzending van het tv-programma Voetbal Inside van april dit jaar, stortte Derksen de inhoud van zijn onderbuik uit over het publiek door te beweren dat ‘sommige voetbalclubs’ niet functioneren wegens het ‘te grote percentage Marokkaanse spelers’. Ook geloofde Derksen dat hele clubs kapot gaan omdat spelers van Marokkaanse afkomst na de wedstrijd douchen met hun onderbroek aan. Ik zal wel worden weggezet als racist, maar dat interesseert me dus geen reet,’ zei Derksen.”

Een woedende NIDA heeft vervolgens raadsvragen gesteld aan burgemeester Aboutaleb, om hem te vragen of de beweringen van de zogeheten racistische voetbalcommentator klopten. Derksen heeft geweigerd z’n bronnen prijs te geven aan de Rotterdamse burgervader, waarna deze met lege handen terugkeerde naar NIDA.

NIDA nam daar geen genoegen mee en maakte Derksen uit voor alles dat lelijk is.

“Door het doen van dergelijke beweringen, zonder een mogelijkheid te geven die beweringen of feitelijke juistheid te controleren, houdt Derksen discriminatie in stand. Dat vindt NIDA-fractieleider Nourdin el Ouali. Derksen is daarmee ‘deel van het probleem’.”

Zoals ze dat populair zeggen: dude, chill. Derksen is een soort cabaretier in voetbalcommentatorkleren: de man is geen belangrijke stem binnen de Nederlandse opiniemakers, en er is geen enkele beleidsmaker die z’n oren laat hangen naar wat Johan Derksen meent te hebben vernomen. De man is een soort kermisattractie. Door hem nu als ‘boegbeeld’ van het Nederlandse racisme te maken doet NIDA de heer Derksen niet alleen veel te veel eer aan, het is ook gewoon onjuist. Er zijn legio problemen met de integratie van Marokkanen – mensen die daarop wijzen zijn niet direct racisten.

Dat wordt natuurlijk anders als je ‘minder, minder, minder’ gaat scanderen, maar daar heb ik Johan Derksen nooit op kunnen betrappen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Ni28

  Het is duidelijk, het probleem voor allochtonen zijn de autochtonen. Die moet je zien kwijt te raken of minstens onderdanig aan de allochtonen. Dan pas krijgen wij hier het echte paradijs zoals in Afrika of Midden Oosten. Dat wij dit niet willen begrijpen is ongelooflijk.

  1. Paul

   het probleem voor allochtonen zijn de allochtonen.

 2. zomaar

  “Johan Derksen zou met zijn opmerkingen over Marokkanen een ‘deel van het probleem’ zijn, aldus de fractievoorzitter van de Rotterdamse islampartij NIDA.”.

  ik denk (weet het zeker!!), dat de moslim binnen onze samenleving het probleem zijn , deze groep medelanders , verdommen het om te integreren of te assimileren, alles wat zij doen is dwingen en eisen van ons dat wij respect moeten hebben voor hen , en hun ideologie.

  tja als je dit niet hebt en de wantoestanden van de islam (moslims binnen onze westerse samenleving ) bekritiseerd ben je een racist .

  immers de zonen van Allah (hoe heet die vent?) , hebben ten allertijden gelijk !, hun geestelijke lijder van eeuwen terug had immers ook altijd gelijk !, zoniet dan moorden en martelde hij er op los .

  en dat is wat de moslim heden ten dagen nog doet , met goedkering van de linkse parochie in onze westerse samenleving .

 3. Floris

  Wat Derksen ook mag zijn, een racist is hij zeker niet. Zijn uitspraken waren genuanceerd en berusten op de werkelijkheid. Als er teveel marokkanen bij een club komen haken autochtonen af en dat is niet voor niets. Ze klitten bij elkaar en gaan de baas spelen en anderen intimideren, net als op straat.

  Overigens is Derksen ook ervaringsdeskundige buiten het voetbalveld. In Gouda werd hij stelselmatig geterroriseerd door bontkraagjes. Hij schreef er in 2007 een column over in VI. Citaat:

  “Marokkaanse jongeren hebben bij mij, als ervaringsdeskundige, weinig krediet meer. Ooit kocht ik een aardig grachtenpandje in Gouda, dicht bij de redactie. Volgens de makelaar was het niet goedkoop, maar dat kwam doordat ik op een A-locatie ging wonen. Dat verkooppraatje stak hij ’s morgens rond koffietijd af langs een zonovergoten gracht. Toen ’s nachts de koffieshops sloten, zag de wereld rondom mijn huis er heel anders uit. Tien procent van de Goudse bevolking is Marokkaans, maar het grootste deel van de criminaliteit in de stad komt op naam van die tien procent. Als binnenstadbewoner ben ik geïntimideerd, geprovoceerd en bedreigd. Mijn autoramen werden regelmatig ingeslagen en op de trap naar mijn voordeur speelde zich van alles af. Ik heb jeugdige Marokkanen spuitend, drinkend, poepend, piesend, neukend en de buit van autokraken verdelend aangetroffen.”

  Lees de hele column hier: http://www.vi.nl/nieuws/discriminatie-als-drogreden-voor-terreur.htm

  1. Wachteres

   http://www.hpdetijd.nl/2010-06-08/dinsdagmiddag-essay-moslim-city/

   Floris, hij is niet de enige. In de tijd toen Cohen nog burgermeester van Amsterdam was, zijn een paar honderd autochtone inwoners de stad ontvluch vanwege moslimdreiging.

   Ze kregen ook nog een trap na, hij vond dat bepaalde groeperingen [de lagere klassen] niet geschikt waren om in onze mooie multiculti samenleving te wonen.

   En warempel, Peter Breedveld heeft er een vernietigend stukje over geschreven.

   1. Wachteres

    http://joostniemoller.nl/2016/06/lynchpoging-allochtonen-020-wegens-homo-werd-maanden-verzwegen/

    Lynchpoging door allochtonen in 020 wegens ‘homo’ werd maanden verzwegen

    En helaas is er, wat politiek correct betreft, nog niets veranderd.

 4. Peter Selie

  Tja het is duidelijk de racisme kaart wordt aan Johan Derksen gegeven, niet dat hij daarvan wakker ligt. Verder heeft Johan het heel duidelijk en netjes geformuleerd hoe het er veelal toegaat bij een voetbalvereniging waarin de Marokkaanse spelers de overhand nemen. Dit zelfde gebeurt in de multiculturele maatschappij op een veel grotere schaal hele stadswijken zijn verziekt door het op racisme geschoeide optreden van deze Marokkaanse ‘jongens’. De enige die het af laat weten is de politiek correcte overheid die zijn vingers niet durft te branden aan de prangende kwestie van het Marokkanenprobleem. Johan Derksen is géén opiniemaker, daaraan maakt de gehele reguliere media zich keer op keer schuldig aan. Stapje voor stapje werkt de journaille zich in de kijker van de overheid de hoofdredacteuren worden systematisch gecontroleerd door een AIVD medewerker. Het kan gewoon niet anders want er zit duidelijk structuur en een strak zittend systeem achter de gehele reguliere media en de doorgeefluiken van de grote persbureaus, alles is meer van het zelfde….

  1. Floris

   “Tja het is duidelijk de racisme kaart wordt aan Johan Derksen gegeven”
   ———————————————————-
   Zou dat islamitische stuk ongeluk niet weten wat voor ellende die bontkraagjes allemaal veroorzaken? Natuurlijk weet hij dat wél!

   Maar in plaats van te pleiten voor een harde aanpak van dat tuig, valt hij de boodschapper aan. Het is in feite hondsbrutaal, maar hij kan het doen omdat hij zich geruggesteund weet door de politiek correcte landverraders.

 5. Bromsnor

  Meer islam betekend meer ellende in je huis halen. Je importeert de islam en bijbehorend gedrag. Niet alleen aanslagen maar ook criminaliteit, antisemitisme, kinderhuwelijken, vrouwenbesnijdenis, enzovoorts.

  Maar de politieke elite blijft wegkijken en daarvan is de bevolking de dupe.

 6. Ali Yas

  “Derksen is daarmee ‘deel van het probleem’”.

  Ja natuurlijk. Iedereen die zich met woord of daad verzet tegen overheersing door moslims (Marokkanen zijn dat vrijwel zonder uitzondering) is een probleem, althans vanuit het perspectief van moslims zoals die van NIDA. Alleen complete onderwerping aan de wil van Allah zou dat ‘probleem’ oplossen. Helaas zou dat het bestaan in Nederland een stuk minder leuk maken, maar daaraan heeft de islam geen boodschap. Immers, hoe beroerder en uitzichtlozer het leven op aarde, hoe gemakkelijker jongens ervoor te porren zijn zich dood te vechten voor een plaatsje in de hemel van Allah.

 7. Wachteres

  Citaat Hassan al-Banna (oprichter van de Moslimbroederschap):

  “Het ligt in de aard van de islam om te domineren, niet om gedomineerd te worden, om zijn wetten aan alle naties op te leggen en zijn macht uit te breiden over de hele planeet.”

  En als we ons dan realiseren dat zowel Obama als Hillary Clinton contacten hebben met de moslimbroederschap, dan kunnen we maar twee conclusies trekken:

  Of zij zijn erg onnozel of ze zijn zeer kwaadaardig.

 8. bjornvanherpen

  het word tijd om de echte racisten uit nederland te gooien en dat zijn de moslims, die haten alles wat niet in hun straatje past

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.