Journalist Kustaw Bessems sluit zich aan bij DENK

Het lijkt erop dat Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk niet de enigen zijn die de overstap hebben gemaakt van PvdA naar DENK…

Eerder vandaag schreven we al over het nieuwe onzalige plan van DENK om journalisten een eed te laten afleggen, en daarna zouden ze wel positiever moeten gaan schrijven over DENK. “Trap er niet in!” enzo, maar dan opgeschroefd naar standje 11.

Het plan kreeg dan ook de ontvangst die het verdiende: iedereen doorzag het voor wat het was. Oftewel: opnieuw een opzichtige poging van een stel wanhopige politici om de pers te besmeuren en via de wet te dwingen om het campagneteam van DENK te worden. Ook journalisten hadden weinig meer dan hoon voor het plan, en terecht.

Eén journalist – echter – zag wel wat in het plan. En dat was Kustaw Bessems van de Volkskrant. Vroeger was Bessems poeslief voor de PvdA, maar tegenwoordig is de chef van de opinierubriek van de Goed Volk-krant kennelijk op de hand van DENK. Deze nieuwe flater van het komische duo Kuzu & Öztürk moest dan ook direct rechtgespind worden:

Ziet u? DENK wil helemaal niet dat de pers in het Turks-autocratische gareel gaat lopen. Ze proberen gewoon wantrouwen weg te nemen! Oh, maar dan is het goed hoor! Maar behalve RTL-verslaggever Jos Heymans kregen ook andere collega’s van Bessems een verbaal zetje:

Vreselijk inderdaad, een politieke partij aan aandacht helpen. Dat is gelukkig ook niet de taak van de pers of iets dergelijks; aandacht schenken aan wat politici zeggen en hun plannen onder de loep nemen. Nee, de taak van de vaderlandse pers is alles negeren.. ofzo.

En nogmaals: de Nederturkse stormtroepen bedoelt het niet zo kwaad hoor! Ze willen alleen wantrouwen wegnemen. Aanval op de persvrijheid? Pff, gekkie! Dat zouden ze toch nóóóit doen? Ze hebben immers Sylvana Simons en Sylvana is lief!

Juist ja. Zonde dat de heer Bessems een positie als onbezoldigde spindokter van DENK lijkt te hebben aangenomen. Of mag ik dat niet zeggen omdat ik daarmee het ‘wantrouwen’ aanwakker?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Ni28

  Wie neemt nu iemand van de Volkskrant nog serieus?

 2. Floris

  Lulletje Bessems schreef:

  “Maar wat gaan we wél aan dat wantrouwen doen?”
  —————————————————-
  Ik zou zeggen, lulletje: doe maar niets. Laat ze lekker links liggen met hun wantrouwen.

  Maar dat ga je niet doen, hè. Je gaat hun fascistoïde konten likken tot je eelt op je tong hebt.

  Zakkenwasser.

 3. Theo345

  Ik begrijp hier niets van.

 4. sarko

  Geweldig zoals ze de PVV kopieren.
  Oja DENK en Geert kan mij gestolen worden, een nieuwe leider van de PVV zal ze naar ongekende hoogte stuwen.
  2021 PVV zit in een coalitie .. hoera.

 5. Ni28

  “Maar wat gaan we wél aan dat wantrouwen doen?” @ Voortaan de niet politiek correcte waarheid vertellen, probeer dat eens! Maar dat mag vast niet bij de Volkskrant of welke andere krant dan ook.

  1. sarko

   Gooi er eens 10 euro tegen aan en lees eens wat opinie stukken e.d op Blendle .
   Geeft je iets breder zicht op het geheel…

 6. Seneca

  Nooit van gehoord! Dat hoernaille denkt dat hij iets in te brengen heeft.

  1. ceteris paribus

   Waarmee bewezen is dat Seneca nooit een krant leest.

   1. Vigo

    Ja, en jij leest kranten uit 2004 zoals net bleek…..

 7. toetssteen

  Komt door titatovenaar.
  Geen idee wat er met die fabeltjeskrant generatie mis is gegaan, maar binnen bepaalde kringen is het toch te duiden dat er wat platen zijn gaan schuiven.

 8. LantR.fant

  Leuk, deze carrièreswitch. Als hij die onfrisse baard afscheert, kan hij volgend jaar nog altijd nog de kookrubriek bij een huis aan huiskrant verzorgen

 9. Jantje

  Links blijft de krokodil maar voeren.

 10. ikweetwatikwil

  En zo komen ze langzaam bovendrijven. Dat gaat me toch een plons geven als Denk weggevaagd wordt. Wel jammer van het water, het is al zo vervuild.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.