Kabinet deelt cadeautjes uit en schrapt miljarden aan bezuinigingen. Maar laat u niet bedotten

Geen categoriejun 13 2016, 20:00
Groot feest in Den Haag, want Sinterklaas Mark Rutte en Zwarte Piet Lodewijk Asscher zijn weer aan het strooien geslagen. Geld hier, geld daar. Geld voor alles!
Hoera, het kan niet op met de VVD en de PvdA! Dat is althans de boodschap van het kabinet nu vandaag in een regen van zorgvuldig gepland goed nieuws bekend wordt dat een reeks bezuinigingen niet zal doorgaan aankomend jaar. In totaal maken de regeringspartijen €1,2 miljard vrij om aan verscheidende zaken uit te geven.

"Het kabinet ziet af van bezuinigingen van een half miljard euro op verpleeghuizen en gehandicaptenzorg. Dat heeft staatssecretaris Van Rijn bekendgemaakt. De bezuinigingen kunnen worden geschrapt, doordat het kabinet 400 miljoen euro voor zorg heeft vrijgemaakt in de begroting."

Toe maar! Maar behalve dit PvdA-stokpaardje, mag de VVD ook uitdelen aan sectoren die belangrijk zijn voor de achterban van de liberale partij:

"De VVD kiest voor veiligheid. Voor de politie, justitie en defensie krijgen zij extra geld. Daardoor hoeven gevangenissen niet dicht en hoeven omstreden bezuinigingen op het Openbaar Ministerie en de rechtspraak niet door te gaan. Vooral defensie profiteert flink. Het departement krijgt er in 2017 300 miljoen euro bij."

Als klapper op de vuurpijl zeggen de twee ook nog eens toe om de huurtoeslag niet aan te pakken en worden tal van maatschappelijke organisaties vrolijk, variërend van de FNV tot en met de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland.
Maar wie er helemaal vrolijk van worden? De kiezers van Nederland. Althans, dat is de bedoeling. Denk namelijk maar niet dat het toeval is dat minder dan een jaar voor de verkiezingen het kabinet zomaar begint uit te delen, na eerst jarenlang een agenda van zuinigheid te hebben gevoerd. Vergis je niet: dit is gewoon ordinair stemmen kopen. Gewoon zoveel met geld strooien vlak voor de verkiezingen dat u straks opnieuw een stem uitbrengt op de PvdA of de VVD.
Ik hoop dat u inmiddels wel ietsje beter weet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten