Komiek John Oliver koopt $15 miljoen dollar aan schulden van zieken… gooit de schulden in de prullenbak

Wat een geweldige daad!

John Oliver is één van de meest bekende komieken ter wereld. Hoewel geboren in Groot-Brittannië is hij tegenwoordig vooral een grote ster in Amerika, waar hij bekend werd door zijn optredens in The Daily Show van, voorheen, Jon Stewart.

Door zijn succes is Oliver behoorlijk rijk geworden. Nou kan hij natuurlijk geweldige huizen en auto’s kopen met zijn rijkdom. Niemand die hem dat kwalijk zal nemen. John kiest echter voor een ander soort uitgaven: hij zette onlangs een bedrijf op dat schulden opkocht van mensen die hun medische rekeningen niet konden betalen. De totale waarde van de schulden was maar liefst $15 miljoen dollar.

Wat hij daar vervolgens mee deed is ongelooflijk: hij liet weten dat alle schulden die hij opkocht nu zijn vervallen. Hij vindt het namelijk bijzonder immoreel om geld te verdienen aan het lijden van anderen.

En daardoor is John wat mij betreft onze officiële held van de week!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.