Moslimextremist geeft Korans weg, dreigt met doodstraf voor iedereen die er geen aanneemt

Geen categoriejun 17 2016, 13:00
Een Irakees heeft een Texaanse stad op high alert gezet nadat hij passanten die geen Koran wilden, met de dood bedreigde.
Het aanvallen van mensen die de inhoud van de Koran niet accepteren is, helaas, tegenwoordig geen uitzondering meer. Deze extremist pakte het echter wat anders aan, en besloot de doodstraf op te leggen aan mensen die de Koran - als in het fysieke boek - niet wilden aannemen van hem.
Agenten in het Texaanse Denton kregen woensdag een melding van een verwarde man die mensen bij de lokale rechtbank aansprak en hen probeerde een examplaar Koran op te dringen. De man had dat al enkele keren eerder gedaan, en de politie had daar al verschillende meldingen van gekregen. Toch hadden ze er tot die tijd niets aan gedaan, omdat hij volgens hen "niets illegaals had gedaan".
Strikt strafrechtelijk genomen hebben ze daar natuurlijk een punt: er zijn genoeg aanhangers van andere religies die hun opvattingen proberen te delen met anderen. Een bekend voorbeeld zijn de Jehovahsgetuigen, die ik zelf meerdere malen per week op het station tegenkom. Deze man, Peshwaz Azad Waise, had echter een voorbeeld kunnen nemen aan deze mensen: keurig in pak staan ze naast een kleine stand met wat gratis mee te nemen tijdschriften, en niemand wordt verder door hen lastiggevallen.
Maar woensdag besloot de 28-jarige, die oorspronkelijk uit Irak kwam, om zijn vlaag van bekering wat extra kracht bij te zetten. Toen hij de rechtbank betrad, dreigde hij om iedereen die geen Koran wilde aannemen, de doodstraf op te leggen om hun 'ongelovigheid'. De toegesnelde agenten zagen toen eindelijk wel in dat het hier om een gevaarlijke gek ging, en arresteerden hem op verdenking van het willen plegen van een terroristische aanslag.
Hoewel dit dus goed is afgelopen, doet het wel veel vragen opkomen. Hoe kan het dat dit soort mensen niet eerder worden aangepakt? Er zijn vaak talloze signalen vanuit de gemeenschap dat iemand radicaliseert, maar te vaak wordt hier niets mee gedaan, tot het te laat is. Ditzelfde gebeurde bij de Orlandoschutter, waarvan er ook al meerdere signalen waren van zijn radicalisatie. Maar enfin: zolang politieke correctheid regeert, zal hier weinig aan veranderen. En dat is de trieste, maar keiharde waarheid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten