Moslims hakken hindoe monnik dood in Bangladesh

Geen categoriejun 11 2016, 17:00
Vrede op aarde...

A Hindu ashram worker was on Friday hacked to death by unidentified assailants while he was out for the morning walk, days after another priest was killed by suspected ISIS jihadists in the Muslim-majority nation which has seen a string of brutal attacks by Islamists on religious minorities and secular activists.

Het arme 60-jarige slachtoffer, Nityaranjan Pandey, liep rustig over straat toen hij ineens aangevallen werd door een moslim-extremistische meute. Voor hij het wist hakten ze hem in zijn nek en was hij niet meer. Pandey liep elke ochtend een stukje: hij was als 40 jaar lang een vrijwilliger in het hindoeklooster. Dat moest hij nu dus met zijn leven bekopen.
Hoewel niemand de moord meteen opeiste is het de zoveelste aanslag op religieuze minderheden in Bangladesh, waar de Radicale Islam steeds groter, invloedrijker en gevaarlijker wordt. Afgelopen zondag werd een christelijke zakenman nog vermoord in de buurt van zijn kerk. De vrouw van een prominente agent van de anti-terreureenheid onderging eenzelfde lot.
Afgelopen februari werd een hindoe-priester vermoord. Een andere hindoe die zijn religiegenoot daarna probeerde te helpen werd beschoten en gewond naar het ziekenhuis afgevoerd. Oh, en dan is er nog de liberale hoogleraar die doodgehakt werd in april.
Met andere woorden, de extremistische islam is in opkomst in Bangladesh en zorgt voor steeds meer slachtoffers. Als het zo doorgaat kunnen we Bangladesh binnenkort in het lijstje opnemen met landen waar radicale islamonazi's het voor het zeggen hebben; landen als (grote delen van) Syrië, Iran, delen van Afghanistan, en Saoedi-Arabië.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten